solyanreklam
sagreklam

Mersin’e Metro Geliyor

Mersin’e Metro Geliyor

Mersin’e Metro Geliyor
  • 05 Temmuz 2018, Perşembe 0:00

Mersin Metrosu 15 stasyon le Hizmet Verecek

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan ksa süre içerisinde yapmna balanlacak ve kentin trafik sorununa kökten çözüm üretecek, toplu tamada iyiletirmeler yaratacak olan ‘Mersin Metrosu Hat 1’in Ön Proje sunumu gerçekletirildi.

Mersin Büyükehir Belediyesi Spor Tesisleri’nde gerçekletirilen Ön Proje Sunumu Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n katlmlaryla gerçekletirildi.

Günlük yolcu kapasitesi toplam 262 bin 231 yolcu/gün olacak

Ön Proje Sunumunda Mersin, Kentin Ulam Talepleri ve Veriler, Gar-Mezitli Metro Hatt Teknik Özellikleri, Saha Çalmalar, Bakanlk Süreçleri ve Onaylar hakknda fikir alveriinde bulunuldu. Mersin Metro Hat 1’in genel özellikleri ve istasyonlar hakknda bilgi verildi.

Depo sahas, hattn teknik özellikleri, hat yolu yapm yöntemleri gibi konularn konuulduu toplantda ‘Mersin Metrosu Hat 1’in 4 araçlk dizin ile tek seferde 1080 yolcu/sefer kapasiteli olarak ina edilecei ve 20 km çift hat demiryolu, 15 istasyon ve 2600 araçlk otopark olacann bilgileri verildi. ‘Mersin Metrosu Hat 1’in günlük yolcu kapasitesinin ise toplam 262 bin 231 yolcu/gün olaca vurguland.

Sunumda, Mersin Metrosu Hat 1’in Türkiye’deki en verimli ve rantabl hatlardan bir tanesinin olaca vurgulanrken, güzergahn Cumhuriyet-Soli-Mezitli- Babil-Fuar-Marina-Liseler-Forum-Türk Telekom-Tulumba-Özgür Çocuk Park-Gar-Üçocak-Mersin Büyükehir Belediyesi Yeni Hizmet Binas ve Serbest Bölge arasnda seyredecei belirtildi.  lk aamada gerekli olan metro araç saysnn yedekler dahil 80 araç ile hizmet verecei ve 2029 ylnda 4 ilave araç, 2036 ylnda ise 12 ilave araç eklenecei üstünde konuuldu.

Ulam dnda kentsel yaam alanlar tasarlanacak

Ulam Master Plan kapsamnda hazrlanan Mersin Metrosu Hat 1 Mersin’in yllardr çözüm bekleyen sorunlarndan birisi olan trafik sorununu uzun vadeli olarak çözüme kavuturacak.

Mersin için inovatif metro özellii tayacak olan Mersin Metrosu Hat 1’in, çok yönlü olarak ilevsel, düük maliyetli, hzla ina edilebilecek, kentsel anlamda estetik, ulam anlamnda güvenli bir hizmet sunacak. stasyonlarn hepsi yer altnda bulunacak ve sadece Marina stasyonu dünyada ilk defa uygulanacak olan bir yöntem ile yar açk olarak ina edilecek. stasyonlarn bulunaca noktalar ise Serbest Bölge, Mersin Büyükehir Belediyesi, Üç Ocak, Gar, Özgür Çocuk Park ve Tulumba, Türk Telekom ve Forum, Liseler, Marina, Fuar, Babil ve Mezitli, Soli ve Cumhuriyet.

stasyon tasarm kriterlerinde tasarmn asl hedefinin ulam sisteminin tekerlekli özel ulam faaliyetleriyle entegre olabilmesi, bu amaçla hat yolu boyunca metro hattnn üst kat otopark olarak planlanmas, ayrca baz istasyonlarn üst ksmndaki otopark çözümleri ile kent merkezindeki araç trafiinin metroya aktarlmasnn hedeflenmesi konuuldu. Yar açk özel bir sistemle ina edilmesi, istasyonlarn ulam dnda kentsel yaam alan olarak deerlendirilmesi, hzl ihtiyaç görülebilen büfe, kitapç, fast food, dinlenme vb. ilevsellikteki ticari ünitelerin planlamas, yeil alanlar oluturulmas ve doal havalandrma için açklklarn kullanlmas bilgileri verildi. 2030 yl model atama sonuçlarna göre günlük toplam toplu tama yolculuk saysnn 921.655; günlük toplam toplu tama yolcu saysnn 1.509.491; günlük toplam ana omurga toplu tama hatlar yolcu saysnn 729.561 ve günlük toplam lastik tekerli sistem yolcu saysnn779.930 olarak beklendii konuuldu.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık