solyanreklam
sagreklam

Başkan Kocamaz'dan Dünya Su Günü Mesajı

Başkan Kocamaz'dan Dünya Su Günü Mesajı

Başkan Kocamaz'dan Dünya Su Günü Mesajı
  • 21 Mart 2018, Çarşamba 0:00

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, ‘22 Mart Dünya Su Günü’ dolaysyla bir mesaj yaynlad.

 

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n 22 Mart Dünya Su Günü dolaysyla yaynlad mesajda u ifadeler yer alyor:

 

“20. yüzylda dünya nüfusu 4 kat, fosil yakt tüketimi 14 kat artm; doal kaynaklarn insan ihtiyaçlarn karlama kapasitesi ilk kez 1970’li ylarn ortalarnda almtr. Bunun doal sonucu olarak, iklim deiiklii, hammadde ve enerji kaynaklarnn tükenmesi, hava kirlilii, atk üretimi, biyolojik çeitliliin azalmas, gda güvenlii ve tabii ki su ktl gibi küresel çevre sorunlar ortaya çkmtr. Son verilere göre ülkemizin su potansiyeli 110 milyar metreküp civarndadr. Toplam nüfusumuzun 80 milyon olduu düünülürse, kii bana bin 375 metreküp su dümektedir. Mersin'imizin yeralt ve yerüstü su potansiyeli ise yllk 7.4 milyar metreküptür. l nüfusumuzun 1 milyon 750 bin olduu varsayldnda kii bana ylda 4 bin 228 metreküp su dümektedir. Türkiye ortalamas üzerinde su varlmz bulunsa da bunun sürdürülebilir olmas için çok dikkatli olmamz gerektii ortadadr.

 

Mersin Su ve Kanalizasyon leri Müdürlüü 6360 sayl kanun öncesi yaklak 630 kilometrekarelik bir alanda hizmet verirken, bu alan yaklak yirmi be kat büyüyerek 15 bin 853 kilometrekareye ulamtr. Hizmet vermekte olduumuz nüfus 876 bin 958’den 1 milyon 773 bin 852 kiiye çkmtr. Ayn kanunla MESK’nin görev alan il mülki snrlar olarak genilemitir. MESK’nin il genelinde 799 bin 486 abonesi bulunmaktadr. Mersin genelinde güçlü altyap ile sorunsuz bir  gelecek ina ediyoruz. Ayrca 108 adet sondaj ve  382 adet içme suyu depo iyiletirme çalmas tamamlayarak  45 adet depo-terfi istasyonu ina ettik.  Araç saysn günden güne arttrarak Mersin’e hizmette snr tanmayan MESK Genel Müdürlüümüz de araç saysn 96’dan 535’e çkararak hizmet kalitesini arttrmtr.

 

MESK Genel Müdürlüümüzün hazrlad ‘Mersin li Yamursuyu Master Plan’ kapsamnda yürütülecek ksa, orta ve uzun vadeli çalmalarla, çok iddetli yalarn olumsuz etkileri en aza indirilecektir. 13 ilçenin yan sra ilçelerimizin merkez mahalleleri ile beldeden mahalle statüsüne geçen krsal mahallelerini de kapsayan plan ile Mersin’imizin en büyük sorunlarndan birini daha kökten çözeceiz. Plan çerçevesinde yapacamz fiziksel yatrmlar, kurumsal ve idari reformlar ile yamursuyu hizmetlerini kaliteli ve sürdürülebilir hale getireceiz.

 

Büyükehir Belediyesi olarak atk su kaynakl çevre sorunlarn kaynanda önlemek için youn ekilde çalmalarn yürüttüümüz temel 3 tane ilemimiz var. Bunlardan birincisi içme suyu, ikincisi kanalizasyon çalmalar, üçüncüsü ise atk su artma tesisleridir. 2014 ylnda yapm olduumuz tespitlerin ardndan artma tesislerinin birçounun çalmadn gördük. Hemen çalmalara balayarak iyiletirme ve kapasite artm çalmalar yaparak tesisleri çalr hale getirdik. Mersin’in hizmet snrlarnn genilemesinin ardndan Anamur, Bozyaz, Mut, Kzkalesi, Atakent, Kargpnar, Kumkuyu-Limonlu ve Mezitli olmak üzere 8 yeni atk su artma tesisi kazandrdk. Ayrca yeni artma tesisleri yapm için de çalmalarmz tüm hzla devam etmektedir.

 

Su kullanmnda israftan kaçnmal, su kaynaklarn doru kullanmal, çevremiz ve sularmz kirletmemeliyiz. Suyu laykyla kullanmak insani, vicdani ve her eyden önemlisi vatani sorumluluumuzun banda gelmektedir. Bu vesileyle 'Su Hayattr' temel ilkesinden hareketle tüm hemerilerimi su kaynaklarna sahip çkmaya davet ediyorum. Yaanabilir bir Mersin için çevremizi, doal ve su kaynaklarmz koruyalm”


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık