Japonya Büyükelçisi?nden Başkan Kocamaz?a Ziyaret

• 21 Nisan 2018, Cumartesi 0:00

Japonya Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima ve beraberindeki heyet Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’ makamnda ziyaret etti.

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Japonya Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima ile Türkiye ve Mersin hakknda bir dizi sohbet gerçekletirildi.

Bakan Kocamaz: “Gelecek adna ümitliyiz”

Mersin’in tarihi ve nüfusu hakknda Japonya Büyükelçisi Miyajima ve beraberindeki heyeti bilgilendiren Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, “Büyükelçimiz, Mersin hakknda mutlaka gelmeden yeterli bilgiye sahip olmutur. Bir kez de bizzat canl olarak kendi gözleriyle görüp, bizzat daha yakndan tanma frsat bulacak. Biz Mersin’i tanmlarken yeryüzü cenneti diyoruz. Tabi dünyada bütün kentlerin bir geçmii var. Mersin’in 10-12 bin yl öncesine dayanan kadim bir kültürü var. Bata Tarsus olmak üzere Silifke ve Anamur bölgesi Mersin’in en eski yerleim yerleri” dedi.

Mersin’in liman, serbest bölgesi, organize sanayi bölgeleri, lojistik imkânlar, ticaret ve ihracatn Mersin’in istihdamna ve nüfus artna çok büyük etki ettiini sözlerine ekleyen Bakan Kocamaz, “Dünyada Mersin kadar hzl nüfus art yaayan herhangi bir ehir olduunu düünmüyorum. Nüfusu bu kadar artan bir yerde de en önemli sorun istihdam sorunu. Gelecek adna ümitliyiz. Çünkü u anda yatrm bekleyen 8 tane ilan edilmi turizm bölgemiz var. Turizm menüsü içerisinde aklnza gelen her dal Mersin için mevcut. Deniz, kum, güne üçlüsü her yerde var. Ama bizim buras için doa turizmi, da yürüyüü, kayak, tarih, kültür, gastronomi gibi akla gelen her turizm çeidi Mersinimizde var” eklinde konutu.

Miyajima: “Mersin’e ilk defa geldim”

Ankara Japonya Büyükelçisi Akio Miyajima da ziyaret esnasnda gerçekletirilen sohbette, “Bugün bize vakit ayrdnz için çok teekkür ederiz. lk defa Mersin’e geldim ve Mersin benim için Türk-Japon ilikileri açsndan çok önemli bir ehir. Bundan sonra da Türk-Japon ilikilerine katkda bulunmak istiyorum. Mersin’e gelmiken ayrca Kushimato Soka’na da gideceim ve ant ziyareti yapacam. 10 gün önce de Japonya’daki Kushimato’da ehrine gitmitim” diye belirti.

Ziyaret Büyükelçi Akio Miyajima ile Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n hatra fotoraf çektirmeleri ve hediye takdimi ile sona erdi.