solyanreklam
sagreklam

Başkan Kocamaz Mersin'i Spor Kenti Yapmaya Kararlıyız

Başkan Kocamaz Mersin'i Spor Kenti Yapmaya Kararlıyız

Başkan Kocamaz Mersin'i Spor Kenti Yapmaya Kararlıyız
  • 16 Nisan 2018, Pazartesi 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan bu yl 4.’sü düzenlenecek olan ‘Tour Of Mersin Uluslararas Bisiklet Turu’nun tantm toplants gerçekletirildi.

Kongre ve Sergi Saray’nda gerçekletirilen ‘Tour Of Mersin Uluslararas Bisiklet Turu’nun tantm toplantsna Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Türkiye Bisiklet Federasyonu Bakan Erol Küçükbakrc, l Gençlik Hizmetleri Spor ube Müdürü Osman Yldzbakan, Tour Of Mersin yürütme kurulu üyeleri, 2016 Tour Of Mersin birincisi ve 2017 de trman etab birincisi Torku ekerspor Takm Kaptan Nazm Bakrc, Torku ekerspor Takm Menajeri Branco Filip ve çok sayda basn mensubu katld.

19-22 Mays tarihinde gerçekletirilecek olan Tour Of Mersin Bisiklet Turu’na sayl günler kala düzenlenen toplantda etkinlik hakknda bilgi veren ve basn mensuplarnn sorunlarn cevaplayan Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, “Tour Of Mersin ile ilimizin doal, tarihi ve kültürel deerleri dünyann dört bir yanna tantyoruz” dedi.

Bakan Kocamaz yapt konumada spor etkinliklerinin bir tanma, kaynama ve tantm arac olarak gördüklerini ifade ederek, ”Spor ayn zamanda bir tanma, kaynama ve tantm aracdr. Büyükehir Belediyesi olarak uluslararas spor organizasyonlarn ilimizin her alandaki potansiyelini tantmak için frsat olarak görüyoruz. Mersin Maratonu ile birlikte ksa sürede uluslararas marka haline gelen Tour Of Mersin bu konuda çarpc bir örnektir. Her geçen yl daha da gelitirdiimiz bu güzel organizasyonumuz ilimizin ve ülkemizin tantmna, spor kültürünün geliimine önemli katklar salamaktadr. Dünya çapndan baardan baarya koacak nice sporcularn yetimesi için güzel bir örnek tekil oluturmaktadr” eklinde konutu.

 

lkini 2015 ylnda gerçekletirdikleri Tour Of Mersin Uluslararas Bisiklet Turu’na olan ilginin her geçen yl arttn ve farkl ülkelerden birçok sporcunun katlm gösterdiini ifade eden Bakan Kocamaz,  “2015 ylnda 7 ülkeden 61 sporcu ile baladmz Tour Of Mersin 2016’da 9 ülkeden 72 sporcu, 2017’de 11 ülkeden 83 sporcu ile devam etti. Bu yl 9 ülkeden 15 takm ve yaklak 105 sporcunun katlmn bekliyoruz” diye belirtti.

 

Sporun günlük hayatn bir parças haline gelebilmesi için aileler, eitim kurumlar, spor kulüpleri kadar yerel yönetimlerinde üzerine önemli görevler dütüünü söyleyen Bakan Kocamaz, Mersin Büyükehir Belediyesi olarak sorumluluklarnn farknda olduklarn ve Mersin’i spor kenti yapmaya kararl olduklarn ifade etti. Bakan Kocamaz, “Örenme, deneyimleme ve imrenme yoluyla gelien sporun günlük hayatn bir parças haline gelmesinde aileler, eitim kurumlar, spor kulüpleri ve yerel yönetimlere önemli görevler dümektedir. Büyükehir Belediyesi olarak sorumluumuzun farkndayz ve Mersin’i spor kenti yapmaya kararlyz. Sporun yaygnlamas için pek çok yerel, ulusal ve uluslararas etkinlik düzenliyoruz. Göreve geldiimiz günden bu yana Mersin’i sporda marka ehir yapmak için çalyoruz. Bu kapsamda toplamda 57 ulusal ve uluslararas etkinlik düzenledik, 12 spor projesini hayata geçirdik, 4 etkinlie destek verdik” eklinde konutu.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Bakan Erol Küçükbakrc ise yapt konumada “Tour Of Mersin bu bölgenin tantm açsndan yaplan en iyi organizasyonlardan biridir. Mersin parkuru gerçekten zor bir parkur. Biz her zaman bu tür etkinliklerin yanndayz ve yannda olmaya da devam edeceiz” dedi.

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz yapt konumann ardndan basn mensuplarnn sorularn yantlad.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık