solyanreklam
sagreklam

Kalp Sağlığı Tarama Aracı Hizmete Başladı

Kalp Sağlığı Tarama Aracı Hizmete Başladı

Kalp Sağlığı Tarama Aracı Hizmete Başladı
  • 24 Temmuz 2018, Salı 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi’nin Gezici Kalp Sal Tarama Arac hizmet vermeye balad. Özellikle krsalda yaayan ve salk hizmetlerine ulamda sknt yaayan vatandalar için hizmet veren tarama arac köy köy gezerek, vatandalara ulamaya balad.

Mersin Büyükehir Belediyesi ve Mersin Rotary Kulübü arasnda imzalanan protokol kapsamnda hayata geçirilen Kalp Sal Tarama Arac, Tarsus ilçesi Dörtler Mahallesi’nde tarama yapma balad. Silifke Saraydn, Erdemli Sinap ve Toroslar Alada mahalleri ile devam eden taramalarda ksa sürede 270 vatanda muayene edildi.

Ücretsiz olarak yaplan taramalarda vatandalar EKG ve EKO taramasndan geçiriliyor. Tansiyon ölçümünün de yapld muayenelerde Rotary Kulübü Üyesi Uzman Doktor Ali Sabri Seyis gönüllü olarak hizmet veriyor.

57 vatandata çeitli kalp hastalklar tehis edildi

Her pazar ücretsiz olarak vatandalarn ayana giden Kalp Sal Tarama Arac, ksa sürede 270 vatandaa ulaarak hizmet verdi. imdiye kadar 4 mahallede hizmet veren tarama aracnda 57 vatandaa çeitli kalp hastallklar (Koroner Arter Hastal, aort damarnda kireçlenme, efor testine yönlendirme, kalp yetmezlii, aritmi) tehisi konuldu. Silifke ilçesi Saraydn Mahallesi’nde sadece bir günde ikisi ölümcül düzeyde olmak üzere 11 kiide çeitli kalp rahatszl tehis edildi ve salk kurulularna sevki gerçekletirildi. Yaplan taramalar ve erken tehis sayesinde 57 vatandan kalple ilgili sorunlar erken tespit edldi. 

Yeni hizmeti ile insanlarn yaam kalitesini arttrmaya devam eden Büyükehir Belediyesi, bu projesi ile köy köy dolaacak ve insanlarn hayatlarna dokunmaya devam edecek.

“Taramalardan çok efektif sonuçlar almaya baladk

Projenin geliim sürecinden bahsederek, Büyükehir Belediyesi ile ibirlii içerisinde ortak projelere imza atmaktan ve vatandalara hizmet vermekten büyük bir memnuniyet duyduklarn ifade eden Mersin Rotary Kulübü Bakan Güran Dinçer, “Her hafta sonu ulam imkân zor olan köylerde Büyükehir Belediyemizin hazrlam olduu Gezici Salk Tarama Arac ve Rotary Kulübümüzün gönüllü doktorlar ile halkmza taramalar yapyoruz. Bu taramalardan çok efektif sonuçlar almaya baladk. Örnein Silifke Saraydn Mahallesi’nde önceden hastalklar belli olmayan 11 vatandata çeitli tehislerde bulunduk ve ikisi ölümcül düzeydeydi. ükürler olsun ki onlar olumsuz bir ey gelimeden hastalklarn tespit ettik ve gerekli birimlere yönlendirdik. Sonrasnda da takipçisi olmaya devam edeceiz” dedi.

Mersin Rotary Kulübü olarak Büyükehir Belediyesi ile beraber sk sk bir araya gelip faydal projeler üretmeye çaltklarn sözlerine ekleyen Dinçer, “Bizim de kulüp olarak sosyal hizmetlere ve gönül dostluuna önem veren bir yapmz olduu için Büyükehir Belediyesi ile ortak bir sinerji yakalama ansmz oldu. Bata Büyükehir Belediye Bakanmz Burhanettin Kocamaz olmak üzere bütün belediye yetkililerimiz o kadar gönül dostluu ve güler yüzle bu iin içerisinde yer aldlar ki bu ii yapmaktan çok mutluyuz” ifadelerine yer verdi.

“Bunlar çok kymetli hizmetler

Kalp Sal Tarama Arac mahallesine kadar gelen 68 yandaki Alada Mahallesi sakini Servet Klnç, hizmet hakkndaki fikirlerini dile getirerek “Bu tarama aracnn ayamza kadar gelmesi çok büyük bir isabet oldu. Böyle gezici salk hizmetlerini daha önce de almtm. Kalpten biraz üphe ediyordum. Doktora gidecektim. Ama köyde bahçeydi, bad derken oyalanyordum, ihmal ediyordum. Ama ayamza gelince koa koa muayene olmaya geldik. Çokta memnun olduk. Allah raz olsun. Çok memnunuz ve bence bu çok güzel bir hizmet. u an 10 yandaki bir çocuk bile gelmi, ‘Ben kalbimi kontrol ettireceim’ diyor. Ben 25 senedir bu mahallede oturuyorum. Burhanettin Bakan’dan önce böyle hizmetler görmedik. imdi gerek sosyal hizmetler olsun, gerekse salk hizmetleri olsun her ey ayamza geldi. Muhtarmzla beraber Burhanettin Bakanmza ne zaman gitsek geri çevirmiyor. Çanakkale’yi ben rüyamda bile görmezdim oraya dahi bizi gezmeye gönderdi. Bunlar çok kymetli hizmetler. Bakanmzdan çok memnunuz. Allah raz olsun” eklinde konutu.

“Gerçekten mükemmel bir hizmet”

Toroslar ilçesi, Alada Mahalle Muhtar Ahmet Ertunç ise, “Biz geçen yl göz ve di sal muayene araçlarndan da faydalanmtk. Bu yüzden Burhanettin Bakanmzdan Allah raz olsun. Biz her zaman Bakanmzn yanndayz. Bu hizmetler vatandalarmz için çok güzel. Daha önce böyle hizmetleri görmedik. u an ayamza kadar geldi ve gerçekten mükemmel bir hizmet. Burhanettin Bakan’n hakk ödenmez. Biz sonuna kadar arkasndayz. Tüm personeline de minnettarz” ifadelerini kulland.

“nsana hizmet eden her zaman karln alr”

Kalbi ile ilgili sknts olduunu düünen ancak günlük telalardan frsat bulup doktora gidemediini ifade eden mahalle sakini Esma Salman, “Burhanettin Bakanmza bu hizmeti için ayrca teekkür ediyorum. Benim baz skntlarm vard ama doktora gitmeyi düünmüyordum. Bu hizmet ayamza geldii için ve böyle bir hizmete vesile olduu için Allah ondan raz olsun. nsana hizmet öncelikli olma zorunda. nsana hizmet eden de her zaman karln alr diye düünüyorum” diye belirtti.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık