solyanreklam
sagreklam

Egemenlik Kavşağı Hem Çevreci Hem Ekonomik

Egemenlik Kavşağı Hem Çevreci Hem Ekonomik

Egemenlik Kavşağı Hem Çevreci Hem Ekonomik
  • 05 Temmuz 2018, Perşembe 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi’nin üçüncü büyük katl kavak projesi olan Egemenlik Katl Kava zamandan ve yakttan salad kazanç ile Mersin ve ülke ekonomisine katma deer salarken, emisyon salnmn azaltarak çevre kirliliini de en aza indiriyor.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram’nda Mersinlilerin hizmetine sunulan ve çan yakalayan bir mühendislik anlay ile ina edilen Egemenlik Katl Kava salad tasarruf ile hem Mersin’e hem ülke ekonomisine, hem çevreye hem de Mersinlilere kazanç salyor.

Çevreci bu kavak atmosfer kirliliini önlüyor

Hüseyin Okan Merzeci Üniversite Kava, smet nönü Bulvar, Vali enol Engin Caddesi ve Üniversite Caddesi kesiiminde sinyalize 4 kollu dönel kavan, katl kavak olarak projelendirilmesi sayesinde eski hemzemin kavak durumuna göre birçok kazanm oluyor. Mersin’e deer katan bu katl kavak projesi ile Büyükehir Belediyesi vatandalarn yaad trafik sorununu çözme konusunda büyük bir adm daha atarken,  trafikten dolay çevreye verilen zarar en aza indirmi oluyor.

Egemenlik Katl Kava ile vatandalarn trafikte bekleme süresi azaltlarak yakttan ve emisyondan kazanç salanyor. Araçlarn bekleme süresinin en az indirilmesi ile harcanan yakt miktar düerken salnan emisyon gaz da azaltlm oluyor. Bu iki kalemde salanan kazanç ile hem Mersin ekonomisine hem de ülke ekonomisine katk salanyor.

Yaplan aratrmalar genel hava kirliliinin % 60’n aan ksmnn egzoz gazlarndan kaynakland ve bir araç motorunun bir insann günlük gereksinimi olan 15 m3 havay yalnzca 10 dakikada sala zararl duruma getirebildiini göstermektedir. Egemenlik Katl Kava’nda uygulanan akll sinyalizasyon sistemi ile araçlarn krmz kta bekleme süreleri en aza indirilerek, zararl gazlarn atmosfere salnmn azaltlyor. Bu sayede motorlu tatlardan kaynaklanan atmosfer, toprak ve su kirlilii azaltlm oluyor.

Milli ekonomiye ylda 21.616.812 TL kazanç

Bu proje ile yllk zaman kazanc 9.691.152 TL, yllk yakt tüketimi kazanc 7.653.812 TL, yllk emisyon kazanc olarak 4.271.848 TL olmak üzere toplamda 21.616.812 TL ile milli ekonomiye salad kazancn yannda, zaman ve çevre açsndan da çok büyük kazanmlar salyor. Yakttan tasarruf, amortisman, lastik anmas, zaman kazanc gibi pek çok konuda sürücüleri rahatlatacak olan kavan senelik kazanc ekonomiye yaklak 22 milyon lira olarak dönecek. Bu kavaklarla Mersin kazanyor, Mersinli kazanyor. Vatandalarn dakikalarca, saatlerce trafikte bekleyerek israf ettii akaryakt ücreti cebinde kalyor ve ekstra para ödemiyor.  

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık