solyanreklam
sagreklam

ÇEPNİ 2/B ARAZİLERİ MECLİS’E TAŞINACAK

ÇEPNİ 2/B ARAZİLERİ MECLİS’E TAŞINACAK

ÇEPNİ 2/B ARAZİLERİ MECLİS’E TAŞINACAK
  • 08 Şubat 2016, Pazartesi 0:00

Mudanya’nın Çepni Mahalle’sinde orman alanı dışına çıkarılan ve hazine adına tescillenen 2/B arazilerinin satışı için belirlenen bedellerin yüksekliği hak sahiplerini kara kara düşündürüyor.

Mahalle ziyaretleri kapsamında Çepni Mahallesi’ni ziyaret eden CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve CHP İlçe Başkanı Ergül Batman mahalle sakinlerinin dertlerini yerinde dinledi. 2/B arazilerinde belirlenen rayiç bedellerden yakınan mahalle halkı sorunun bir an önce çözülmesini ve bedellerin düşürülmesini istiyor. 7 Bin 150 Bin TL arasında değişen rayiç bedelleri ödeyemeyeceklerini belirten Çepni Mahallesi sakinleri sınır mahallelerde bu bedellerin daha düşük olduğunu ifade ettiler. Konu ile ilgili itiraz etmeleri durumunda hakların elinden alınacağını gelen yazı ile öğrendiklerinin de altını çizen mahalle sakinleri, “Elimiz kolumuz bağlı, bedeller yüksek. Emlakçılardan alınan rayiç bedelleri bizlere yansıtıyorlar. Biz bu paraları ödemeyiz. Arazilerimizde elimizden gidecek ve üç ay içinde ödemeleri yapmamız gerekiyor. ” dediler.

“AMACIMIZ ÇÖZÜM ÜRETMEK”

Konu ile ilgili mahalle sakinlerinden bilgiler alan CHP Bursa Milletvekili Av. Nurhayat Altaca Kayışoğlu, konunun takipçisi olacağını ve T.B.B.M’de gündeme getireceklerinin sözünü verdi. Hak ihlali olduğunu ve uzun bir sürecin beklendiğini sözlerine ekleyen Kayışoğlu, “Mecliste basın açıklaması yaprak konuyu kamuoyuna duyuracağız. Bizim amacımız çözüm üretmek. Biz sizlerin sorunlarının çözmek için çaba sarf ediyoruz” dedi. Siyasi bir rant içerisinde olmadıklarını ve meclisteki tüm milletvekilleri ile konuyu paylaşacağını da belirten Kayışoğlu, konuyu çözüme kavuşturmak ve mağduriyeti gidermek için yollar arayacaklarını ifade etti. 

“GEREKİRSE BİRLİKTE EYLEM YAPARIZ”

Mahalle halkının yaşadığı sıkıntıları yerinde dinleyen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ise, Türkiye’de bu konunun örneklerinin olduğunu dile getirdi. Gerekli çalışmaları T.B.M.M’de milletvekillerinin takip edeceğini ve çözüm için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Türkyılmaz, “Birlikte oturur, birlikte karar veririz. Gerekirse Ankara’da hep beraber gerekli eylemlerimizi yaparız. Bu konuya duyarsız değiliz” dedi.

MAHALLE ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR

Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, CHP İlçe Başkanı Ergül Batman ve partililer daha sonra mahalle ziyaretlerini gerçekleştirdiler. Yaylacık, Dereköy ve Mirzaoba Mahallelerini ziyaret edilirken, vatandaşların istek ve talepleri dinlendi. Gittiği her mahallede vatandaşları belediyeye davet eden Türkyılmaz, “Bizde kapı yok, duvar yok. Randevu almanıza gerek yok. Orası sizin belediyeniz” dedi. Zaman zaman bu tür ziyaretleri gerçekleştireceklerinin altın çizen Türkyılmaz, “Mahallelerimizi yalnızca seçim zamanları değil, her zaman ziyaret etmek amacındayız. İmkan ve zaman doğrultusunda bu ziyaretlerimizi gerçekleştirerek halkımız ile bir arada olmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık