solyanreklam
sagreklam

Büyükşehir Denetliyor, İhlaller Bitiyor

Büyükşehir Denetliyor, İhlaller Bitiyor

Büyükşehir Denetliyor, İhlaller Bitiyor
  • 14 Temmuz 2018, Cumartesi 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan vatandalarn daha kaliteli, rahat ve güvenli seyahat edebilmeleri için yürütülen denetimler hz kesmeden devam ediyor. Kural ihlalleri birer birer tespit edilip gerekli ilemler uygulanrken, yaplan denetimler vatandan da takdirini topluyor.

Toplu tamada yeni dönem

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz tarafndan balatlan Mersin’de toplu tamann disipline edilerek vatandalarn güvenli ve rahat ekilde seyahat edebilmelerini salayan uygulamalar meyvelerini verirken, Mersin’e kazandrlan yeni otobüsler ve hatlar ile toplu tamada yeni bir dönem balad. 2014 ylnda göreve gelmesinin ardndan bugüne kadar 141 adet yeni otobüs alarak Büyükehir Belediyesi filosuna katan Bakan Kocamaz, geniletilmi yol a ve bu otobüslerle 65 ayr hat ile Mersin’e ulamda ça atlatt.

Büyükehir Belediyesi, Erdemli, Silifke, Taucu ve Tarsus’a kadar uzanan 65 hatta çalan 167 aktif belediye otobüsü ile vatandalara kaliteli hizmet sunmay amaçlarken, ayrca kurulan öneri ve ikayet hatlar, tüm araçlara taklan panik butonu ve kameralar, mobil uygulamalar ile güzergah, kontör ve araçlarn nerede olduuna dair bilgileri vatandan anlk olarak örenebilmesini salayan Büyükehir Belediyesi, toplu tama oförlerine belli aralklarla verdii mesleki kurallar ve ahlaki deerlerle ilgili eitimlerle Mersin’de kaliteli tamacla öncülük etti. Bu çalmalar neticesinde Türkiye Belediyeler Birlii ve stanbul Büyükehir Belediyesi tarafndan düzenlenen, Transist 2017 Uluslararas stanbul Ulam Kongresi ve Fuar’nda ‘Toplu Tamada Güvenilirlik’ birincilik ödülüne layk görülen Büyükehir Belediyesi, dolmu ve özel halk otobüslerinde uygulad denetim ve yeniliklerle de vatandan daha güvenli ve rahat seyahat edebilmelerinin önünü açt.

Binlerce denetim, yüzlerce ihlal…

Büyükehir Belediyesi’ne ait otobüsleri kurduu sistemlerle kesintisiz olarak denetleyen Büyükehir Belediyesi, Zabta Daire Bakanl’nca kent genelinde yürütülen toplu tama denetimleri ile de bugüne kadar binlerce araçta yüzlerce ihlal tespit ederek ilem yapt.

Sadece 2018 yl Ocak ayndan bugüne kadar kent merkezinde 18 bin 680 adet toplu tama aracn denetleyen Büyükehir Belediyesi Zabta ekipleri, 421 adet tespit tutana ile 58 adet de ihtar tutana düzenledi. Özellikle bunaltc yaz günlerinde klima denetimlerine arlk veren zabta ekipleri, ayrca klk-kyafet, sakal, aksesuar, durak harici yolcu alma ve indirme ile güzergah d faaliyetler konusunda gerçekletirdii denetimler sayesinde ihlallerde önemli bir azalmaya imza att.

Tarsus yakn markajda

Yürütülen denetim faaliyetleri yannda özellikle vatandalardan gelen istek ve ikayetler üzerine Tarsus’ta denetimlere arlk veren Büyükehir Belediyesi, Bakanlk oluru ile kurulan 1 sivil denetim ekibi ve 1 resmi denetim ekibi ile Tarsus’u da yakn markaja ald. Altayllar, Krklarsrt, Çalayan, Gazipaa mahalleleri ile çar merkezi, hayvan park, Konak Sitesi civar, makam dura ve Cumhuriyet Meydan duranda tam 4 bin 937 toplu tama aracn denetledi. Denetlenen dolmu ve özel halk otobüslerinden 7 araç için ihtar tutana düzenlenirken, 103 araç için de tespit tutana tanzim edildi.

Tarsus genelinde baz toplu tama araçlarnda en çok klima açlmamas, fazla yolcu tama ve durak harici yolcu alma gibi konularda skntlar yaadklarn beyan eden vatandalar, Büyükehir Belediyesi Zabta ekipleri tarafndan yürütülen denetim faaliyetlerinden duyduklar memnuniyeti dile getirirken, kural ihlallerinin büyük oranda azalmasn salayan denetimler ve Tarsus’a açlan Büyükehir Belediye Otobüsü hatlar nedeniyle Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’a teekkürlerini iletti.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık