solyanreklam
sagreklam

Başkan Kocamaz?dan Kadınlar Günü Mesajı

Başkan Kocamaz?dan Kadınlar Günü Mesajı

Başkan Kocamaz?dan Kadınlar Günü Mesajı
  • 07 Mart 2018, Çarşamba 0:00

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz 8 Mart Dünya Kadnlar Günü dolaysyla bir mesaj yaymlad. Bakan Kocamaz mesajnda kadnlarn toplumsal yaamda büyük bir öneme sahip olduunu belirterek, “Dünyada güzel olan her eyin mimar kadnlardr.” dedi. Bakan Kocamaz, ayrca kadnlarn hayatn her alanna katlmalarn salamak için onlara yeterli frsatn verilmesi gerektiini vurgulayarak kadna yönelik iddetin önüne geçilmesinde eitimli bir nesil yetitirmenin önemine deindi.

“Güzel olan her eyin mimar kadnlardr”

8 Mart Dünya Kadnlar Günü dolaysyla yazl bir mesaj yaymlayan Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, kadnlarn toplumda önemli roller üstlendiini belirterek, “Hayatn her alannda fedakârl, üretkenlii ve duyarll temsil eden kadnlarmz, yetitirdikleri nesillerle geleceimizin mimarlardr. Güzel olan her eyin mimar kadnlardr. Onlar ki toplum hayatnda her daim önemli roller üstlenmi, ülkemizin her açdan kalknmasnda büyük bir payn sahibi olmulardr. Her alanda kadn-erkek eitlii, uygarln ve demokrasinin gereidir. Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bunu yllar öncesinden görmü ve birçok Avrupa ülkesinde bile kadnn seçme ve seçilme hakk yokken, Türk kadnna seçme ve seçilme hakkn tanmtr” dedi.

“Kadnlarmza her alanda frsat sunulmal”

Türk kadnlarn, Atatürk ile kavutuklar hak ve özgürlüklerden dolay kutladn ifade eden Bakan Kocamaz, “Kadnlarmzn hayata daha çok katlmalarn salamak için yeterince frsat tannmas ve önlerindeki engellerin kaldrlmas gerektiini vurgulamak istiyorum. Kadnlarmza her alanda frsat sunulmal. Ülkemizde kadnlarn okuma oranlarn artrmal, sosyal, kültürel ve ekonomik hayatta ön plana çkmalarn salamal ve siyasette onlara daha çok alan açmalyz” ifadelerini kulland.

“Kadna yönelik iddette uygulan cezalar yeterli deildir”

Kadna yönelik iddete de dikkat çeken Bakan Kocamaz, “Ülkemizde ve dünyada kanayan bir yara olan kadna yönelik iddet, taciz, tecavüz ve cinayetleri artk son bulmaldr. Bu gibi durumlarda verilecek cezalarn arttrlmas elbette bu tür giriimlere girenler için caydrc olabilir ancak yeterli deildir. Her eyde olduu gibi bu konuda da eitimli bir nesil yetitirmek büyük önem tamaktadr” sözleriyle eitimin önemini de vurgulad.

Bakan Kocamaz mesajnn sonunda, “Ba tacmz olan kadnlarmzn Dünya Kadnlar Gününü en içten duygu ve düüncelerle kutluyor, Türk kadnna hak ettii yüksek deeri veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha minnet, rahmet ve ükranla anyorum” ifadelerine yer verdi.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık