solyanreklam
sagreklam

Tour Of Mersin'in En Uzun Parkuru Tamamlandı

Tour Of Mersin'in En Uzun Parkuru Tamamlandı

Tour Of Mersin'in En Uzun Parkuru Tamamlandı
  • 20 Nisan 2018, Cuma 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan bu yl 4.’sü düzenlenen Tour Of Mersin’in ikinci ve en uzun parkuru olan Mut etab tamamland. 164 kilometre boyunca pedal çeviren sporculardan Belarus’tan Minsk Cycling Club takmndan Branislau Samoilau 4 saat 2 dakika 20 saniye ile Etap Klasman’nda birinci olarak Sar Mayo’nun sahibi oldu.

 

Mut’tan start alan yarlara Mersin Büyükehir Belediyesi Genel Sekreter Yardmcs Hasan Gökbel, Mut Kaymakam Mehmet Ali Akyüz, Mut lçe Jandarma Komutan Jandarma Üstemen Ahmet Pek, Mut Belediye Bakan Nebi Ylmaz, Mezitli Belediye Bakan Neet Tarhan, Mersin Emniyet Müdür Yardmcs Ahmet Özyürek, MHP Mut lçe Bakan Alparslan Sava Kr, MESK Genel Müdürü Baha Günhan Güngördü, Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Zeki Kutlu ve vatandalar katld.  

 

“Mersin, mükemmel bir parkura sahip”

 

kinci etabn start verilmeden hemen önce konuma yapan Mersin Büyükehir Belediyesi Genel Sekreter Yardmcs Hasan Gökbel Tour Of Mersin’in ikinci etab olan Mut etabnn en zor ve en uzun parkur olduunun altn çizerek, “Mersin’de ilkleri yaatan Mersin Büyükehir Belediye Bakanmz Burhanettin Kocamaz,  uluslararas organizasyonlarda da Mersin’e ilkleri yaatmakta.  2015 ylnda 61 sporcuyla baladmz Tour Of Mersin bugün iftiharla görmekteyiz ki 105 sporcuya ulat. Bakanmz Sayn Burhanettin Kocamaz’n da her frsatta dile getirdii gibi bu tür etkinlikler, spor kültürünü gelitirmek, insanlar kaynatrmak ve ülkemizi, ilimizi tantmak amacn tamaktadr. Bugün ki etabmz Tour Of Mersin’in en uzun etab olarak, Muttan balayacak; Silifke, Erdemli ve Mezitli ilçelerimizden geçerek Solipompeipolis’te de bitecektir. Tüm sporcularmza baarlar diliyorum” dedi.

 

Organizasyonun ulusal ve uluslararas platformda Mersin’in tantm açsndan oldukça önemli bir katk salayacan söyleyen Mut Kaymakam Mehmet Ali Akyüz ise yapt konumada “Ulusal ve uluslararas platformda ülkemizin tantmna katk salayacak olan Tour Of Mersin organizasyonunun hayrl olmasn diliyorum. ilçemiz Mersin’in güzide yerlerinden biridir. Pek çok medeniyete ev sahiplii yapm bir yerleim yeridir. Doal ve tarihi güzellikleri ile ön plana çkmtr. Tour of Mersin’in ilçemizin doal tarihi güzelliklerini yanstmasn temenni ediyor tüm sporcularmza baarlar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

 

Mut Belediye Bakan Nebi Ylmaz, Tour Of Mersin’in ve düzenlenen uluslararas organizasyonlarn ülkeler aras bar ortamnn salanmas anlamnda oldukça önemli olduunu ifade ederek, “Uluslararas turnuvalar kardelii bar artran organizasyonlardr. Ve ülkeler aras barn gelimesinde oldukça önemlidir. Bugün burada Toroslarn eteinde yaracak olan sporcularmza baarlar diliyor, ilçemizin tantm açsndan oldukça önemli bu organizasyonda emei geçen herkese çok teekkürler” eklinde konutu.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Zeki Kutlu ise “Bizler göreve geldiimizde Türkiye’de pedal baslmadk ehir brakmayacaz demitik. Bisikletin geliimi için bütün ehirleri gezmemizin çok önemli olduunu biliyorduk. Mersin Büyükehir Belediyemizde pedal baslmadk ilçe brakmayacaz dedi. Mersin, mükemmel bir ehir ve mükemmel bir parkura sahip. Türk sporcularnn gelimesi açsndan bu çok önemli mersin büyükehir belediyesine bu etkinlii için tekrar teekkür edeceiz” dedi.

 

Mut’tan balayarak Silifke, Köselerli, Kemenli, Kurtsuyu, Gülnar, Kla, Nuru, Senir, mambekirli, Kargcak, Esenbel, Atayurt, Atakent, Susanolu, Kzkalesi, Aya, Yemikumu, Limonlu, Arpaçbahi, Tömük, Kargpnar ve Çemeli istikametinde devam eden sporcular Mersin Soli Pompeiopolis’te yar sonlandrd.

 

Dünyann farkl ülkelerinden sporcularn katlm gösterdii Tour Of Mersin rüzgâr ikinci gününde Mut’ta devam etti. Sporcular dereceye girebilmek için Mut’tan Soli Pompeipolis’e kadar 164 kilometre boyunca Mersin’in sokaklarn birincilik için arnlad.

 

kinci etabn birincisi Belarus oldu

 

Ikinci etap sonunda, Etap Klasman'nda Belarus’tan Minsk Cycling Club takmndan Branislau Samolau 4 saat 2 dakika 20 saniye ile Etap Klasman’nda birinci, Türkiye’den Torku eker Spor takmndan Ivan Balykn 4 saat 2 dakika 59 saniye ile ikinci, Salcano Sakarya BB takmndan Ahmet Örken 4 saat 2 dakika 59 saniye 571 salise ile üçüncü oldu. Dereceye giren sporcular ödüllerini Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz'n elinden ald.

 

Genel Klasman'da birinci olan Belarus’tan Minsk Cycling Club takmndan Eduard Vorganov ödülünü Mersin l Emniyet Müdür Yardmcs Ahmet Özyürek’in elinden ald. Yoku Klasman dalnda birinci olan Belarus'tan Minsk Cycling Club takmndan Eduard Vorganov ise ödülünü Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Zeki Kutlu'nun elinden alrken, Sprint Klasman dalnda birinci olan Belarus’tan Minsk Cycling Club takmndan Branislau Samolau ödülünü Mersin Büyükehir Belediyesi Genel Sekreter Yardmcs Hasan Gökbel'in elinden ald.

Mersin Uluslararas Bisiklet Turu'nun Mut Kaps yarnda Salcano Sakarya BB takmndan Talha Enes Ay birinci olurken, Silifke kapsnda ve Erdemli kapsnda Türkiye'den Torku eker Spor'dan Nazm Bakrc birinci olarak dereceye girdi. kinci gün etabnn son kaps olan Mezitli kapsnda ise Belarus’un Minsk Cycling Club takmndan Branislau Samolau birincilii göüsledi.

Dereceye giren sporculara ödülleri protokol üyeleri tarafndan verilirken, sporcular zorlu bir etab daha geride brakm oldu.

 

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık