solyanreklam
sagreklam

Büyükşehir Belediye Meclisi Toplandı

Büyükşehir Belediye Meclisi Toplandı

Büyükşehir Belediye Meclisi Toplandı
  • 13 Temmuz 2018, Cuma 0:00

Mersin Büyükehir Belediye Meclisi 2018 Yl Temmuz Ay Toplants’nn kinci Birleimi, Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz bakanlnda gerçekletirildi.

Kongre ve Sergi Saray’nda gerçekletirilen toplantda idare tekliflerine ait 13, komisyon raporlarna ait 18 ve gündem d 2 madde olmak üzere toplam 33 madde görüüldü.

“Çözüm üretmeden, srf ‘inat olsun yaptrmayacam’ anlayyla yaklarsanz olmaz”

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan H. Okan Merzeci Bulvar ile 34. Cadde kesiimine yaplmas planlanan Katl Kavak (Kipa Kava) projesine meclis üyeleri tarafndan yaplan itirazlar üzerine deerlendirmelerde bulunan Bakan Kocamaz, “Yapmay planladmz katl kavan bitiiinden de bildiiniz gibi dere geçiyor. Biz geçmite çok kötü görüntü ve sknt yaratyor diye vatandan talebi dorultusunda Tulumba Kava’n yktk. Ama bu yapm planlanan KPA Kava’nda benim de gönlümden alt geçit geçiyor ama artlar bizi üst geçide zorluyor. Bir sel geldi ve bamza neler geldi. Böyle bir konuda arkadalar reddediyor ama çözüm üretmeleri lazm. Çözüm üretmeden srf inat olsun yaptrmayacam anlayyla yaklarsanz olmaz. Buras 34. Cadde. Hemen yan taraf da Öksüz Deresi. Yani 34. Cadde dere gibi çalyor. Arkadalar demi ki kuzey-güney istikametinde bat çk yaplsn. O ekilde yaparsak oluabilecek olumsuzluklar görüyorsunuz. Benim de gönlümden bat çk geçiyor ama artlar bizi buna zorluyor. Yani hiçbirimiz bunun uzman deiliz. Bende uzman deilim ama ben oradaki dereyi o selde gördüm, yaadm, bizzat oradaydm. Siz bir çözüm önerin görelim bakalm çözümünüz nedir?” dedi.

Kavan kuzey güney yönünde yaplmasnn dezavantajlar olacan ve olas felaketlerde sorun yaratacan ifade eden Bakan Kocamaz,  “Bu yola gelen su o dereden taan su deil. Su, Üniversite Kava’nn oradan sa taraftan yani yukardan geliyor. Siz sel annda oraya gidip, görmediniz. Eer bu projeye itiraz ediyorsanz alternatifini de siz getireceksiniz. u anda zamana kar yar yapyoruz. Vatandaa söz vermiiz. ‘Seçime kadar Kipa Kava ile Kuvayi Milliye’yi bitireceiz’ demiiz. Burada bir ay geriye atarak, hemen balanaca halde, önüne set çekiyorsunuz. Körü körüne konuuyorsunuz. O derinlikten yan yol verip nasl yukarya çkaracaksn? Bir sel geldiinde o yan yoldan suyun girmeyeceini nasl tahmin edeceksin? Fuzuli konuuyorsunuz”  ifadelerini kulland.

“Arkadalarn karar vermeye cesareti yok, hiç olmazsa bu karar odalar versin”

Meclis üyelerinin olay siyaset yönünden deerlendirerek itiraz ettiklerini sözlerine ekleyen Bakan Kocamaz, “Siz zaten iin sadece siyasetindesiniz, baka bir ey deil. Önümüzdeki hafta pazartesi günü Mühendis Odalar’n ve büyük odalar da toplayp bir sunum yaplr. Hiç olmazsa bu karar odalar versin. O zamana kadar da sizden çözüm için proje bekliyorum. Madem iin uzmanlar bilmiyor, sizden çözüm bekliyorum! Ben bunun uzman deilim, siz de deilsiniz. Uzmanlar yapyor bunu. En sonunda bende vatanda Kipa Kava’n yapacaktm ama baz meclis üyeleri yaptrmadlar diye bilgilendiririm” eklinde konutu.

Söz konusu maddenin yaplan itirazlar nedeniyle bir sonraki hafta yaplacak meclise ertelenmesi oy birliiyle kabul edildi.

Büyükehir’in eitim yardm 1.000 TL oluyor

ÖSYM’ce yaplan 2018 yl Yüksek Öretim Kurumlar Snav’nda (YKS) Açk Öretim Fakülteleri hariç olmak üzere Türkiye’de yerleik Devlet Üniversitelerinin en az 4 yllk bölümlerini kazananlar ile Türkiye ve KKTC’de yerleik vakf üniversitelerinin en az 4 yllk bölümlerini tam burslu (ehit ve Gazi ailelerinin çocuklarnn bursluluk oranna baklmakszn) kazanan ve ailesi Mersin’de ikamet eden örencilerin ödüllendirilerek ilk yl için karlksz 1.000 TL örenim yardmnda bulunulmasna, ödemelerin Büyükehir Belediyesi’nin imkânlar dorultusunda bir veya birkaç defada yaplmas ile ilgili teklif Plan Bütçe Eitim Kültür Gençlik ve Spor komisyonuna oy birliiyle havale edildi.

Ayrca mecliste, Mut lçesi, Göksu Mahallesi’nde yer alan Göksu lköretim Okulu binasnda oluan çatlaklarn, örencilerin can güvenliini tehlikeye ataca, bu nedenle okul binasnn acilen tahliye edilmesi belirtildiinden eski belediye hizmet binasnn, ‘Göksu lköretim Okulu’ olarak kullanlmak üzere 2 yl süreli olarak tahsis edilmesi ile ilgili teklif direk oylanarak kabul edildi.

Büyükehir’den festival giderlerine destek

Aydnck Belediyesi tarafndan 24-26 Austos 2018 tarihleri arasnda gerçekletirilecek olan Aydnck VI. Uluslararas Kültür Turizm ve Tarm Festival giderleri için, Aydnck Belediyesine maddi destek verilmesine karar verildi.

Mersin Santa Catarina ile karde olunuyor

Mersin’in Brezilya’nn Santa Catarina Eyaleti ile Mersin Büyükehir Belediyesi arasnda karde ehir ilikisi kurulmas ile ilgili teklif Plan ve Bütçe, Yurtd likiler ve Amatör Spora Destek Komisyonu’na oy birliiyle havale edildi.

Mersin Büyükehir Belediye Meclisi Temmuz Ay kinci Birleimi, alnan kararlarn Mersin ve tüm ilçelerine hayrl olmas temennileriyle sona erdi.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık