solyanreklam
sagreklam

Ekonominin Kalbi Mersin'de Atıyor

Ekonominin Kalbi Mersin'de Atıyor

Ekonominin Kalbi Mersin'de Atıyor
  • 07 Mart 2018, Çarşamba 0:00

Akdeniz Bölgesi’nde ilk defa düzenlenen “Akdeniz Ekonomi Forumu” Mersin Büyükehir Belediyesi’nin bölgesel ortaklnda balad.

Kalknma Bakanl’nn destekleriyle, NTV ve Özgencil Grup tarafndan organize edilen; Mersin Büyükehir Belediyesi, Akdeniz hracatç Birlikleri, Mersin Ekonomi Platformu ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odas’nn bölgesel ortaklnda gerçekletirilen ‘Akdeniz Ekonomi Forumu’ Mersin’de yaplyor.

7-8 Mart tarihlerinde devam edecek olan Akdeniz Ekonomi Forumu’na Kalknma Bakan Lütfi Elvan, KKTC Ekonomi ve Enerji Bakan Özdil Nami, Mersin Valisi Ali hsan Su, Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Mersin Ticaret ve Sanayi Odas Yönetim Kurulu Bakan erafettin Aut, Akdeniz hracatç Birlikleri Koordinatör Bakan Mahmut Arslan, Dou Yayn Grubu Yönetim Kurulu Bakan Aclan Acar, i dünyasndan temsilciler ve ekonomistler katld.

 “Mersin büyük bir potansiyele sahip”

Akdeniz Ekonomi Forumu’nun açlnda konuan Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Dou Akdeniz Bölgesi’nin birçok alanda ekonominin cazibe merkezi olduuna deinerek, “Dou Akdeniz bölgemiz corafi konumu, doal ve tarihi dokusu, kültürel birikimleri, sanayi, tarm ve turizm potansiyeli, liman, serbest bölge gibi lojistik deerleri, Ortadou, Körfez ve Afrika odandaki stratejik konumu ile gerçekten de ekonominin cazibe merkezi konumundadr. 321 kilometrelik sahil eridi, benzersiz doal ve tarihî deerleriyle Mersin, deniz, kum, güne üçlemesi dnda kongre turizmi, da, yayla ve k turizmi, inanç, kültür turizmi, termal ve salk turizmi, yat turizmine imkân tanyan büyük bir potansiyele sahiptir” dedi.

“Forum, bölgemizdeki potansiyelin en iyi ekilde deerlendirilmesine katk sunacak”

Mersin’in turizm sektöründe hak ettii noktaya gelebilmesi için sektöre yön veren, turizmden para kazanan tüm kamu ve özel sektör kurum ve kurulularn ayn bilinçle hareket etmesinin büyük önem tadn sözlerine ekleyen Bakan Kocamaz, “limizde Bakanlar Kurulu tarafndan ilan edilmi 8 adet Kültür Ve Turizm Koruma ve Geliim Bölgesi bulunmaktadr. Silifke’de Ovack, Taucu-Bosak ve Kargcak, Gülnar Ortaburun, Anamur Melleç, Erdemli Narlkuyu-Akyar Turizm Merkezleri ile Tarsus ve Karboaz Kültür, Turizm Koruma ve Geliim Bölgeleri binlerce yatak kapasitesi ile turizme can suyu olmak için gün saymaktadr. lgili bakanlklardan beklenen onaylarn gelmesiyle birlikte Mersin’in, en gözde yatrm alanlarndan biri olacana üphe yoktur. Küresel trendler, tarm, sanayi, enerji, lojistik, kadim kentler ve mavi büyüme konularnn ele alnaca forum, bölgemizdeki potansiyelin en iyi ekilde deerlendirilmesi noktasnda önemli katklar salayacaktr. Bugün dünyann younlat en temel konu herkes ve her ey için sürdürülebilir bir yaam standard oluturmaktr. Bu standarda ekonomik, sosyal ve çevresel geliimi birlikte gözeten bir yaklamla ulalabilecei ortadadr” eklinde konutu.

“Mersin lojistiin kalbidir”

Güçlü, güvenli, istikrarl bir Türkiye’nin, Dou ve Ortadou’daki enerjinin Avrupa ve Amerika’ya nakli konusunda alternatifi bulunmayan bir ülke olduunun altn çizen Bakan Kocamaz, “Türkiye’nin bu kapsamdaki en kritik bölgesi Dou Akdeniz havzas, bu havzann en kritik kenti ise Mersin’dir. Mersin sadece Türkiye’nin dünyaya açld bir kap deil ayn zamanda Dou Akdeniz hinterland üzerinden dünya lojistik yollarn buluturan bir merkezdir. Liman, Serbest Bölgesi, kadim ticari kimlii ile Mersin, lojistiin kalbidir. Hzl tren, Yenice Lojistik Merkezi, Uluslararas Çukurova Havaalan, Konteyner Liman, Mersin-Silifke-Antalya duble karayolu, Mersin-Silifke-Karaman duble karayolu ve Silifke-Taucu otoyolu projeleri ilimizin lojistik önemini daha da artracaktr. Ayrca biliyorsunuz tarihi pekyolu’nu canlandrmak üzere kurgulanan Demir pekyolu projesinin en dou ucu Kazakistan, en bat ucu ise Mersin’dir.” ifadelerini kulland.

Türkiye’nin küresel rol model konumunda olduunu belirterek konumasn sonlandran Bakan Kocamaz, “Ülkemizin tarih, kültür ve corafya odakl bu stratejik konumu, önümüzdeki dönemde insanln ihtiyaç duyaca güvenli ticari köprü özelliimizi daha da perçinleyecektir. Mersin sadece Türkiye’nin dünyaya açld bir kap deil ayn zamanda Dou Akdeniz hinterland üzerinden dünya lojistik yollarn buluturan bir merkezdir” diye belirtti.

ki gün sürecek olan forumu ilk gününde Makroekonomik Gelimeler Inda Dünya ve Türkiye, Akdeniz Havzas Hedef; Ekonomi ve Sanayide stikrarl Büyüme, Lojistik Üssü Akdeniz Havzas konu balkl oturumlar gerçekletirilecek.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık