solyanreklam
sagreklam

450 Kilometrelik Gönül Bağı Aşık Veysel Parkı

450 Kilometrelik Gönül Bağı Aşık Veysel Parkı

450 Kilometrelik Gönül Bağı Aşık Veysel Parkı
  • 23 Temmuz 2018, Pazartesi 0:00

Türkiye’nin en önemli deerlerinden ünlü halk ozan Âk Veysel atrolu’nun ansna Sivas’a park yaptran Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, 450 kilometrelik mesafeyi gönül ba ile aarak Sivasl vatandalarn gönlüne taht kurdu.

Mersin Büyükehir Belediyesi dünyaca ünlü halk ozan Âk Veysel’in doup büyüdüü köyüne ‘Âk Veysel atrolu Park’ yapt. Yapm tamamlanan parkn açl Mersin Büyükehir Belediyesi Genel Sekreter Yardmcs Hasan Gökbel’in katld cokulu bir törenle gerçekleti.

Büyükehir Belediye Meclisi tarafndan alnan kararla Sivas’ta yapmna balanan ‘Âk Veysel atrolu Park’nn çalmalar tamamland. Sivas’n Sivrialan köyüne yaplan ve Âk Veysel’in mezarnn yaknnda bulunan parkn açl Sivrialan  Mersin Oluumu tarafndan düzenlenen 25. Âk Veysel Festivali kapsamnda yapld.

Gerçekleen törene Mersin Büyükehir Belediyesi’ni temsilen Genel Sekreter Yardmcs Hasan Gökbel katld. Törene ayrca CHP Sivas Milletvekili Ula Karasu, arkla Kaymakam Akif Pekta, arkla Belediye Bakan Ahmet Turgay Ouz, MHP arkla lçe Bakan Hasan Tekmen, Âk Veysel’in olu Bahri atrolu, torunlar Gündüz ve Sebahattin atrolu ile çok sayda vatanda katld. Açl öncesi protokol üyeleri Âk Veysel atrolu’nun mezarn ziyaret ederek, dualar etti.

“Büyük Ozanmzn adnn burada yaatlmas her eyden önce gelir”

Parkn açl program öncesi Sivrialan sakinleri ile bir araya gelerek sohbet eden Mersin Büyükehir Belediyesi Genel Sekreter Yardmcs Hasan Gökbel, “Buras çok anlaml bir yer. Âk Veysel sadece Sivrialan için deil tüm Türkiye için çok önemli bir halk ozanmz.  Belediyemize bu parkla ilgili teklif geldiinde Bakanmz hemen kabul etti ve Meclis Karar ile ozanmzn adn yaatacak bu parkn yapmnn kararn aldk. Gerçekten çok güzel bir park olmu. Büyük ozanmzn adnn burada yaatlmas her eyden önce gelir. Ülkemize ve milletimize çok önemli deerler brakt.  Bunlar unutulmayacak eserler. Bu parkn Sivrialan köyüne hayrl olmasn diliyorum” dedi.

“Bakanmz her zaman bamzn tac”

Âk Veysel’in  olu Bahri atrolu babas adna yaplan parkla ilgili mutluluunu ifade ederek, “Ben Burhanettin Bakanmza minnettarm. Çok teekkür ederim. Bakanmz her zaman bamzn tac. Kendisi zaten benim meslektam. O da benim gibi öretmen. Kendisine saygmz, sevgimiz sonsuzdur. Burhanettin Bakanmza Sivrialan’dan bolca sevgi ve selam gönderiyorum” eklinde konutu.

“Âk Veysel ile bulumak yolla, zamanla ve mekânla snrl bir ey deil”

Âk Veysel Kültür Dernei Bakan ve Âk Veysel’in torunu Gündüz atrolu, dedesinin topran, yaamn ve akn kendisi olduunu ve dünyann bir çok yerinde insanlarn kalbinde yerinin bulduunu ifade ederken, Ak Veysel adna yaplan parktan dolay Bakan Kocamaz’a minnettarln dile getirdi. atrolu,  “Öncelikle dedem Âk Veysel ve derneimiz adna Sayn Burhanettin Kocamaz’a çok teekkür etmek istiyorum. Âk Veysel nasl yollar amsa ve insanlarla bulumas zamanla, mekânla ve yolla snrl deilse Burhanettin Bakan’n da Âk Veysel ile bulumas tam böyle bir ey. Keke her köyümüz bu kadar ansl olsa. Her köyümüze Bakanmz gibi el uzatanlar olsa ve böylesine güzel, kültürü canlandracak, yaatacak, gençleri bir araya getirecek etkinlikleri organize edecek mekânlar olsa. Kendilerine çok teekkür ediyoruz” ifadelerini kulland.

“Birçok belediyeye müracaat ettim ama park Burhanettin Bakanmz yaptrd”

Ak Veysel’in köyüne Ak Veysel adna park yaplmas için daha önce pek çok belediyeye bavurduunu ancak kabul görmediini söyleyen Sivrialan Köyü Muhtar Mustafa Çam, “Ben göreve geldiimde Ak Veysel adna park yaptrmay kafama koymutum. Birçok belediyeye müracaat ettim. En sonunda sa olsun Burhanettin Bakanmz bizi krmad ve bu park yaptrd. Burhanettin Bakanmzn, ‘Kimseyle uramayn, bu park biz yapacaz’ sözü beni çok etkiledi ve ben o zaman inanmtm bu parkn yaplacana. Sa olsun yaptrd da. Bu parkla Âk Veysel’in, Sivrialan Köyü’nün ve Burhanettin Bakanmzn ad yaasn. Bakanmz ve ekibine çok teekkür ediyorum”  eklinde duygularn dile geitrdi.

“Âk Veysel’e yakr bir park oldu”

Çevre köylerde Âk Veysel Park varken kendi köyünde olmayna üzüldüklerini ifade ederek sözlerine balayan Sivrialan Mersin oluumu Bakan Turgay Altner, “Bizim çevre köylerimizde bile Âk Veysel Park varken kendi köyünde yoktu. Muhtarmz daha önce 4-5 belediyeye bavuru yapmt. Ancak hem kilometre uzaklndan hem de bütçelerinden dolay kabul görmedi. Bu ii biz üstlendik ve Burhanettin Kocamaz Bakanmz ziyaret ederek fikrimizi ilettik. Kendisi de böyle bir park seve seve yapabileceklerini bize iletti. Bakanmz sa olsun 2 ay gibi ksa bir sürede parkn yaplmasn salad. Kendisine ükranlarm sunuyorum. Bu bizim için büyük bir proje. Âk Veysel’e yakr bir park oldu.  Bizim her yl yaptmz festivalimiz için alanmz yoktu. Bakanmz sa olsun parkn içine festivallerde kullanabileceimiz bir amfi tiyatro da yaptrd. Bundan sonra bütün etkinliklerimiz burada olacak. Biz Bakanmza, yönetimine ve emei geçen herkese sayglarmz ve teekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerine yer verdi.

Bakan Kocamaz Sivasl vatandalarn gönlüne taht kurdu

Büyükehir Belediyesi tarafndan 2 bin 800 metrekarelik alanda yaplan Âk Veysel atrolu Park’nda spor kompleksi, çocuk oyun alan, yürüyü yolu, amfi tiyatro, Âk Veysel’in heykeli, banklar ve kamelyalar bulunuyor.

“450 kilometre uzaklktaki bir Bakannn böyle bir hizmet vermesi bizi gururlandrd”

Parkn açl için civar köy olan Ortaköy mahallesinden gelen vatanda Mustafa Özalp ise “Sivrialan’a hizmet yaplmasnn mutluluunu yayoruz. Ayn zamanda 450 kilometre mesafe uzaklktaki bir Büyükehir Belediye Bakannn böyle bir hizmet vermesi bizi gururlandrd. Bakanmza teekkür ederiz.  Bu çevrenin halk ücrada kalm bir halk. Hizmetin buraya kadar gelmesi hakikaten bizleri gururlandrd. Kendisine çok teekkür ederiz” eklinde konutu.

“Yöre halk olarak gurur duydum”

Parkn açl için gelen ve park görünce gururlandn ifade eden vatanda Aysel Eti, “Park çok beendim. Ve gerçekten yöre halk olarak çok gurur duydum. Burhanettin Bakanmza ilgisinden dolay çok teekkür ederiz. Parkn yapmna çok memnun olduk” diye belirtti.

Açl sonrasnda yörenin önemli saz ustalarndan Ali Güç, Gökhan Klç, Filiz Erdoan ve ünlü sanatç Mustafa Özarslan mini bir konser verdi. Sazlarn konuturan sanatçlar park dolduran vatandalar coturdu. Program sonras Mersin Büyükehir Belediyesi genel Sekreter Yardmcs Hasan Gökbel ve kent protokolü ak Veysel müzesini ziyaret etti.

 

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık