solyanreklam
sagreklam

Büyükşehir Atıcılık Şampiyonları Yetiştirecek

Büyükşehir Atıcılık Şampiyonları Yetiştirecek

Büyükşehir Atıcılık Şampiyonları Yetiştirecek
  • 06 Ocak 2018, Cumartesi 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi ve Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürlüü i birlii ile iitme engelli bireyler için ‘Haval Tabanca Atclk Kursu’ balatld.

Engelli bireylere yönelik projeleri ve eriilebilirlik çalmalar ile tüm Türkiye’de fark yaratan çalmalara imza atan Büyükehir Belediyesi, iitme engelli bireylere yönelik balatt haval tabanca atclk kursu ile engelli bireylerin sportif faaliyetlerin her aamasnda yer almasn amaçlyor.

Konsantrasyon sporu olarak bilinen ve Türkiye’de de oldukça yaygn olarak yaplan atclk sporuna ilgisi olan engelli bireyler için balatlan kurs, Kasm aynda ilk örencilerini arlamaya balad. Gelecein ampiyonu olmak isteyen 11 iitme engelli bireyin katld ve her Çaramba 17.00 ve 20.00 saatleri arasnda gerçekletirilen eitimler Nisan ayna kadar devam edecek.

Edip Buran Spor Salonu’nda devam eden kursta iitme engelli bireyler Türk Olimpiyat Hazrlk Merkezi (TOHM) antrenörü Ergün Aydoan ve Mersin Büyükehir Belediyesi atclk antrenörü Altan Gürkan’dan eitim alyor.

Temel at kurallarnn öretildii eitimde duru teknii, kabza kavrama teknii, nefes teknii, nian teknii, tetik teknii eitimlerini alan bireyler dikkat dankln yenerken, nefes kontrolü ve ani karar verme yetisini güçlendiriyor. 10 metre hedef atnda eitilen kursiyerler, eitim sonunda baarl olduklar takdirde lisans çkartarak profesyonel olarak atclk yapabilecekler.

Eitimlere heyecanla devam eden iitme engelli bireyler 3 Ocak Mersin’in kurtuluu etkinlikleri kapsamnda 6-7 Ocak 2018 tarihlerinde Erdemli At Poligonu’nda gerçekletirilecek olan haval tabanca at müsabakasna katlacak.

Haval tabanca müsabakas sonras 10-14 Ocak 2018 tarihleri arasnda gerçekletirilecek Haval Silahlar Türkiye Kupas’na katlacak iitme engelli bireyler son derece disiplinli bir çalma temposu içinde titizlikle eitimlerine devam ediyor.

Büyükehir Belediyesi önderliinde verilen kurslar yeterli talep olmas halinde ilerleyen dönemlerde yeniden verilecek.

 

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık