solyanreklam
sagreklam

Büyükşehir Sel Riskine Karşı Önlemini Aldı

Büyükşehir Sel Riskine Karşı Önlemini Aldı

Büyükşehir Sel Riskine Karşı Önlemini Aldı
  • 05 Ocak 2018, Cuma 0:00

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, 4 Ocak Perembe günü gece saatlerinden sonra etkili olmaya balayan ve 5 Ocak Cuma günü geç saatlere kadar etkisini devam ettiren kuvvetli yalar nedeniyle yamurdan etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu.

Gece saatlerinden itibaren iddetli yamur ve su baskn yaanan bölgelerde sahaya inerek durum tespiti yapan Bakan Kocamaz, felaketlerin önüne geçebilmek için tüm ekiplerin çalacan söyledi. Büyükehir Belediyesi olarak imkânlar dâhilinde yardmlarda bulunacaklarn belirten Bakan Kocamaz, su basknndan etkilenen vatandalara geçmi olsun dileklerinde bulundu.

Cuma günü etkili olan kuvvetli ya ve rüzgâr nedeniyle oluabilecek ani sel, su baskn, yldrm dümesi, hortum ve ulamda aksamalar gibi olumsuzluklara kar dikkatli ve tedbirli olunmas konusunda vatandalar uyaran Mersin Büyükehir Belediyesi, olas tehlikelere kar ekipleri ve araçlar ile hazr bir ekilde bekletti.

Anamur, Bozyaz, Aydnck, Gülnar, Mut, Silifke, Erdemli, Mezitli Tarsus ve Çamlyayla ilçelerinde kuvvetli yalara bal olarak oluabilecek olumsuzluklara kar tüm güvenlik önlemlerini alarak, yaklak 600 kiilik personeli ve ekipman ile hazr halde bulunan Büyükehir Belediyesi yaanan maduriyetleri gidermek için sahada çalmalarn aralksz sürdürdü.

Ekipler hazrda bekliyor

Mersin Büyükehir Belediyesi Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi (AKOM), gelebilecek ihbarlar karsnda, müdahale ekiplerini yönlendirecek ve gereken tüm çalmalarn gerçekletirecek. tfaiye Dairesi Bakanl merkez binas dndaki itfaiye grup amirliklerinde personel, i makinesi, ambulans ve arazi pikaplar konulandran Büyükehir Belediyesi, olas sel ve su basknlarna annda müdahale ederek vatandalar olas maduriyetlerden kurtarmak için teyakkuzda.

Mersin Büyükehir Belediyesi ekipleri, su boaltma, ev ve i yerlerini kurtarma, cadde ve sokaklarn trafie açlmas, mazgallarn temizlii, ambulans hizmetleri, derelerin taknlara kar korunmas konularnda gerekli tüm güvenlik önlemlerini ald.

Meteoroloji Bölge Müdürlüü Uyard

Meteoroloji Bölge Müdürlüü’nden edinilen günlük hava tahmin raporuna göre Mersin genelinde Perembe gecesinden itibaren etkili olan saanak ve gök gürültülü saanak yalarn, etkisini arttrarak Cuma günü öle saatlerine kadar kuvvetli(21-50kg/m2) ve yer yer çok kuvvetli(51-75 kg/m2) yala birlikte kuzey ve kuzey dou yönlerinden kuvvetli rüzgâr(30-60 km/sa) ve yer yer frtna(60-75 km/sa) olmas beklendii ifade eden meteoroloji müdürlüü vatandalar uyard.

Mersin Büyükehir Belediyesi, Meteoroloji Müdürlüü’nden yaplan uyarlar ve gelen bilgiler dorultusunda vatandalarn mümkün olduunca trafie çkmamalarn önemle duyururken, Mersin Valilii’nden yaplan açklamaya göre Mersin Merkez Akdeniz, Yeniehir, Mezitli ve Toroslar ilçeleri ile Tarsus, Erdemli ve Silifke ilçelerinde 05 Ocak Cuma günü özel öretim kurumlar dâhil olmak üzere resmi ilk, orta ve lise dengi okullarda 1 (bir) gün süreyle eitim ve öretime ara verildi.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık