solyanreklam
sagreklam

İkinci Bahar Emekli Dinlenme Evi Hizmete Açıldı

İkinci Bahar Emekli Dinlenme Evi Hizmete Açıldı

İkinci Bahar Emekli Dinlenme Evi Hizmete Açıldı
  • 22 Mart 2018, Perşembe 0:00

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz ‘kinci Bahar Emekli Evi’nin açln gerçekletirdi.

Mersin Büyükehir Belediyesi, emekli vatandalarn emeklilik süreçlerini daha iyi artlarda yaayabilmeleri ve kaliteli vakit geçirebilmeleri amacyla 'kinci Bahar Emekli Evi'ni hizmete açt.

Yeniehir Bölge Park’nda gerçekletirilen açla, Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Tarsus Belediye Bakan evket Can, Mersin Aile ve Sosyal Politikalar l Müdür Vekili Veysel Topkaya, KKTC Mersin Bakonsolosu Ayen Volkan nanrolu, Yeniehir lçe Müftüsü Halil Uzun, MHP Mersin l Bakan Zeynel Uur Gölgeli, Mersin Ülkü Ocaklar l Bakan Gökhan Demir, MHP Mersin l Kadn Kollar Bakan Dilek Uslu Var, Türkiye Emekliler Dernei Mersin ube Bakan Cemal Akbudak, meclis üyeleri, dernek ve sivil toplum kurulularnn temsilcileri ile çok sayda Mersinli vatanda katld.

“Mersin’imizi yal dostu bir kent haline getirmek için dur durak bilmeden çalyoruz”

Konumasnda göreve geldikleri günden bu yana geçen 4 yllk süre zarfnda Mersin’i 7’den 77’ye tüm vatandalarn huzur, güven ve refah içerisinde yaayabilecekleri bir kent haline getirmek için çaltklarn ifade eden Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, “Bata dezavantajl guruplar olmak üzere bütün toplum kesimlerini hiçbir ayrm gözetmeksizin ayn hasbi duygularla, sevgi ve efkatle kucaklyoruz. Mersin’imizi engelli dostu, çocuk dostu, kadn dostu, genç dostu, çevre dostu ve tabii ki yal dostu bir kent haline getirmek için dur durak bilmeden çalyoruz. Bu kapsamda Birlemi Milletler Dünya Salk Tekilat ile birlikte youn bir çalma yürütüyoruz. Tecrübeleriyle yolumuzu aydnlatan, hayatlarnn en verimli çalarn ülkesi ve milletine hizmet ederek geçiren ya almlarmzn huzur ve refahn salamay hem sosyal belediyecilik anlaymzn gerei, hem de bir vefa ve insani bir görev olarak görüyoruz” dedi.

“Emekli Evi nesiller aras tecrübe aktarmnn önemli temas noktalarndan biri haline gelecek”

Mersin Büyükehir Belediyesi olarak ya almlarn her daim yanlarnda olduklarn belirten Bakan Kocamaz, hayata geçirdikleri hizmetlerden de bahsederek, “Bugün sizlerle birlikte hizmete açtmz kinci Bahar Emekli Evimiz de emekli vatandalarmzn yaamlarn daha iyi artlarda yeni dostluklar kurarak ve kaliteli vakit geçirerek sürdürebilmeleri için hizmet verecektir. 55 ya üstü tüm emeklilerin faydalanabilecei evde oluturduumuz kültür-sanat ortamnda vatandalarmz çay, kahve, su gibi hizmetlerden ücretsiz olarak yararlanacaklardr. Günlük gazete, çeitli konularda dergi ve kitaplarn yer alaca bir kütüphanesi de bulunan bu evden yararlanmak isteyen vatandalarmza birer üyelik kart çkartacaz. Müdavimleri için günübirlik geziler, çeitli sosyal ve kültürel faaliyetler düzenleyeceimiz, psiko-sosyal danmanlk hizmeti vereceimiz Emekli Evimizi ayn zamanda nesiller aras tecrübe aktarmnn önemli temas noktalarndan biri haline getirmek istiyoruz” eklinde konutu.

“Yalya sayg bilinci geliecek”

Ülkenin geleceini temsil eden çocuk ve gençler ile tecrübe timsali ya almlar bir araya getirmenin, karlkl tecrübe ve sevgi paylamnda bulunmalarn salamann çok daha önemli bir sosyal sorumluluk olduundan söz eden Bakan Kocamaz, “Bu nedenle biz, kinci Bahar Emekli Evi çats altnda düzenleyeceimiz çeitli organizasyonlarla ya almlarmzla gençlerimizi bir araya getireceiz. Kuaklar aras dayanmann ve yalya sayg bilincinin gelitirilmesi için çalacaz. Bu konuda toplumda ve gençlerimizde farkndalk oluturacaz. Çocuklarmzn milli ve manevi deerlerine bal, vatann ve milletini seven, toplum içinde saygnl olan bireyler olarak yetimelerine bu ekilde katk salayacaz. Kelimenin tam manasyla umut ile tecrübeyi bir araya getirmek suretiyle, ya almlarmzn ve gençlerimizin serbest zamanlarnn bir ksmn en iyi ekilde deerlendirmeleri için güzel bir zemin oluturacaz. Bir yandan ya almlarmzn hayata katlma ve tutunma süreçlerine katk salarken öte yandan paha biçilmez tecrübelerini gençlerimize aktarmalar için her türlü altyapy hazrlayacaz” ifadelerini kulland.

Bakan Kocamaz Yallar Haftas’n kutlad

18-24 Mart tarihleri arasnn her yl Yallar Haftas olarak kutlandn da deinen Bakan Kocamaz,  “Kadim Türk kültürü, slam ahlak ve fazileti, öretileri ile yetien bizler, saygdeer büyüklerimizi yük deil ans olarak gören, onlarn varlklarndan mutluluk duyan, onlara sayg ve hürmette kusur etmeyen bir gelenee sahibiz. Bilgi ve tecrübelerine her frsatta bavurduumuz, ba tac ettiimiz büyüklerimize gösterdiimiz hürmet ve muhabbet, gelecek nesillerimiz için güzel bir örnek oluturacak, toplumsal birliimizin güçlenmesine ve gelecee daha umutlu bakmamz salayacaktr. Bu duygu ve düüncelerle, Yallar Haftas’n en kalbi duygularmla kutluyor, bugünlerimizin mimarlar olan deerli büyüklerimize salkl, mutlu, huzurlu ve kaliteli uzun ömürler diliyorum. Bugün açln yaptmz kinci Bahar Emekli Evinin ilimize ve ya almlarmza hayrl ve uurlu olmasn diliyorum. Sizleri en kalbi sayg ve sevgilerimle selamlyorum” diye belirtti.

Türkiye Emekliler Dernei Mersin ube Bakan Cemal Akbudak da konumasnda, emeklilere bu güzel tesisi kazandran Bakan Kocamaz’a teekkürlerini iletti.  Konumalarn ardndan Bakan Kocamaz ve protokol üyeleri tarafndan dualar eliinde kesilen kurdele ile ‘kinci Bahar Emekli Evi’nin açl gerçekletirildi.

Bu evde sevinçler ve hüzünler paylalacak

Sohbet, dinlenme, oyun, salk, sanat ve kültür alanlarnn yer alaca kinci Bahar Emekli Evi'nde, emekliler anlar, sevinçler ve hüzünlerini paylaacaklar. 55 ya üstü emeklilerin faydalanabilecei kinci Bahar Emekli Evi'nde, vatandalar çalma hayatlarn bitirdikten sonra evde vakit doldurmak ve zamanlarn bo yere harcamak yerine burada birbirleriyle sohbet edebilme frsatn bulacak. Vatandalar Emekli Evi'nde di taramas, tansiyon ve eker ölçümü gibi salk hizmetleri de alabilecek ve saz, keman kursu ve müzikal koro gibi kurslara da katlabilecek. Çay, kahve, su gibi içecekler ücretsiz olacak. Ayrca günlük gazete, kitap ve dergi de bulunacak. Emekliler, psiko-sosyal danmanlk hizmetlerinden de faydalanabilecek.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık