solyanreklam
sagreklam

Büyükşehirle Cazibe Kazandı

Büyükşehirle Cazibe Kazandı

Büyükşehirle Cazibe Kazandı
  • 05 Temmuz 2018, Perşembe 0:00

Mersin’in Gülnar lçesi’ne bal Zeyne Mahallesi’nde bakmszlktan kaderine terkedilen mesire alan, Büyükehir Belediyesi tarafndan yaplan bakm, onarm ve yenileme çalmalarnn ardndan, cazibe merkezi haline geldi.

Tarihi deerlerin gün yüzüne çkarlmas, bakm ve onarm çalmalarnn yannda, bugüne kadar birçok kazya verdii saysz desteklerle kentin tarihi deerlerine sahip çkan Mersin Büyükehir Belediyesi, mazisi 800 yl öncesine dayanan eyh Ali Semerkandi Türbesi’nin de yer ald alanda gerçekletirdii bakm-onarm ve yenileme çalmas ile takdir toplad. Zeyne Mahallesi ‘Pnarba Piknik ve Mesire Alan’nda mevcut banklarn bakm ve onarmn gerçekletirerek yeni ilave oturma gruplarn vatandan hizmetine sunan Büyükehir Belediyesi, Gülnar Belediyesi ile ortaklaa yürüttüü çalma ile yaklak 300 metrekarelik bir alanda peyzaj, bin 530 metrekarelik alanda parke ta ve 400 metrelik bordür döeme ilemi ile mesire alann tozdan ve çamurdan kurtard.

Bundan 800 yl önce Orta Asya’dan Zeyne’ye gelip yerleen slam düünürü eyh Ali Semerkandi’nin bir kerameti olarak çnar aac altndan çkan ve ifal olduuna inanlan su ile tannan Zeyne Pnarba Piknik ve Mesire Alan, yeni yüzüyle her yl binlerce yerli ve yabanc turisti arlamaya devam ediyor. Bölge halk ise gerçekletirilen çalmalardan memnuniyetlerini dile getirirken, mesire alannn eski halini hatrlamak bile istemediklerini ifade ediyor.

Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz sayesinde mesire alannn kurtulduunu aktaran Muhammed Dut, “Anam babam sormayn, adamm sorun bana. Benim adamm Burhanettin Kocamaz. Önce Allah’a sonra Burhanettin Kocamaz’a güvenirim. Burann Burhanettin Kocamaz bakanmzn sayesinde imdiki halini görünce eski halini hatrlamak bile istemiyorum. Parke talarn bile Burhanettin bakan getirdi. Buras 40 sene belediyeydi ve 4 tane belediye bakan gördü. Ama ne gördüysek Tarsus’tan Büyükehir’e gelen Burhanettin Kocamaz zamannda gördük. Burhanettin Kocamaz hangi partiden aday olursa olsun götürür oyumu ona veririm. Eim dahil buna da kimse engel olamaz” derken, mesire alannda ziyaretçilere yöresel ürün sat yapan Aysel Dut ise “Eskiden bizim çocukluumuzda, tozun, topran, çamurun içiydi buras. Bir ihtilal döneminde burann kenar duvarlar çekildi, toprak da mucur yapld. O günden bu yana da bir ey yaplmad. Ama Kocamaz geldi, parke talar döendi, çiçekler dikildi. Allah Bakanmzn yar ve yardmcs olsun, anas, atas nurda yatsn” diye konutu.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık