solyanreklam
sagreklam

Nevruz Ateşi Mersin?den Yükseldi

Nevruz Ateşi Mersin?den Yükseldi

Nevruz Ateşi Mersin?den Yükseldi
  • 22 Mart 2018, Perşembe 0:00

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, baharn müjdecisi Nevruz’da Mersinli vatandalarla bir araya gelerek bar, kardelik ve sevgi ateini yakt. Vatandalarla birlikte Nevruzu kutlayan Bakan Kocamaz, sinsin oynayarak, halaylar çekti.

Cumhuriyet Meydan’nda gerçekleen ve vatandalarn youn katlm gösterdii Nevruz kutlamalarnda baharn gelii coku ile karlanrken, birlik, beraberlik ve kardelik türküleri söylendi.

Türk dünyasnda binlerce yldr aralksz kutlanan Nevruzun gece ile gündüzü, k ile yaz bahar mevsiminde eitledii için adalet, denge, k, aydnlk, cömertlik ve mutluluun sembolü olarak kabul edildiini belirterek sözlerine balad. Nevruz’un ayn zamanda hareket, coku, uyan ve hürriyet anlamlarna geldiini ifade eden Bakan Kocamaz, “Esasen insanln huzur ve mutluluu kadim insan-doa dengesine dayanr. Bu uyum ayn zamanda insann kendisiyle bark olduunun da göstergesidir. nsanln daha mutlu, daha müreffeh olabilmesi için gelime ve ilerlemenin tabiatla uyumlu yürütülmesi gerekir. Bu yönüyle Nevruz, bar, dostluk, kardelik gibi evrensel deerlerin paylalp zenginleecei mükemmel bir zemindir. Aziz milletimiz binlerce yldr bu denge anlayla hareket etmi, farkllklar zenginlik kabul eden hogörüsü ve barç kimliiyle tarihe damgasn vuran uygarlklar meydana getirmitir” dedi.

 

“rademizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi bir avuç hainin eline brakacak deildik”

 

Türk milletinin çok önemli anlamlar yükledii Nevruz’un, asrlarca Türk-slam corafyasnda bara, kardelie ve kucaklamaya iaret ettiini belirten Bakan Kocamaz, “Bereket, sevgi, sayg, dayanma, yardmlama, bütünleme ve nezaketin büyük bir ahenkle iç içe geçtii Nevruz, milli birlik ve beraberlik ateimizin gür nefesi, fitne ve nifak alevlerini söndüren bahar rüzgârdr. Bilinmelidir ki, Nevruz’u hain emelleri için bir frsat olarak gören; bölünme ve ayrmann provasn yapan mihraklar, Türk milletinin birlik ve kardelik iradesi karsnda yok olup gideceklerdir. Baharn müjdecisi bu kutlu günü zehirli eylemler ve küstah meydan okumalar için frsat olarak görenler ve buna içten içe destek verenler mutlaka hak ettikleri cevab alacaklardr” eklinde konutu.

 

2 yl önce Türkiye’nin birliine kasteden dümanlarn Türk milletinden gereken cevab fazlas ile aldklarn sözlerine ekleyen Bakan Kocamaz, “Sizlerin de yaadnz gibi15 Temmuz 2016 gecesi milletçe büyük bir badire atlattk. Silahl kuvvetlerimiz içinde yuvalanan bir ihanet ebekesinin suikastna uradk. Elbette ki irademizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi bir avuç hainin eline brakacak deildik. Hep birlikte sokaklara döküldük; “Sonuna kadar Demokrasi, sonsuza kadar Cumhuriyet” diye haykrdk. Milli irademizin, seçilmi hükümetin arkasnda Toroslar gibi dimdik durduk; demokrasimizi Truva Atlarna yem etmedik. Ardndan biliyorsunuz “demokrasi nöbetlerini” balattk. Yenikap Mitinginin yapld gün, Mersin olarak birlik ve beraberliin en güzel örneini sergiledik” ifadelerini kulland.

 

“Skntl günler zordur ancak baz güzellik tablolarn da ortaya çkarr”

 

20 Ocak’tan bu yana sürmekte olan Zeytin Dal Harekâtndaki gurur verici sahneler izlendiini ekleyerek konumasna devam eden Bakan Kocamaz, “15 Temmuz karsnda cann ortaya koyan hürriyet a aziz milletimiz, mukaddesleri uruna her riski göze alabildiini bir kez daha göstermitir. O dehetli ibret günlerinde öz deerleri ve ordu-millet kimliiyle iman tazelemitir. Skntl günler zordur ancak baz güzellik tablolarn da ortaya çkarr. imdi benzer bir gurur tablosunu Zeytin Dal Harekât srasnda aynyla yayoruz. Kan, can ve duasyla Mehmetçiin yannda olan milletimiz, anl tarihimizin eref levhalarna yenilerini eklemektedir” diye belirtti.

 

Bahar müjdesi Nevruz’un Türk milletini çepeçevre kuatan bela ve musibetlerin yok olmas için deerli bir frsat oluturmasn temenni eden Bakan Kocamaz, “Bu kutlu bayramn birliimizi ve dirliimizi daha da güçlendirmesini temenni ediyorum. Bu duygu ve düüncelerle 81 milyonluk Türkiye’nin, 350 milyonluk Türk dünyasnn kutlu Nevruz bayramn içtenlikle kutluyorum. Ne mutlu Nevruz’u bayram gibi kutlayana. Ne mutlu Türk’üm diyene” dedi.

 

Bakan Kocamaz’dan cokulu Nevruz iiri

 

Bakan Kocamaz, baharn müjdecisi Nevruz için düzenlenen törenin sonunda kendi yazd, “Canlandrr topra, Yeil eder yapra, O bara koturur, Bereketle coturur. nsanln harman, Kabartyor ayran, Nevruz Türk’ün Bayram. Kutlamamak bize ar! Türk’ün töresinde var! Güne bir baka doar, Dünyaya bar salar, Hakk’n ferman Nevruz, Türk’ün bayram Nevruz” dizelerinden oluan iirini okudu.

Halk oyunlar gösterisi ile balayan Nevruz kutlamalar Mersin Büyükehir Belediyesi Kent Orkestras’nn verdii muhteem konser ile devam etti.

Kafkas oyunu ile Mersinlilerin cotuu program Bakan Kocamaz’nda katld sinsin oyunu ile devam etti. Sinsin oyunu sonras vatandalar Nevruz atei etrafnda dans ederek, baharn geliini hep birlikte kucaklad. Daha sonra geni bir halka olarak halay çeken vatandalara katlan ve halay ba olan Bakan Kocamaz, uzun süre halay brakmad. Kutlamalar, Bakan Kocamaz ve vatandalarn Nevruz Atei’nin üzerinden atlamalar ile sona erdi.

Protokol üyelerine kefiye-apka giydirilmesi ve yumurta tokuturulmas ritüelinin yerine getirilmesi ile alanda renkli görüntüler yaanrken, Nevruz Halaynn ban çeken Bakan Kocamaz, Nevruz cokusunu vatandalarla birlikte yaad.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık