solyanreklam
sagreklam

Büyükşehir?den Ücretsiz Tiyatro Kursu

Büyükşehir?den Ücretsiz Tiyatro Kursu

Büyükşehir?den Ücretsiz Tiyatro Kursu
  • 15 Aralık 2017, Cuma 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi ehir Tiyatrolar’nn üç yl boyunca özenle yürüttüü, eitmenliini ve koordinatörlüünü ehir Tiyatrosu sanatçlarnn üstlendii ücretsiz tiyatro ve yaratc drama kurslar devam ediyor.

Tiyatroya gönül veren ve her ya grubundan vatandalarn katlm gösterebildii kurslar, haftada üç defa gerçekleiyor. Gruplara ayrlarak tiyatro ve yaratc drama eitimi alan kursiyerler, eitim dönemi sonunda tiyatro gösterisi gerçekletirecek.

Gelecein tiyatrocular için büyük frsat

Toplumun kültürel açdan gelimesini salayan en önemli unsurlardan birisi olan tiyatroyu Mersin’de yaygnlatrmak, Türk tiyatrosuna ve Mersin tiyatrosuna yeni oyuncular kazandrmak isteyen Büyükehir Belediyesi, sanatsal çalmalarn titizlikle devam ettiriyor. Yeni yeteneklerin kefedilmesini salamak isteyen Mersin Büyükehir Belediyesi, tiyatroya ilgisi olan gençlerin ve yetikinlerin de kendilerini kefetmelerini hedefliyor.

Hiçbir ücret alnmadan verilen kurslara 7’den 70’e herkes katlabilirken, tiyatro kurslar kapsamnda nefes, diksiyon, sahne, hareket gibi uygulamal eitimin yan sra, tiyatro tarihi, metin inceleme ve karakter çözümleme gibi kuramsal eitimler de veriliyor.

ehir Tiyatrolarnn deneyimli sanatçlar Ekrem enel, Gülhatun Kutlay, Güvenç Gümü ve Ümit Adgüzel, tiyatro kursiyerlerine disiplinli, özverili ve keyifli bir eitim süreci içerisinde, vücudunu kullanabilmeyi, etkili ve güzel konuabilmeyi, oyunculuk potansiyelini gelitirmeyi, kendini ve yeteneini fark etmeyi, sanatsal yann ortaya çkarmay, yaratcln ve hayal gücünü çaltrmay, hayata daha derin ve daha hassas bakabilmeyi öretiyor.

Haziran ayna kadar devam edecek olan kursta, dört grup tiyatro eitimi alrken, iki grup yaratc drama eitimi alyor. Kongre ve Sergi Saray’nda tiyatro eitimi alan yaklak 100 kursiyer, hafta içi Çaramba ve Perembe günleri 18.00-22.00 saatleri arasnda, Cumartesi günü 09.00-12.00, 13.00-17.00 saatleri arasnda eitim alyor.

9-17 ya arasnda olan 85 yaratc drama kursiyeri ise Sanat Soka’nda yer alan Nevit Kodall Salonu’nda Cumartesi günü 09.00-13.00 saatleri arasnda, Pazar günü 09.00-12.00 ve 15.00-17.00 saatleri arasnda eitim alyor.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık