solyanreklam
sagreklam

TÜRKYILMAZ MECLİSTE NET KONUŞTU: “BÜYÜKŞEHİR YAPAMAZSA, BİZ YAPARIZ”

TÜRKYILMAZ MECLİSTE NET KONUŞTU: “BÜYÜKŞEHİR YAPAMAZSA, BİZ YAPARIZ”

TÜRKYILMAZ MECLİSTE NET KONUŞTU: “BÜYÜKŞEHİR YAPAMAZSA, BİZ YAPARIZ”
  • 04 Şubat 2016, Perşembe 0:00

Mudanya Belediyesi Şubat ayı Olağan Meclis Toplantısı CHP’den 11, AKP’den 6, MHP’den 2 üyenin katılımıyla gerçekleştirildi. Sahil projesi ile ilgili Büyükşehir Belediyesi’ne yazı yazdıklarını ifade eden Türkyılmaz, “Eğer Büyükşehir Belediyesi bu projeyi yapamayacaksa biz bu projeyi yaparız” dedi.

 

Mudanya Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde Başkan Hayri Türkyılmaz’ın başkanlığında gerçekleştirildi.  Meclis gündemi öncesinde 2016 yılında gelişen olaylara değinen Mudanya Belediye ve Meclis Başkanı Hayri Türkyılmaz, Büyükşehir Belediyesi’ni göreve çağırdı. Öncelikli görevlerinin Mudanya’ya en fazla hizmeti vermek olduğunu dile getiren Türkyılmaz, “Bu hizmetleri verirken de temiz dürüst ve ahlaklı olduk. Zaman zaman farklılıklarımız olsa da hepimizin görevi Mudanya’ya ve Mudanyalıya hizmet olduğunu unutmadık” dedi.
Nisan ayı içerisinde yaptıkları ve yapacakları projelerin geniş kapsamlı tanıtımını yapacaklarının altını çizen Türkyılmaz, “Maketleri ile birlikte halkımıza projelerimizi sunacağız. Proje demokrasisini işleterek, meclis üyelerimizden, sivil toplum örgütleri ve Mudanyalı hemşehrilerimizden görüş alacağız. Barışın ve Kardeşliğin Başkenti markası ile ilçemiz gelişimini tamamlayacak ve bütün Dünya ilçemize imrenerek bakacaktır. Mudanya hak ettiği yere gelecek. Bu konuda kararlılığımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.
“BÜYÜKŞEHİR ÖDEVİNİ YAPMALI”
Eski tekel binasının bulunduğu alanda yapacakları projeden bahseden Türkyılmaz, “Yasal süre ve prosedürlerin tamamlanmasının ardından sadece Kültür ve Sanat Merkezi değil, belediye birimlerinin de olacağı bir yapı ortaya çıkacaktır” dedi. Büyükşehir Belediyesi’nin önce yapması gereken hizmetleri yapmasını, trafik ve otopark sorununu çözmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Türkyılmaz, “Biz elimizden geldiğince Büyükşehir Belediyesi’ne destek olmaya çalışıyoruz. İki gün önce Büyükşehir Belediyesi’ne resmi yazı yazdık, sahil projesi ile ilgili süreç hakkında detaylı bilgi istedik. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmayacaksa tarafımıza tahsis edilmesini resmi yazı ile bildirdik. Bu konuda da cevap bekliyoruz. İddialı söylüyorum. Biz yaparız” dedi.
“MUDANYA’M İÇİN KAVGA EDERİM”
Bazı hizmetleri mağduriyet yaşanmaması adına Büyükşehir Belediyesi’ne ait yerlerde kendilerinin yaptığını belirten Türkyılmaz, “Büyükşehir Belediye Başkanımız ile kesinlikle bir sorunum yok. Sorun yaşamadığı, problem getirmediği tek Belediye Başkanı benimdir. Ayaküstü dahi olsa tartıştığımız bir konu olmadı” dedi. Hiçbir zaman kavgası olmadığına vurgu yapan Türkyılmaz, “Ancak Mudanya İskelesi’ni almaya kalkarsa, Mudanya sahil projesini yapamayıp, Mudanya’yı mağdur ederse ben orada kavgayı yaparım, yapmak zorundayım” dedi.  Sadece sahil esnafının değil, tüm Mudanya esnafının bu durumdan olumsuz etkilendiğini dile getiren Türkyılmaz, “Diliyorum ve istiyorum ki bu sahil projesi bir an önce biter, yaz aylarına hazır olur. Bu konuda biz maddi ve manevi olarak elimizden gelen katkıyı vereceğimizin bilinmesini isterim” diye konuştu.
BAŞKAN YARDIMCILARI ÖDENEĞİ BELİRLENDİ
Üç meclistir gündeme gelen Çiftçi Malları Koruma Yönetim seçimleri bir sonraki toplantıya ertelenirken, Belediye Başkan Yardımcılarına ait ödeneğin belediye başkanına verilen ödeneğinin üçte ikisi olarak belirlenmesi oy birliği ile kabul edildi. Tam zamanlı olarak sözleşmeli çalışacak olan personel için 2016 yılı içerisinde alt sınır ücreti ödenmesi ve ek ödeme verilmesi oy birliğe ile kabul edildi. Güzelyalı Atatürk Parkı’nda yapılan düzenlenme çalışmaları kapsamında yer alan cafe işletmesinin “Yap- İşlet- Kirala” yöntemi ile 10 yıllığına ihale yolu ile kiralanması oy çokluğu ile kabul edildi. 
ÇAĞRIŞAN’DA ZAYİAT BEDELİ ALINMAYACAK
Belediyeye ait arsa satışları ile ilgili maddede yer alan Güzelyalı Mahallesi’ndeki arsanın satışından yasal zorunluluktan dolayı vazgeçilirken, Halitpaşa ve Karafatma Mahallelerinde ki arsaların ihtiyaç duyulduğu ve elde edilecek gelirin hizmetlerde kullanması amacıyla ihale yolu ile satışı oy çokluğu ile kabul edildi. Çağrışan Köy Yerleşik alanı ve Gelişim alanı içinde bulunan S-2 yapılaşma olan yerlerden zayiat bedeli alınmaması ise oy birliği ile kabul edildi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık