solyanreklam
sagreklam

“İSTİBDAT KUMPANYASI” MUDANYA’DA

“İSTİBDAT KUMPANYASI” MUDANYA’DA

“İSTİBDAT KUMPANYASI” MUDANYA’DA
  • 04 Şubat 2016, Perşembe 0:00

Kültür ve sanat etkinliklerini Mudanyalılar ile buluşturmak için çalışmalarını sürdüren Mudanya Belediyesi, “İstibdat Kumpanyası” oyununa ev sahipliği yaptı.  

Mudanya Belediyesi Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında Mudanya Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyuna Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Erkan Altıntaş, Akın Poroy ve Metin Şen’in yanı sıra belediye meclis üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Yönetmenliğini Barış Erdenk’in yaptığı “Gencay Gürün Tiyatro İstanbul” oyuncularının sahnelediği komedi oyununda, Levent Üzümcü, Sabri Özmener, Sibel Erdenk gibi isimler rol aldı. Horondan, sirtakiye kadar birçok dansı müzikler eşliğinde sahneleyen oyuncular Mudanyalılardan büyük alkış aldı.
Sultan Abdülhamit döneminin anlatıldığı oyunda, padişahı tahttan indirme planları, paşanın halkı galeyana getirmek için tiyatroyu kullanmak istemesi ve bu yüzden Fransa'dan yarı Fransız, yarı Türk getirterek, "Edmond Rostand’ın Cyrano de Bergerac" adlı oyununun sahnelenmesi gibi bölümler komik bir dille anlatılıyor. İlginin yoğun olduğu ve üç saate yakın süren tiyatro oyununda, oyuncular sahneledikleri performans ile oyun sonunda izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.
HER BRANŞTA SANAT MUDANYA’DA OLACAK
Oyun sonunda oyucuları tek tek tebrik ederek çeşitli hediyeler takdim eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya’da kültür ve sanatı her branşta yaşatmak istediklerini ifade etti. Mudanyalıların kültür ve sanattan mahrum bırakıldığının da altını çizen Türkyılmaz, “Elimizden geldiğince sanatın her branşını Mudanyalılar ile buluşturmak istiyoruz” dedi. Mudanya’nın 11 Ekim 1922 yılında “Barışın Başkenti” ünvanını aldığını da sözlerine ekleyen Türkyılmaz, her fırsatta tekrar tekrar hatırlatacaklarını ve Mudanya’nın Barışın ve Kardeşliğin Başkenti olduğunu tüm Dünya’nın bileceğini sözlerine ekledi. 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık