Berdan'ın Suyu Tece- Davultepe İle Buluştu

• 01 Aralık 2017, Cuma 0:00

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, bir gün içerisinde gerçekletirdii açl, temel atma töreni ve hizmet törenleri ile hizmet atana ara vermeden devam edileceini bir kez daha gösterdi. Eksikleri gidermek için hz kesmeden çalacaklarn ifade eden Bakan Kocamaz, ?Bizler zor ilerin adamyz? dedi. MESK tarafndan çalmalar yaplan içme suyu projeleri sayesinde Mersinlileri daha salkl ve kaliteli içme suyuna kavuturmay hedefleyen Mersin Büyükehir Belediyesi Tece-Davultepe çme Suyu Hatt açl, Çiftlikköy çme Suyu ebekesi Rehabilitasyonu ve Karaduvar çme Suyu ebeke Hatt Rehabilitasyonu törenlerini gerçekletirdi. Vatandalarn youn ilgi gösterdii törenlere, Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz?n yan sra, MHP Mersin Milletvekili Baki imek, Mezitli Belediye Bakan Neet Tarhan, MHP Mersin l Bakan Zeynel Uur Gölgeli, MHP Mezitli lçe Bakan Serdar Soydan, MHP Yeniehir lçe Bakan Umut Topal, MHP Akdeniz lçe Bakan Erdoan Alkaya, Mersin Ülkücü çiler Dernei l Bakan Veysi Çalkan, Ülkü Ocaklar l Bakan Gökhan Demir, meclis üyeleri, daire bakanlar, muhtarlar ve çok sayda vatanda katld. ?Bizler zor ilerin adamyz? Yaklak 30 bin nüfusa sahip Tece ve Davultepe mahallelerini yllar sonra Berdan içme suyu ile buluturan ve 3 milyon 200 bin TL?lik bir yatrmla yaanan su sorununu çözen Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz Tece- Davultepe çme Suyu Hatt Açl Töreni?nde yapt konumada ?Mersinimiz bir yeryüzü cenneti ama maalesef bizler bu kenti cehenneme çevirmek için gayret ediyoruz. Ancak zararn neresinden dönülürse kardr. Belki bugüne kadar yaplmas gereken bu hizmetler biraz gecikmi ama inallah bundan sonra vatandalarmz bu gelen hizmetlerin kymetini bilir ve bundan en salkl bir ekilde faydalanrlar. Uzun yllardr ihmal edilmi bölgelerin problemlerini bir anda çözme ansmz maalesef ki yok. 2000?li yllara gelmiiz ve suyu, yolu olmayan yerleim birimlerimiz var. Onun için iimiz çok kolay deil ama bizler de zor ilerin adamyz? ifadelerine yer verdi. MHP Mersin Milletvekili Baki imek, ?Belediyemiz bugün Mersin?de her seçim vaat edilen ama bir türlü yerine getirilemeyen Mezitli?nin Tece ve Davultepe Mahallelerini Berdan suyu ile bulumasn salad. Mart aynda temelini hep birlikte attmz tesisler süresinden önce bitirilerek, Mezitli halknn, Tece ve Davultepeli hemehrilerin hizmetine sunuluyor. Berdan?n suyuyla Mezitlileri buluturan Bakanma çok teekkür ediyorum. Su gibi aziz olun? diye belirtti. Mezitli Belediye Bakan Neet Tarhan, Büyükehir Belediyesi tarafndan Mersin?e ve Mezitli?ye verilen hizmetleri sayarak, ?Tece-Davultepe çme Suyu Projesi üzerinde buradaki vatandalarn uzun süredir beklentisi vard. Bugün o beklenti yerine gelmi oluyor. Artk yer alt suyu kullanmam olacaklar ve daha salkl su içmi olacaklar. Parti ayrm gözetmeksizin bizler nasl burada çalmalar yapyorsak, Büyükehir Belediyesi de bu balamda parti ayrm gözetmeksizin bu hizmetleri deerlendiriyor? ifadelerini kulland. Karaduvar?n 40 yllk su sorunu çözüme kavuuyor Karaduvarn yaad 40 yllk su sorununa çözüm getirecek Karaduvar çme Suyu ebeke Hatt Rehabilitasyon Temel Atma Töreni?nde konuan Bakan Kocamaz, Büyükehir Belediyesi olarak herkese eit mesafede durduklarn ve her yere ulamaya çaltklarn belirten Bakan Kocamaz, Mersinlilerin en iyi hizmetleri almay hak ettiini ifade ederek ?Bizim hemehrilerimiz hizmetin en iyisine layk. Mersin?i inallah herkesin parmakla gösterdii, imrendii bir Büyükehir haline getireceiz. Belki bugüne kadar çok ihmal edildi ve 30 Mart öncesindeki 16 büyükehir içerisinde en geri kalm yer Mersin Büyükehir?di. Ama u an 30 büyükehir var ve bu sralamay hzla deitirmenin mücadelesini veriyoruz. Gece-gündüz demeden koturuyoruz. 20 yllk tecrübemizle Mersin?i bir yerlere getirmenin gayreti içerisindeyiz? dedi. Bakan Kocamaz, Karaduvar için saha sözü verdi Yaplan konumalarn ardndan Karaduvar Mahalle Muhtar Fikret Altan?n mahallerine istedii sahaya kaytsz kalmayan Bakan Kocamaz Karaduvar?a bir futbol sahas yaplacann sözünü vererek, çalmalarn hemen balatlmas için talimat verdi. Gerçekletirdii projeler ile Mersinli vatandalarn hayatn kolaylatrmaya devam eden Büyükehir Belediyesi, Tece-Davultepe çme Suyu Hatt açl sayesinde yaklak 30 bin nüfusa sahip Tece ve Davultepe mahallelerini yllar sonra Berdan içme suyu ile buluturdu. Temelleri atlan ve 2018 yl içerisinde tamamlanmas öngörülen Çiftlik Köy çme Suyu ebekesi Rehabilitasyonu ve Karaduvar çme Suyu ebeke Hatt Rehabilitasyonu ile ise Mersinliler daha salkl ve kaliteli içme suyuna kavuacaklar ve Karaduvar?n 40 yllk su sorunu çözüme kavuturulmu olacak.