İlçe İftarlarının Sonuncusu Gülnar'da Gerçekleşti

• 12 Haziran 2018, Salı 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan Ramazan aynn maneviyatn ve kültürünü yaatmak amacyla ilçelerde düzenlen Ramazan iftarlar, Gülnar ilçesinde sona erdi.

Mersin Büyükehir Belediyesi?nin, Ramazan ay boyunca 13 ilçenin tamamnda kurduu iftar sofralar son olarak Gülnar?da kuruldu.

Gülnar?da düzenlenen iftar yemeine, Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, MHP Mersin Milletvekili Baki imek, Gülnar Belediye Bakan Ahmet Günel, Mut Belediye Bakan Nebi Ylmaz, MHP Mersin l Bakan Zeynel Uur Gölgeli, MHP Mersin 6. Sra Milletvekili Aday Mehmet Ali Gökmen, MHP Gülnar lçe Bakan Yüksel Çelik, meclis üyeleri ve binlerce Gülnarl katld.

Gülnar Mesire Alan?nda kurulan iftar sofrasnda yaklak 5000 kii dualarla oruçlarn açt. ftar öncesi alana gelen ve masalar tek tek dolaarak vatandalarla sohbet eden Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Gülnarllarn youn ilgisiyle karland.

Bakan Kocamaz ?Bu güzel akamda birbirimizi gönüllerimizi birletirerek stacaz?

Düzenlenen iftar programnda konuan Bakan Kocamaz, her yl düzenlenen Ramazan etkinliklerinde Gülnarl vatandalarla bulumaktan dolay duyduu mutluluu ifade ederek, ?Hava biraz serin ama bu güzel akamda birbirimizi gönüllerimizi birletirerek stacaz. Bu iftar sofrasna, davetimize icabet edip, buraya kadar geldiiniz, bu mekân ereflendirdiiniz için hepinize ayr ayr teekkür ediyorum, ho geldiniz. Allah hepinizden raz olsun? dedi.

Ramazan Ay?nn manevi güzelliinden bahseden Bakan Kocamaz, ?Ramazan hareket ay, Ramazan bereket ay, Ramazan paylama ay, dayanma ay, kaynama ay. Velhasl gönülleri birbirine açma, hogörüyü, sevgiyi, kardelii, bar yüceltme ay. Onun için bu sofralar tertipleniyor. Ramazan?n feyzinden, bereketinden bütün insanlarmz faydalansn ve varsa dargnlklar, krgnlklar ortadan kalksn. Bu dualarda birleelim, iftar sofralarnda birleelim, sahurlarda birleelim. Ülkenin birliinde, bütünlüünde hep beraber gelecee emin admlarla ilerleyelim? eklinde konutu.

Bakan Kocamaz: ?Gelecekte çok daha hür, çok daha güçlü bir Türkiye?de bulumak en büyük idealimiz?

2014 yl öncesinde kurulmaya balanan ve halen devam etmekte olan iftar sofralarnda önümüzdeki yllarda da bulumay temenni eden Bakan Kocamaz, ?Bizim iimiz elbette Belediyecilik. Halkmzm mahalli müterek ihtiyaçlarn gidermek. Bizler onlarn yaantsn kolaylatrmak üzere görev almz. Ülkemizi bölmek, parçalamak isteyen hainlerin adeta cirit att bir dönemde inadna birlik, inadna bütünlük, inadna bayrak, inadna vatan, inadna ülkem diyoruz. Dolaysyla gelecee inallah hep birlikte daha güzel bir Türkiye, daha müreffeh bir Türkiye brakmak hepimizin boynunun borcu. Bizler yerel yöneticiler olarak elbette bölgemizden sorumluyuz ama ülkemizin çok zor bir dönemeçten geçtii bugünlerde ülkemizin geneli yerelden çok daha önemlidir. Sizler yaanan olaylar, 15 Temmuz?u çok iyi biliyorsunuz. Suriye?de yaanan hadiseleri biliyorsunuz. Vatansz kalan Suriyelilerin snacak liman olan Türkiye?yi çok yakndan biliyorsunuz. Allah kimseyi vatansz brakmasn. nallah gelecekte çok daha hür, çok daha diri, çok daha güçlü bir Türkiye?de bulumak en büyük idealimiz? ifadelerini kulland.

MHP Mersin Milletvekili Baki imek Gülnarl vatandalarn önümüzdeki günlerde kutlanacak olan Ramazan Bayram?n tebrik ederek konumasna balad. imek, ?Ramazan Bayram ile beraber inallah ülkemize birlik ve beraberlik gelir. Bütün slam Dünyas?nda akan kan ve gözya sona erer. Burhanettin Bakanmza da özellikle teekkür ediyorum. Daha Büyükehir Belediye Bakan olmadan önce, Tarsus Belediye Bakan iken balatm olduu iftar programlarn 5 yldr aralksz olarak Mersin?in 13 ilçesinde devam ettiriyor. Vatandalarmz, mahallelileri, köylüleri, ayn ilçede yaayan insanlar yemek sofrasnda bir araya getiriyor. Gönül sofrasnda bir araya getiriyor? dedi.

Gülnar Belediye Bakan Ahmet Günel de düzenlene iftar yemeinde kendilerini yalnz brakmaya Gülnarl hemerilerine teekkür ederek, ?Allah cümlenizden raz olsun. Bizi her toyumuzda, her toplantmzda yalnz brakmyorsunuz. Allah cümlenizden raz olsun. Bu memleket sizlerle var olacak. Bu memleket sizlerle ayakta duracak. te tüm Yörükler, Türkmenler birlik ve beraberlik içerisinde olduu müddetçe Allah?n izniyle hiçbir güç, hiçbir kuvvet bizi alt etmeye ne yeltenebilir, ne de gücü yetebilir. Hepinizin Ramazan Bayram kutlu olsun. Geçirmi olduumuz Kadir Gecemiz de mübarek olsun. Hepimize afiyet olsun? diye konutu.

Konumalarn ardndan, okunan ezanlar ve yapla Kur?an- kerim tilaveti ile oruçlar açld. Gecede, Yunus Emre?yi canlandrarak tasavvufi iirler seslendiren Sezai Yeilyurt Ramazan aynn ruhuna uygun bir gösteri gerçekletirdi. Sonrasnda sahne alan sevilen sanatçlardan Kaya Kuzucu, Ak Sefai ve Selami Durmu birlikte verdikleri konser ile Ramazan aynn ilçe programlarn enlendirdi.