solyanreklam
sagreklam

GEMLİK MESLEKİ VE TEKNİK LİSESİNİN TEMELİ ATILDI

GEMLİK MESLEKİ VE TEKNİK LİSESİNİN TEMELİ ATILDI

GEMLİK MESLEKİ VE TEKNİK LİSESİNİN TEMELİ ATILDI
  • 24 Eylül 2018, Pazartesi 0:00


Gemlik Belediyesinin arsa tahsis ettiği, Bursa Valiliği ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Eşref Dinçer Mahallesinde yaptırılacak 24 derslikli Gemlik Mesleki ve Teknik Lisesinin temeli dualarla atıldı.
  Törene Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam, Milli Eğitim Şube Müdürü Nihat Ergül’ün yanı sıra Belediye başkan yardımcıları, Siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, kurum ve daire amirleri, STK ve dernek temsilcileri ile okul müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.
  Törende açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nihat Ergül, temeli atılacak Gemlik Mesleki ve Teknik Lisesinin önümüzdeki eğitim-öğretim yılına kadar tamamlanacağını söyledi. Gemlik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde bugün itibari ile Bilişim Teknolojileri, Elektrik ve Elektronik Teknolojisi, Makine Teknolojileri, Metal Teknolojileri, Mobilya ve İş Makine Tasarımı, Kimya Teknolojileri ve Gemi yapımı alanları olmak üzere 801 öğrenciye 84 öğretmen ile hizmet verdiğini açıklayan Ergül, yeni okul ile birlikte akademik sosyal kültürel sportif faaliyetleri artırarak sosyal sorumluluk duygusu kazandırmış milli ve manevi değerleri benimsemiş, özgüveni yüksek sanatsal ve estetik duygusu gelişmiş başarılı ve mutlu şahsiyetler yetişeceğini dile getirdi.
  Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da, Meslek Lisesinin uzun zamandır depremsel risk nedeniyle öğrenci ve veliler için tedirginlik oluşturduğunu söyledi. “7 yıl öncesinde kadar bu bölgelerde yaşamak çileydi” diye konuşan Başkan Yılmaz, “Bölgede alt yapı yoktu, yol yoktu, ulaşım yoktu, cami yoktu, okul yoktu, sağlık ocağı yoktu. Burada yaşayan insanlar ihtiyacını karşılamak için merkeze giderdi. Ama şimdi hamd olsun okulu da, camiside, perşembe pazarı da, sağlık ocağı da, hastanesi de, bu bölgede hizmet girdi” dedi. Her hafta ya bir açılış yada bir temel atma geleneğinin devam ettiğini dile getiren Başkan Yılmaz, önümüzdeki hafta Hayriye köyü yöresel ürün satış yeri açılışını diğer haftada Hisartepe Mahallesi Farabi Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışını yapacaklarını müjdeledi.
  Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş da, eğitimin ve öğretimin önemine vurgu yaparak, Sıradan insan yetiştiren bir eğitim işe yaramaz. Amacımız farkındalık oluşturan bir eğitim olmalı” dedi. Projede emeği geçenlere teşekkür eden Karakuş, inşaatın kazasız belasız tamamlanmasını temenni etti.
  Yapılan konuşmaların ardından okunan dua ile birlikte mesleki ve teknik lisenin temeli atıldı.
  
  
  




HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık