KısaKes Kısa Film Festivali Ödülleri Sahiplerini Buldu!

Beşiktaş Belediyesi’nin de sponsorları arasında yer aldığı KısaKes Kısa Film Festivali ödü...

KısaKes Kısa Film Festivali Ödülleri Sahiplerini Buldu!
  • 31 Temmuz 2018, Salı 0:49

25-30 Eylül tarihleri arasında üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Kısa Film Festivali “KısaKes”in kazananları açıklandı. Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar'ın da katıldığı ödül töreni 29 Eylül’de Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleşti.

Bu sene yoğun ilgi gören festival; uluslararası sinema profesyonelleri ve genç sanatçıları pek çok farklı atölyeler, özel tematik gösterimler, söyleşiler, tanışma etkinlikleriyle Ortaköy Feriye Sineması’nda ağırladı. Festival katılımcılara uzun bir aradan sonra Feriye’de film izleme keyfini yeniden yaşattı. İlker Canikligil, Gökhan Tiryaki, Bronwyn Cornelius, Sydney Levine ve Pierre Lapeyrade gibi isimlerin sinemaseverlerle buluştuğu festival 29 Eylül akşamı Zorlu PSM’de gerçekleşen ödül töreniyle son buldu. Sunuculuğunu Can Çelikay’ın yaptığı ve son zamanların çok sevilen gruplarından The Away Days’in sahne aldığı görkemli gecede; Berlin Film Festivali Dj’leri Chika&SoulMind olağanüstü performanslarıyla sinemaseverlere unutamayacakları bir gece yaşattı.

Ödül töreninde öğrenci filmleri arasından seçilen en iyi kısa filmler ile bu seneki teması “Yaşayan Şehir” olan ve Saraybosna Film Festivali ortaklığıyla gerçekleştirilen Pitching Platformu kapsamında projeleri desteklenen yarışmacılar ödülleriyle buluştu. Ayrıca bu sene festivalin medya sponsorluğunu üstelenen Filmloverss Pitching Platformundan seçtiği bir projeye medya desteği sağlayacak.

İşte kazananlar;

En İyi Kurmaca Ödülü: 128 / Onur Atalay Şenol | Türkiye

BAU Özel ve Seyirci Özel Ödülü: Fingermen / Ivan Shokha | Ukrayna

Ekip Özel Ödülü: Call of Cutesness / Brenda Lien | Almanya