solyanreklam
sagreklam

İşitme Engellilerin Sessiz Çığlıkları Tiyatro?da

İşitme Engellilerin Sessiz Çığlıkları Tiyatro?da

İşitme Engellilerin Sessiz Çığlıkları Tiyatro?da
  • 28 Kasım 2017, Salı 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi Engelliler Dairesi Bakanl itme Engelliler Tiyatro Topluluu tarafndan Mersin Üniversitesi Psikolojik Danmanlk ve Rehberlik Bölümü 4. snf örencilerine “Empati” isimli tiyatro oyunu sergilendi.

Mersin Büyükehir Belediyesi ve Mersin Üniversitesi i birlii ile düzenlenen etkinlik kapsamnda, ‘Tek Farkmz Farkndalmz’ slogan ad altnda Mersin Büyükehir Belediyesi Engelliler Dairesi Bakanl itme Engelliler Tiyatro Topluluu’nun empati adl oyunu sergilendi.

Uur Oral Kültür Merkezi A Salonu’nda hem sesli hem de iaret diliyle betimleme yaplarak sahnelenen oyunda,  iitme engelli bireyler sanatn en sessiz ve en anlaml halini örencilere sergiledi. Tiyatrolarn da görmeyenler ve iitmeyenler için eriilebilir olmas için youn çaba sarf eden Büyükehir Belediyesi, düzenledii bu etkinlik ile örencilerden tam not ald.

Konusunu toplumda var olan engelli bireylere yönelik ön yarg ve olumsuz davranlarn oluturduu tiyatro oyununda, engelli bireylerin i bulma konusunda yaad skntlar, iverenlerin kanuni zorunluluk olmasna ramen engelli bireyleri çaltrmak istememeleri, engelli bireylerin trafikte yaad problemler, taksi oförü bir engelli birey üzerinden anlatld.

Örencilerden büyük alk alan oyunda ayn zamanda halk otobüslerinde engelli bireylere duyulmayan sayg, toplumdaki bireylerin dlamas, engellilerin otobüse bedava binmelerinin bile nasl kötü karland trajikomik bir dille sergilendi.

itme engelli bireylerin toplumda farkndalk yaratma amacyla oynadklar Empati oyununu yaklak 800 kii izledi.

Tiyatrodan sonra Hüseyin Polat Özel Eitim ve Uygulama Merkezi örencilerinin halk oyunlar gösterisi yapld. ZÇEV Perküsyon Grubu ritim müzik performansnn da sergilendii etkinlikte, Mersin Üniversitesi Eitim Fakültesi Dekan Prof. Dr. Mutlu Nisa Ünald Coral, Engelliler Dairesi Bakanl personellerine etkinlie verdikleri katkdan dolay teekkür belgesi takdim etti.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık