solyanreklam
sagreklam

BAŞKAN TÜRKYILMAZ’DAN KURBAN PAZARINA ZİYARET

BAŞKAN TÜRKYILMAZ’DAN KURBAN PAZARINA ZİYARET

BAŞKAN TÜRKYILMAZ’DAN KURBAN PAZARINA ZİYARET
  • 01 Eylül 2016, Perşembe 0:00

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ilçede kurulan kurban pazarını ziyaret etti. Kurban satıcılarıyla sohbet eden Türkyılmaz, satışlar hakkında bilgiler aldı.

Mudanya dolgu alanında kurulan kurban pazarını ziyaret eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, kurban satıcılarıyla sohbet ederek satışlar konusunda bilgiler aldı. Mudanya Belediye Başkan Yardımcıları Erkan Altıntaş ve Metin Şen’inde eşlik ettiği ziyarette kesimlerle ilgili görüşlerini de ileten Türkyılmaz, bayram boyunca park, sokak, cadde gibi alanlarda kesim yapılmasına müsaade edilmeyeceğini vurguladı.  Hemşehrilerinin kurban seçerken dikkatli olmalarını da isteyen Türkyılmaz, “Kurban seçerken sağlıklı ve besili olmasına, kulağında küpe bulunmasına dikkat edilmesi gerekmektedir” dedi.
KURBAN KESİM YERLERİ BELİRLENDİ
Kurban kesim yerlerinin belirlendiğini de ifade eden Türkyılmaz, “Kurban kesim yeri olarak Mudanya Belediyesi Kademe, Güzelyalı Kapalı Pazar yeri ve Tirilye Mahalle mezbahası olarak belirlenmiştir. Halkımızın park, sokak, cadde gibi umuma açık yerlerde kesim yapmasına müsaade edilmeyecektir. Kendi bahçesi veya özel mülkünde kesim yapmak isteyenlere dini ve hijyenik şartları yerine getirilmesi durumunda müsaade edilecektir” ifadelerini kullandı.
“HAYVANLARA ÇİĞ ET YEDİRMEYİN”
Kesim  öncesi ve sonrasında herhangi bir hastalık şüphesi durumunda Mudanya Belediyesi ve Tarım İlçe Müdürlüğü Veteriner Hekimlerine müracaat edilmesinin uygun olacağını belirten Mudanya Belediyesi Veteriner Hekimi Şükriye Çelikkollu ise, “Kesim yerlerinde belediyemiz tarafından dağıtılacak beyaz poşetlerin et taşıma amaçlı kullanılmasına özen gösterilmelidir. Kesim sırasında iç organlarda oluşacak kist hidatik riskine karşı evcil ve yabani hayvanlara çiğ olarak yedirilmemelidir” diyerek vatandaşları uyardı. 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık