solyanreklam
sagreklam

Büyükşehirle Emekler Kazanca Dönüyor

Büyükşehirle Emekler Kazanca Dönüyor

Büyükşehirle Emekler Kazanca Dönüyor
  • 18 Ocak 2018, Perşembe 0:00

Mantar hasad yüz güldürüyor

Mersin Büyükehir Belediyesi sayesinde alternatif tarm ürünleri ile tanan Mersinli üreticiler, stiridye Mantarnda hasada balad. Hasattan salanan kazançla yüzü gülen çiftçiler, kendilerine alternatif kazanç kaps açan Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’a teekkürlerini iletti.

Ylda 4 ekim, 6 ton verim

Mersin Büyükehir Belediyesi Tarmsal Hizmetler Dairesi Bakanl tarafndan tarmsal üreticiye verilen destek ve salanan imkanlar sayesinde Mersin tarm güç kazanmaya devam ediyor. Çeitli hibe, destek ve örnek projeleri ile çiftçinin umudu olan Büyükehir Belediyesi, Tarsus’ta balad örnek stiridye Mantar projesi ile daha ilk kazançta çiftçinin yüzünü güldürmeyi baard.

Tarsus’un Çiritepe ve Kaleburcu mahallelerinde Tarmsal Hizmetler Dairesi Bakanl’nn üreticilere ücretsiz ekilde kurduu örnek ‘stiridye Mantar Üretim Sistemleri’ çadrlarnda üretime balanan mantarda ilk hasat balad. Her biri 7 tonluk kompostlarda 70’er metrekare alanda kurulu tesislerde ilk hasat yüzde 70’e varan verimle üreticinin umudu oldu. lk kesimde 980 kilogram hasat yapan üreticiler, ikinci kesimde 280 ve üçüncü kesimde 280 kilogram hasat yaparken, bir seferde bin 540 kilogram ürün elde edildi. Ylda 4 defa ekim yaplabilen stiridye Mantarnda 70 metrekare alanda üretim yapan çiftçilerin ylda 6 tona kadar verim elde etmesi bekleniyor.

Zor günler geçiren üreticiler minimum 52, kuluçka ve hasatla beraber ortalama 70 günde yenilenen kompostlarla emeinin karln almaktan duyduu memnuniyeti dile getirerek, kendilerine bu imkan salayan Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’a teekkür etti.

“Bu kadar verim beklemiyorduk”

Örnek Projeden yararlanan üretici Çiritepe Mahalle Muhtar Yaar Can, “Büyükehir Belediyesi’nin destekleriyle kurulan tesiste öncü olduk. Bugün de ilk hasadmza baladk. Proje çok baarl bir proje ve iyi düünülmü. Burada elde edilen baardan dolay mahallemizde bu projeye kar istek de oldukça fazla. Kendim de Büyükehir Belediye Bakanmz Burhanettin Kocamaz’n bize verdii tesisten iki tane daha kurmay düünüyoruz. Vatandalarmz da ayn ekilde kendi tesislerini kurmak için sabrszlkla bekliyor. u anda verim oldukça güzel. Bu kadar verim beklemiyorduk. Çok iyi bir ivme kazandk ve dolaysyla maddi getirisi de yüksek olacak. Bu getiriden kazandmz parayla da ek tesisler açmak için görümelere baladk. Projenin sermayesini Büyükehir Belediyesi karlad ama biz de devam edeceiz. Baclktan kazandmzla bir sonraki döneme ulaamaz hale gelmitik. Ama bu proje hepimize umut oldu. Projede emei geçene, Burhanettin Bakanmza, hatta bu projeyi akl edene bile minnettarz” dedi.

 

 

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık