solyanreklam
sagreklam

İçel Musiki Derneği Mersinlileri Büyüledi

İçel Musiki Derneği Mersinlileri Büyüledi

İçel Musiki Derneği Mersinlileri Büyüledi
  • 21 Nisan 2018, Cumartesi 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi’nin katklaryla çel Musiki Dernei’nin kuruluunun 33. yl dönümü dolaysyla ‘Sadettin Kaynak Konseri’ düzenlendi.

Bestekar Sadettin Kaynak’a ait arklarn seslendirildii çel Musiki Dernei’nin Klasik Türk Müzii Konseri ile dinleyicilerin yüreklerine dokunan koristler, gecede dinleyicilerin gönüllerinde ve ruhlarnda güzel nameler brakt.

Mersin Büyükehir Belediyesi Kongre ve Sergi Saray’nda düzenlenen konserde çel Musiki Dernei Yönetim Kurulu Bakan Ziya Ylgör bir açl konumas gerçekletirdi. 1985 ylndan bugüne kadar varln sürdüren çel Musiki Dernei’nin verdii konserin efliini Süleyman Güngör yapt.

Mersinlilerin youn ilgi gösterdii iki bölümden oluan konserde çel Musiki Dernei, Klasik Türk Müzii Korosu’nun seslendirdii arklar müzikseverlerden tam not ald.

Gecede Sadettin Kaynak arklar seslendirildi

Konserin birinci bölümünde Segah Perevi makamnda koro tarafndan, ‘Derman Kar Eylemez’, ‘Ayrlk Yaman Kelime’, ‘Son Ümidide Bitti’ ve ‘Enginde Yava Yava’ gibi  arklar seslendirildi. Solist Özge Kara, ‘Dertliyim Ruhuma Hicranm Sardmda Yine’, solist Gürhan Özkan ‘Haticem Saçlarn Dalga Dlaga Taratm’, solist Adem Orak ile Serdar Kurtsatan ‘Çile Bülbülüm Çile’, solist Hamet Ylmaz ‘Batan Gün Sana Benziyor’, solist Abdurrahman Hazmolu ‘te Seni Seven Benim’, solist hsan Gülderen ‘Yad Eller Ald Beni’, solist Jale Ylgör ile Dicle Güngör ‘Muhabbet Bana Girdim’ ve solist Mehmet ahin de ‘Yank Ömer’ parçalarn Merisnli musiki severler için okudu.

Sadettin Kaynak arklar’nn 2. Bölümü’nde ise, koro tarafndan ‘Kirpiklerinin Gölgesi Güllerle Bezenmi’, ‘Bahar Bitti Güz Bitti’, ‘Gönül Nedir Bilene Gönül Veresim Geliyor’, ‘Niçin Baktn Bana Öyle’, ‘Tamburamn nce Kvrak Beli Var’, ‘Mersin Balar’, ‘Benim Yarim Geliinden Bellidir’ ve ‘Tel Tel Taradm Zülfünü’ gibi Sadettin Kaynak’a ait besteler seslendirildi.

Ayrca solist Hatice Özkan tarafndan ‘Menekelendi Sular’, solist Nursel Erpolat ile Sibel Gelgeç tarafndan ‘Yollarna Gül Döktüm’, solist Yasemin Yetikin tarafndan ‘Leyla Bir Özgecandr’, solist Öncel Öztulay tarafndan ‘Bir Rüzgardr gelir Geçer Sanmtm’, solist Müge Yeiltepe ile Alev nal Güngör tarafndan ‘Gönlüm Seher Yeli Gibi’, solist Ziya Ylgör tarafndan ‘Kalplerden Dudaklara’, solist Metin ekerer tarafndan ‘Esmer Bugün Alam’, solist Mehmet Avc tarafndan ‘Karabulutlar Kaldr Aradan’ ve son olarak da solist lknur Güne tarafndan ‘Hoy Deniz Karadeniz’ isimli arklar ile dinleyicilerin kulaklarnn pas silindi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık