solyanreklam
sagreklam

Bozkırın Tezenesi Çukurova?da Yad Edildi

Bozkırın Tezenesi Çukurova?da Yad Edildi

Bozkırın Tezenesi Çukurova?da Yad Edildi
  • 31 Ocak 2018, Çarşamba 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi, Bozkrn Tezenesi Neet Erta’n türkülerini Mersinlilerle buluturdu.

Kongre ve Sergi Saray’nda stanbul TRT Türk Halk Müzii sanatçs Berna Aytar ve Mersin Büyükehir Belediyesi Konservatuar Korosu tarafndan gerçekletirilen muhteem konserle Mersinli vatandalar Neet Erta türkülerini yeniden dinleme frsat buldu.

Kongre ve Sergi Saray’nn tklm tklm olduu konsere Vali Yardmcs Süleyman Deniz, Mersin Büyükehir Belediyesi Bakan Vekili Hikmet Koç,  Mersin Büyükehir Belediyesi Genel Sekreter Yardmcs Hasan Gökbel, Ça Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Ünal Ay, meclis üyeleri, daire bakanlar ve çok sayda vatanda katld.

Koro efliini Kenan Yldz’n yapt konserde Bozkrn tezenesi lakapl ünlü halk ozan Neet Erta’n en sevilen türküleri, Berna Aytar ve Mersin Büyükehir Belediyesi Konservatuar Korosu’nun notalarnda yeniden canland. ‘Yalan Dünya’, ‘Kendim Ettim Kendim Buldum’, ‘Acem Kz’, ‘Hata Benim, ‘Zahidem’, ‘Ahirim Sensin’, ‘Doyulur mu’, ‘Nar Danesi’ gibi birbirinden güzel Neet Erta Türküleri ile salonu dolduran vatandalar hem hüzünlendiren hem de neelendiren sanatçlar performanslar ile büyük beeni toplad.

Mütevazl ve hogörülü tavrlar ile tüm Türkiye’nin gönlünde taht kuran Neet Erta’n türkülerini hem koro hem de solo olarak seslendiren Berna Aytar ve Mersin Büyükehir Belediyesi Konservatuar Koro üyeleri vatandalar tarafndan ayakta alkland.

“Memleketimde Neet Erta türküleri seslendirmek benim için büyük eref”

Mersin’de Neet Erta türküleri seslendirmenin kendisi için ayr bir önemi olduunu söyleyen TRT Türk Halk Müzii sanatçs Berna Aytar, “Bugün benim için çok büyük bir gün. Doduum, büyüdüüm yerde, memleketimde Neet Erta türküleri ile sahneden olmak benim için çok büyük bir eref. Çok büyük bir gurur. Beni yalnz brakmadnz için hepinize çok teekkür ediyorum. Bugün Neet Erta türküleri ile ak, hüznü ve derdi hep birlikte hissedeceiz. Bizi, bu güzel etkinlikte sizlerle buluturan Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’a ve tüm yetkililere çok teekkür ediyorum” dedi.

Program sonunda Vali Yardmcs Süleyman Deniz Koro efi Kenan Yldz’a çiçek takdim ederken, Mersin Büyükehir Belediyesi Bakan Vekili Hikmet Koç stanbul TRT Türk Halk Müzii sanatçs Berna Aytar’a çiçek takdim ederek, “Bu muhteem geceyi bize yaatan Mersin Büyükehir Belediyesi Konservatuar Korosu’na ve Mersin’i ereflendiren Berna Aytar’a teekkür ediyorum. Büyük üstat, Bozkrn Tezenesi Neet Erta’ bugün düzenlenen etkinlik sayesinde yeniden sayg, sevgi, rahmet ve minnetle andk. Mekân cennet olsun” eklinde konutu.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık