solyanreklam
sagreklam

Mudanya Belediyesi

BARIŞ ELÇİSİ MUDANYA'DA

Mudanya Belediyesi
  • 29 Ekim 2014, Çarşamba 0:00

CUMHURİYET BAYRAMI’NDA MUDANYA’DA BİR BARIŞ ELÇİSİ

Dünya barışı için Fransa’dan yola çıkan ve kendini dünya vatandaşı olarak tanıtan, Arjantin doğumlu Gustavo Ignacio, Mudanya’yı ziyaret etti. İtalya’daki ailesinden ayrıldıktan sonra Fransa’nın San Jean Pıe de Port kentinden dünya barışı için yola çıkan,  Avrupa’yı yürüyerek geçen ve 7 bin kilometre yol kat eden barış elçisi İgnacio’nun İstanbul’dan sonra Türkiye’deki son durağı Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanya  oldu.
DÜNYA BARIŞI İÇİN 7 BİN KİLOMETRE YÜRÜDÜ
Cebinde 5 kuruş parası olmadığı halde barış için dünyayı gezen Arjantin uyruklu Gustavo Ignacıo,  Avrupa ülkelerini yürüyerek geçtiğini, Fransa’da start verdiği barış yürüyüşünü Kudüs’te sonlandırmak istediğini söyledi.  Gittiği kentlerde belediyeleri de ziyaret eden ve barış için imza alan İgnacıo,  Cumhuriyet bayramında ziyaret ettiği Mudanya Belediyesi’nde Başkan Hayri Türkyılmaz tarafından karşılandı.
DÜNYA BARIŞI İÇİN 1 YIL 3 AYDIR YOLLARDA
Hiçbir sponsor desteği almadan ve siyasi bir fikre bağlı kalmadan barış için yürüdüğünü söyleyen Ignacıo ile yakından ilgilenen Başkan Türkyılmaz ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.Başkan Türkyılmaz ile barış üzerine koyu bir sohbet gerçekleştiren İgnacio,  "Öncelikli olarak ’Dünya Barışına Katkıda Bulunmak İçin’, özgürlük için, insanların huzurlu ve özgür biçimde yaşaması için  Avrupa ülkelerini kazasız belasız geçtim. 7 bin kilometre yürüyerek İsrail’e ulaşmayı hedefliyorum" dedi. Barış elçisi,  dünya barışında farkındalık yaratmak gayesiyle Dünyayı dolaşmaya karar verdiğini söyleyerek, Türkiye’de ve  Mudanya’da  gördüğü ilgiden memnun olduğunu ifade etti. 
TÜRKYILMAZ, “BARIŞIN BAŞKENTİNE HOŞ GELDİN”
Başkan Türkyılmaz ise, Arjantin uyruklu barış elçisine çıktığı yolda başarılar dileyerek,  kendilerinin de dünya barışına inandıklarını ve bunun için çaba harcadıklarını söyledi. İgnacio`ya bir de barış mektubu sunan Başkan Türkyılmaz, konuk barış elçisine çeşitli hediyeler ve Türk bayrağı takdim etti. Barışı samimi olarak içimizde hissederek yaşamamız ve yaşatmamız adına bu genel amaç doğrultusundaki gayretlerinizin ve başarılarınızın devamını dilerim diyen Türkyılmaz,  İgnacio’ya ‘’Barışın başkenti Mudanya’ya hoş geldin’’ dedi. ‘’ Barışa ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde genç bir arkadaşımızın dünya barışı için 2013 yılından itibaren vermiş olduğu katkıya Mudanya Belediyesi olarak bizim de destek vermemiz önemli’’ diyen Türkyılmaz, Konuk barış elçisini bir gün daha Mudanya’da misafir edeceklerini ifade etti.  Başkan Türkyılmaz,  İgnacio’nun yanında getirdiği barış hatıratına dünya barışına destek veren Belediyelerinin mührünün yerine Mudanya Belediyesi’nin de mührünü bastı. Türkyılmaz,  Ignacio’yu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile akşam yapılacak Fener Alayı yürüyüşüne de davet etti.
SON DURAK KUDÜS
2013 yılında San Jean Pıe de Port (Fransa)’dan  barış için yürümeye başlayan Ignacio, sırasıyla   Santıago de Compostella-Fınısterra-Muxıa (İspanya), Fatıma- Lizbon  (Portekiz), Madrıd-Leon-Ovıedo (İspanya), Irun-Lourdes-Toulon-Mongınebro (Fransa), Val dı Sussa- Torıno-Mılano-Assısı-Roma-MonteSantangelo-Brındısı (İtalya), Durazzo (Arnavutluk), Balcan (Macedonya), Florina, Edessa, Kavala, Selanik, Alenssandropolı,(Yunanistan) İstanbul- Bursa (Türkiye)’yi  1 yıl 3 ay gibi bir zamanda kat etti.  Mudanya`ya kadar 7 bin 300 kilometre  yol kat ettiğini belirten İgnacio; yürüyüşünü İzmir, Hatay ve Kıbrıs`tan sonra Kudüs`te sonlandıracağını söyledi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık