solyanreklam
sagreklam

1315 Tevellüd Adlı Tiyatro Oyunu İzleyicilerle Buluştu

1315 Tevellüd Adlı Tiyatro Oyunu İzleyicilerle Buluştu

1315 Tevellüd Adlı Tiyatro Oyunu İzleyicilerle Buluştu
  • 21 Mart 2018, Çarşamba 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi ehir Tiyatrolar, 18 Mart Çanakkale Zaferi etkinlikleri kapsamnda “1315 Tevellüd” adl tiyatroyu sahneye koydu.

 

ki perdelik sergilenen tiyatro oyununda Çanakkale Destan’ndan önce Türkiye’de yaanan skntl dönem, açlk, yoksulluk gibi konular ele alnd. 1315 Tevellüd Tiyatro Oyunu “Hey On Beli”  türküsünün hikâyesini anlatt.

 

“Tevellüd 1315” adl tiyatro oyunu Mersinlilerden büyük beeni toplad

 

Mersin Büyükehir Belediyesi ehir T iyatrolar tarafndan 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve ehitleri Anma Günü dolaysyla sergilenen ve Mersin Büyükehir Belediyesi fahri sanat danman Kudret Ünal’n yönetmenliini yapt “1315 Tevellüd” adl tiyatro oyunu seyirci ile bulutu.

 

Tokat yöresine ait, günümüzde de oyun havas olarak çalnan “Hey On Beli” türküsünün hikâyesinin anlatld tiyatro oyununda Çanakkale Sava’nn nasl kazanld dramatik bir tarzda sahnelendi. Çanakkale Sava’na katlan 15 yandaki çocuk askerlerin arkasndan yaklan atn da canlandrld “Tevellüd 1315” adl tiyatro oyunu izleyenlerden tam not ald.

 

Mustafa Arkolu tarafndan kaleme alnan ve iki perdelik sergilenen oyunda Halil ile Hediye karakterleri üzerinden Çanakkale Destan’ndan önce Türkiye’de yaanan skntl dönem, açlk, yoksulluk gibi konular ele alnyor. ehitlerimizin yazd kahramanlk destannn ne gibi özveriler ve zorluklar ile kazanldnn vurgusu yaplyor. 1315 Tevellüd isimli tiyatro oyunu “Hey On Beli” türküsünün hikâyesine k tutuyor.

 

“Hey On Beli” türküsünün Halil ve Hediye´nin azndan karlkl konuarak söylendii oyunda vurgulanan dier önemli konu ise bu türkünün günümüzde algland gibi ritim tutularak oynanan oyun havas deil at olduu anlatlyor. “Hey On Beli” türküsünün hikâyesini anlatan ve salonda duygusal anlar yaatarak büyük alk alan “Tevellüd 1315” adl oyunun gösterimi izleyiciler tarafndan ayakta alkland.

 

“Tevellüd 1315” adl oyunun dekor ve kostüm tasarm Merve Sakall, dekor kurulumu  Mehmet Demir ile skender Doancili, k ve ses Adnan Göksu ile Hasan Süzgan ve afi tasarm da Tolga Manyer tarafndan yapld. Oyun Mersin Büyükehir Belediyesi ehir Tiyatrolar oyuncular Eren Demirel, Eda Etike, Mahir Okdemir, Özgür A. Gönenler, Ümit Adgüzel, Gülhatun Kutlay, Tolga Manyer, Güvenç Gümü, Hasan Süzgan ve Ekrem enel tarafndan sahneye koyuldu.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık