solyanreklam
sagreklam

Büyükşehir'in Erişilebilir Otobüsleri Belgelendi

Büyükşehir'in Erişilebilir Otobüsleri Belgelendi

Büyükşehir'in Erişilebilir Otobüsleri Belgelendi
  • 30 Ocak 2018, Salı 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi’nin engelli kullanmna uygun eriilebilir otobüsleri, eriilebilirlik belgesi almaya hak kazand.

Büyükehir Belediyesi ‘Eriilebilirlik Belgesi’ alarak, Türkiye’de bu belgeyi alan ilk belediyeler arasnda yerini alm oldu.

Büyükehir Belediyesi araç filosuna kazandrd eriilebilir otobüsler için ‘Eriilebilirlik Belgesi’ alarak, engelliler konusundaki hassas hizmetlerinin ulam ayan belgelemi oldu.

Büyükehir Belediyesi Ulam Dairesi Bakanl bünyesinde yürütülen toplu tama hizmetlerinde kullanlan otobüsler, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl’nca yürütülen ‘Eriilebilirlik zleme ve Denetleme Hizmetleri’ ve Mersin Valilii tarafndan ‘Eriilebilirlik zleme ve Denetleme Komisyonu’ tarafndan yaplan denetimler kapsamnda engellilerin kullanmna yönelik ‘Eriilebilirlik’ yeterlilii olduunu gösteren ‘Eriilebilirlik Belgesi’ni almaya hak kazand.

Mersin’de yaayan tüm bireylerin toplu tama kullanmnda eit haklara sahip olmas için eriilebilir otobüsleri araç filosuna kazandran Büyükehir Belediyesi, verdii hizmeti belgelendirerek hem engelli vatandalarn ulam hem de toplu tama konusunda gösterdii hassasiyeti belge ile taçlandrm oldu.

‘5378 sayl Engelliler Hakknda Kanun’ kapsamnda yaplan denetimler sonucunda ilk etapta 100 otobüse alnan ‘Eriilebilirlik Belgesi’ için süreç devam etmekte olup, tüm otobüsler için engelli bireylerin kullanmna uygun olduu yönünde belge alnacak.

Engellilere yönelik uygulama ve yatrmlaryla daha önce birçok ödül alan Mersin Büyükehir Belediyesi, Engelliler Dairesi’ni kuran ilk belediye olarak, engellilere yönelik hizmet kalitesini artrmaya devam ediyor.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık