solyanreklam
sagreklam

Büyükşehir, Toplu Taşıma Ağını Güvenlikli Hale Getirmeye Hazırlanıyor

Büyükşehir, Toplu Taşıma Ağını Güvenlikli Hale Getirmeye Hazırlanıyor

Büyükşehir, Toplu Taşıma Ağını Güvenlikli Hale Getirmeye Hazırlanıyor
  • 17 Nisan 2018, Salı 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi, tüm ticari taksi, servis araçlar, dolmu ve otobüs araçlarn anlk takip edilebilme ve izlenme yetenei olan güvenlik cihazlar ile donatmaya hazrlanyor.

Mersin’de günlük ortalama 200 bin kiinin seyahat ettii tüm ticari taksi, dolmu ve otobüslerden oluan toplu tama a Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan tamamen güvenlikli hale getirilecek. Güvenlikli bir yolculuk temini salayan uygulama sayesinde artk vatandalar stres ve korku içerisinde yolculuk yapmayacaklar.

Mersin Büyükehir Belediyesi Ulam Dairesi Bakanl tarafndan hayata geçirilecek olan uygulama ile araç sürücülerine uygulanan iddetin önlenmesi, hrszlk ve cinsel taciz gibi birçok olayn da önüne geçilmesi planlanyor. Sistemin seri üretimin ve montajlama ilemleri zaman alacandan dolay 31 Aralk 2018 tarihine kadar uygulamaya geçilecek. Güvenlik cihazlar ile donatlan tüm araçlar an ve an takip edilerek, 30 gün süreyle de kaytlarda sakl kalacak.

31 Aralk 2018 tarihinden itibaren kullanlmaya balanacak

Gerek araç sürücülerini, gerekse de halkn can ve mal güvenliini en üst düzeyde korumaya yönelik olan teknolojik sistemlerin, trafik akna da olumlu etkiler yapacan deerlendiren Büyükehir Belediyesi, ayrca örenci velilerinin de bu teknolojik donanmdan dolay ‘Örencim Nerede?’ uygulamasndan yararlandrmay hedefliyor.

Mersin Büyükehir Belediyesi Ulam Koordinasyon Genel Kurulunun 2017/494 sayl karar ile araç takip sistemi, görüntü kayt cihaz, IP donanml kameralar ve acil alarm butonu gibi aksamlar içerisinde barndran NVR Kayt cihaznn, tüm ticari taksi, servis araçlar, dolmu ve otobüs araçlarnda 31 Aralk 2018 tarihinden itibaren kullanlmas kararlatrld.

Halkn rahat, konforlu ve güvenlikli seyahat etmeleri hedefleniyor

ç leri Bakanl’nn yaymlam olduu Araç mal Tadil ve Montaj Yönetmeliinde belirtilen kriterleri tayan cihazlar, UKOME Genel Kurulunca tek tek incelenerek belirtilen kriterleri tayan cihazlara ‘Cihaz Uygunluk Belgesi’ veriliyor.  Cihaz Uygunluk Belgesi olmayan üretici ya da satc firmalarn ürünlerini kullanamayaca gibi araç sürücüleri ya da tamaclk ii yapan kurulular da belge sahibi olmayan firmalarn ürünlerini kullanamayacaklar.

Halkn rahat, etkin, konforlu ve güvenlikli seyahat etmelerini hedefleyen Büyükehir Belediyesi, ayn zamanda tamaclk ii yapan sürücülerin de hak ve menfaatlerini koruyarak araç sürücüleri belge sahibi olan firmalar bizzat kendileri seçebilecek. Böylelikle tekellemenin önüne geçilmesi hedeflenerek araç sürücülerin haksz bir rekabete uramalarnn önlenmesi amaçlanyor.

Cihaz Uygunluk Belgesi olan firmalar seçebileceini örenen sürücülerle yaplan görümelerde ise halkn ve kendilerinin de can ve mal güvenliinin salanacandan, seçme opsiyonunun her sürücünün kendisinde olacandan dolay ekonomik anlamda da rahatlayacan belirten araç sürücüleri mevcut uygulamadan çok memnun kaldklarn bildirdiler.

Ayrca Mersin Büyükehir Belediyesi Ulam Dairesi Bakanl yetkilileri araç sürücülerinden mevcut uygulamaya özen göstermelerini ve Cihaz Uygunluk Belgesi almayan firmalara kar dikkatli olmalar gerektiini belirtti.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık