solyanreklam
sagreklam

BİR GRAM HAKSIZLIK BİR GRAM ADALETSİZLİK OLMAYACAK

BİR GRAM HAKSIZLIK BİR GRAM ADALETSİZLİK OLMAYACAK

BİR GRAM HAKSIZLIK BİR GRAM ADALETSİZLİK OLMAYACAK
  • 27 Ekim 2014, Pazartesi 0:00

TÜRKYILMAZ NOKTAYI KOYDU: BİR GRAM HAKSIZLIK BİR GRAM ADALETSİZLİK OLMAYACAK

Mudanya rıhtımı ve kordon boyunda yer alan binaların eklemelerinin geçtiğimiz günlerde kaçak ve ruhsatsız olduğu gerekçesi ile mühürlenmesinin ardından başlayan tartışmalara son noktayı Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz koydu. Belediye ile itilaflı esnaf ile başkanlık katında bir araya gelen Türkyılmaz,  uygulamanın gerekçesini anlattı, esnafın talep ve beklentilerine yanıt verdi. Toplantıda önce esnafın görüş ve isteklerini dinleyen Türkyılmaz,  belediyenin uygulamasına yönelik eleştirilere ‘’Haramın bir santimi de yok bir milimi de yok. Orada 80 bin kişinin hakkı var ve sizler bu 80 bin kişinin hakkını çiğniyorsunuz’’ şeklinde yanıt verdi. 

BU MEMLEKETE YAZIK GÜNAH DEĞİL Mİ?

Eşkel’den Güzelyalı’ya kadar bütün her yer kaçak ve ruhsatsız yapılarla dolu, madem böyle bir şey yapacaksanız bir günde halledin itirazlarını da değerlendiren Türkyılmaz, ‘’ Geçmiş dönemin günahı çok, sorumluluk bizim değil.  Hepsi sırayla, en kısa sürede yıkılacak ve kamuya açılacak. Mudanya da şu dönemde en büyük hizmet yıkmak. Çünkü her taraf gasp edilmiş, iki karış yer açıp 3 gül dikmek bile büyük hizmet. bunu herkes böyle bilsin. Bu memlekete yazık günah.  Dün Antalya’dan geldim. Kaldırımlarda bir tane işgal yok. Bir tane seyyar yok.  Mühürlenen yerler kamunun. Ruhsatsız ve kaçak yapılar yıkılacak ve açılan alanlara siz sandalye ve masalarınızı belli bir sınır içinde koyabileceksiniz.  Bu masa ve sandalyeler  de artık ahşap olacak ve belli bir sınır içinde buna izin vereceğim’’ dedi. Bu yerlerin ruhsatsız ve kaçak olduğunu bilmeyen birçok kiracı var bunların durumu ne olacak sorusuna da başkan Türkyılmaz,  ‘’Bize mi sordular?, işletme ruhsatı,  mevcut tapulu yere kadar’’  yanıtını verdi.

TÜRKYILMAZ: ÖNEMLİ OLAN İYİ NİYET

İtilaflı esnafın ‘’Bize süre verin’’ talebine ise Başkan Türkyılmaz, konuyu bir kez daha hukukçular ile görüşeceklerini yasal çerçeve sınırları içinde karar vereceklerini söyledi. Türkyılmaz,’’ iyi niyet olduktan sonra sorun yok. Önemli olan iyi niyet’’ diyen Türkyılmaz,  yasaların emrettiği çerçevede yıkımların yapılacağını bunun iki ay sürmesi halinde iki ay içinde sorunu çözüme kavuşturmanın yollarını arayacaklarını ifade etti.

TÜRKYILMAZ:   RUHSAT ALAMAYAN NE KADAR HARAMİ VARSA MUDANYA’DA ÇÖREKLENMİŞ

‘’Ben çocukluğumun Mudanya’sını arıyorum’’  diyen Türkyılmaz, Antalya temasları sırasında Kaleiçi’ni ziyaret ettiklerini ve buraya hayran kaldıklarını Mudanya’daki Girit mahallesini de buraya uygun hale getirmenin hayal olmadığını söyledi. Türkyılmaz,  Antalya’da Bodrum’da, Çeşme’de iş bulamayan, ruhsat alamayan ne kadar mafyası,  çetesi,  haramisi varsa gelmiş Mudanya’ya çöreklenmiş. Mudanya’nın her tarafını işgal etmiş, başka yerde böyle bir yapılanma söz konusu bile değil. Hiç kimse kusura bakmasın’’ dedi. Türkyılmaz kaçak olarak yapılan eklentileri yıkmaktan başka bir çarelerinin olmadığına vurgu yaparak, önümüzdeki yıldan itibaren Mudanya’daki görüntü kirliliğine son vermek için de bir takım çalışmalarının olacağını söyledi.

TÜRKYILMAZ’DAN ESNAF ODASINA VETO

Yeni sezon öncesi Mudanya’da görüntü kirliliğine son vermek istediklerini ifade eden Türkyılmaz, artık rengârenk tabelalar, olmayacak. Beyaz zemin üzerine kumlu mavi renkler olacak. Tabelalar her işletme için cephe büyüklükleri çerçevesinde belli boyutta olacak’’ dedi.  Konuyu Mudanya’da işletmesi bulunan tüm esnaflarla yine bir toplantıda değerlendireceklerini kaydeden Türkyılmaz, toplantıya kamuoyuna yanlış bilgi veren ve bilgi kirliliğine neden olan Mudanya Esnaf odasını bilerek ve isteyerek çağırmayacaklarını söyledi. 

MUDANYA BELEDİYESİ’NDEN KAÇAK TADİLAT YAPAN ESNAF ODASINA MÜHÜR

Toplantıda, Mudanya Esnaf Odası ve Mudanya Esnaf ve Sanatkârları Kredi ve Kefalet Kooperatifi binasına yönelik kaçak tadilat yapıldığına ilişkin kendilerine şikâyet ulaştığını ifade eden Başkan Türkyılmaz,  başkan yardımcısı Metin Şen’e binaların mühürlenmesi talimatını verdi.

ŞEN: YASAL SÜRE 1 AY

Esnafın süre talebi üzerine söz alan başkan yardımcısı Şen ise,  zabıt tutulduktan sonra, mühürleme işleminin gerçekleştirildiğini,  para cezasının kesilmesi ile tebligatın ulaştığı kaçak ve ruhsatsız yapılan elentilerin yıkılması için bir aylık yasal süre bulunduğuna vurgu yaptı. 

GENEL BAŞKANI BİLE ARAMIŞLAR

Tutulan zabıtların ardından para cezası ile karşı karşıya kaldıklarını ifade eden esnaf temsilcilerine yanıt veren Başkan Türkyılmaz, para cezasından geri dönüş olmadığını söyledi. Türkyılmaz  ‘’Zabıtlar tutulmuş artık,  ceza kesilecek,  bile bile lades olmaz. Bunun garantisini veremem, benim öz kardeşim olsanız bundan dönüş yok’ ’dedi.  Bir esnafın zabıt tutulmadan önce uzlaşma yoluna gidilseydi ve para cezasından kurtulsaydık serzenişine de yanıt veren Türkyılmaz ‘’ Bilinen bir gerçeğin ve haksızlığın neyini haber verecektik. Böyle durumlarda haber verilmez,  haber verilseydi onlarca insan devreye girerdi. Benim Genel başkanımı bile aramışlar. Bu geri dönüşü mümkün olmayan bir yol. Yapılacak ne varsa yasalar çerçevesinde yapılır, yasalar ne diyorsa o yapılacak yasaların dışına çıkmayacağız’’ dedi.

HALİTPAŞA VE MUSTAFA KEMALPAŞA CADDELERİ TRAFİĞE KAPANACAK, YOĞUNLUK AZALACAK

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sonrası mühürlenen iş yerlerinin yıkımı için çalışmalara hız vereceklerini ifade eden Türkyılmaz,  ‘’Hiç kimse merak etmesin, en kısa sürede tüm kaçak ve ruhsatsız bina eklentileri yıkılacak. Biri bugün diğeri yarın olmayacak, peyderpey bu işlem gerçekleştirilecek. Bir gram haksızlık bir gram adaletsizlik olmayacak ‘’dedi.  ‘’Mudanya’nın Bodrum’dan, Antalya’dan,  bir farkı kalmayacak’’ diyen Türkyılmaz,  Halit Paşa ve Mustafakemalpaşa caddelerinin trafiğe kapatılacağını buradaki ruhsatsız, kaçak ve imara aykırı binaların da yıkılacağını kaydetti. Uygulamaya koydukları projelerin sonlandırılması ile esnafın da rahat bir nefes alacağını kaydeden Türkyılmaz, ‘’Dışarı da elinizden giden üç beş masaya bakıp aldanmayın proje bitince tüm esnaf rahat bir nefes alacak. İşletmeleriniz dolup taşacak’’ dedi. 

TÜRKYILMAZ: ESKİ DEVLET HASTANESİ BİNASINI KURTARMAK İSTİYORUZ

Toplantı da esnafın soru ve görüşlerini de dinleyen Türkyılmaz, atıl vaziyette duran Mudanya eski devlet hastanesinin durumuna ilişkin de bilgi verdi. Türkyılmaz, ‘’Amacımız burayı kurtarmak eski binayı o yığma binayı kurtarmak istiyoruz. Bilenler bilir, o bina çok güzel ancak yetki Sağlık Bakanlığı’nın elinde. Bizim amacımız orayı ilk müdahale birimi olarak kullanmak’’ dedi.

BÜYÜKŞEHİRLE UYUMLU ÇALIŞIYORUZ

Esnafın çevre düzenlemesi ve kaldırımlardaki sorunlara yönelik taleplerini de not eden Başkan Türkyılmaz, kaldırımlar ve yol yapım çalışmalarının Büyükşehir’in yetki alanı içinde olduğunu ve konuyu Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile konuştuklarını söyledi. Bütün şehir uygulaması ile Büyükşehir’in işlerinin de yoğunlaştığını eksik kalan yerleri kendilerinin üstleneceğini söyleyen Türkyılmaz, tüm projeleri tek kuruş destek almadan kendi bütçeleri ile halkın hizmetine sunduklarını kaydetti. 

HÜKÜMET BİNASINI FARKLI BİR YERE TAŞIMAYI İSİYORUZ

Mudanya esnafının bir başka talebi ise Hükümet konağına ilişkin oldu. Mevcut binanın görüntü kirliliğine neden olduğunu ifade eden esnaf temsilcileri bu binaya ilişkin Türkyılmaz’ın düşüncelerini sordu. Mevcut binaya yönelik Kaymakamlık ile görüş ayrılığı yaşadıklarını ifade eden Türkyılmaz,   mevcut hükümet binasının kaldırılmasını istediklerini söyledi. Hükümet binası için iki farklı yer önerdiklerini, konunun fikir birliği içinde çözüme ulaşmasını istediklerini belirtti. Başkan Türkyılmaz, ilçeye bir kongre ve kültür merkezi kazandırmak istediklerini bir de Atatürk evi kazandırmayı amaçladıklarını da sözlerine ekledi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık