solyanreklam
sagreklam

Dağlarca Şiir Ödülü Sahiplerini Buldu!

Dağlarca Şiir Ödülü Fulya Sanat'ta düzenlenen ödül töreniyle sahiplerini buldu.

Dağlarca Şiir Ödülü Sahiplerini Buldu!
  • 03 Ağustos 2018, Cuma 19:49

Bu yıl birincisi düzenlenen Dağlarca Şiir Ödülü’nü kazanan Şükrü Erbaş ve Ömer Erdem’e ödülleri 26 Aralık Cumartesi günü, Fulya Sanat’ta gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu.

Dağlarca Şiir Yarışması'nda dereceye giren Şükrü Erbaş ve Ömer Erdem'in ödüllerini Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar takdim etti.

Şükrü Erbaş “Pervane”, Ömer Erdem “Pas” adlı kitaplarıyla ödüle değer görüldüler.

Beşiktaş Belediyesi tarafından, PEN Yazarlar Derneği, Türkiye Yazarlar Sendikası’nın desteği ve Tekin Yayınevi organizatörlüğünde gerçekleştirilen Dağlarca Şiir Ödülü Seçici Kurulu, Ataol Behramoğlu, Doğan Hızlan, Enver Ercan, Ertan Mısırlı, Haydar Ergülen, Sennur Sezer ve Tarık Günersel gibi isimlerden oluşuyordu. Dağlarca Şiir Ödülleri’nin tasarımı Erkal Yavi, heykeller ise heykeltıraş Dinçer Güngörür tarafından yapıldı.

Dağlarca Şiir Yarışması'nda seçici kurul tarafından belirlenerek dereceye giren Şükrü Erbaş 'Pervane' ve Ömer Erdem 'Pas' isimli şiir kitapları ile birinciliği paylaştı. Fulya Sanat’ta düzenlenen törende dereceye giren şairlere yarışmanın ödülü olan 15 bin TL takdim edildi. Törende, tiyatro sanatçısı Dilek Türker, Dağlarca’dan şiirler seslendirdi. Yetenekli genç piyanist Utku Asan da Dağlarca için Chopin ve Fazıl Say’dan eserler sahneledi.

Başkan Hazinedar ise törende yaptığı konuşmasında, "Tarihimizden alacağımız çok ders var. Sonradan tarih yazan bir şahsiyette, Cumhuriyet döneminin en değerli şahsiyetlerinden birisi olan ve benim de tutkuyla bağlı olduğum Türkçe’ye, dilimize, öz Türkçe'ye sahip çıkan en önemli simgelerden bir tanesi Fazıl Hüsnü Dağlarca'dır. Fazıl Hüsnü Dağlarca Beşiktaşlı ama onun ötesinde çok değerli bir kimliği var. Dağlarca'nın şiirinin benim hayatımda da çok önemli bir yeri ve değeri var. Şiirin hepimizi etkileyen bir yapısı var. Cumhuriyet tarihimize damga vuran ve yeni döneme çok değerli bir anlam katan Fazlı Hüsnü Dağlarca’yı Beşiktaş’ta anmaktan dolayı çok gururluyum” dedi ve sözlerine Dağlarca’nın dizeleriyle devam etti.

SEÇİCİ KURULUN ÖDÜL GEREKÇESİ

“İnsana ve hayata bakışlarındaki evrensel algı birleştiriyor’’
Seçici Kurul, ödül gerekçesini şöyle açıkladı:
“Şükrü Erbaş ve Ömer Erdem’in farklı şiir dünyaları olsa da, onları insana ve hayata bakışlarındaki evrensel algı birleştiriyor.
Onların şiirlerinde “gaz lambasıyla duvarlara dünyaları çizen çocuklar” da var, “kelebeği incitmeden geçip giden bulutlar” da.
Şiirler boyunca zalimin, mazlumun, acının ve kederin ve zulmün… insanın izini sürüyorlar vicdanın sesiyle. Tıpkı Dağlarca gibi.”

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık