solyanreklam
sagreklam

Başkan Kocamaz?dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Başkan Kocamaz?dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Başkan Kocamaz?dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı
  • 21 Nisan 2018, Cumartesi 0:00

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram dolaysyla bir mesaj yaynlad. Bakan Kocamaz mesajnda "23 Nisan, karanlktan aydnla kavutuumuz gündür" ifadesini kulland.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin ( TBMM) 98. kurulu yl dönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram'n kutlayan Bakan Kocamaz, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram, dünya üzerinde benzeri bulunmayan bir anlayla iki farkl ve önemli unsuru bir arada tayan milli bayrammzdr. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrammz kutlu olsun” dedi.

Bakan Kocamaz yaynlad mesajda u ifadelere yer verdi; “23 Nisan'n Türkiye'de ulusal bayram olarak kabul edilmesinin nedeni, 1920'de o gün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açlm olmasdr. Bu bayram günü, bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atld, egemenlik kaynann ilan edildii tarihi bir gün iken, dier taraftan yarnn büyükleri, geleceimizin teminat çocuklarmz için bir kutlu enliktir.

23 Nisan, Türk Milleti’nin kendi geleceini belirledii, egemenliin millet iradesine brakld ve milletin bamszln tüm dünyaya haykrd, Türk tarihinin önemli dönüm noktalarndan birisidir. 1924’ten itibaren bayram olarak kutladmz bu tarih, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafndan çocuklara armaan edilmitir. Türkiye Cumhuriyeti, çocuklarna bayram hediye eden ilk ve tek ülke olarak dünya tarihindeki yerini almtr.

TBMM’nin duvarnda parlayan “Hâkimiyet kaytsz artsz milletindir” sözü ile perçinlenen demokrasi ülküsünü Türk çocuklarna armaan eden Atatürk, bu tarihi tavryla milletimize önemli bir mesaj vermitir. Beden ve ruh sal yerinde, sevildiini ve korunduunu bilen, çan artlarna göre yetimi, milli uur sahibi çocuklarn geleceimizin en büyük teminat olacan tüm cihana ilan etmitir.

Cumhuriyetimizin temel deerlerine ve milletimizin bütünlüüne yönelik saldrlar her dönemde olmutur. Yakn tarihte yaanan 15 Temmuz hain darbesinde gözbebeimiz, demokrasinin kalesi Türkiye Büyük Millet Meclisimize düzenledikleri saldr ile birlik ve beraberliimizi bozmaya çalan hainlere gereken cevap, azimli ve demokrasi a halkmz tarafndan verilmitir.

Bu hain saldrlarn bugün olduu gibi yarn da devam edebilecei düüncesiyle, gelecek nesillerin uyank ve bu gibi tertiplere kar tedbirli olabilmesi için bilinçli ve duyarl olmalar gerekmektedir.

Türk Milletinin geçmiinden muazzam neticelerin, imrenilecek olaylarn çocuklarmza çok iyi öretilmesinin gereklilii de ortadadr.

Bu vesileyle yarnn büyükleri sevgili çocuklarmzn bayramn kutluyor, salkl, huzurlu bir ekilde yetimelerini, hayatlar boyunca vatan ve millet sevgisiyle dolu olmalarn temenni ediyorum.

Millet iradesine ballklarn her frsatta ispatlayan ve bundan da asla ödün vermeyen bata Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli mücadele kahramanlarn, muhterem ehitlerimizi rahmet ve minnet hislerimle yad ediyor, kutlu mirasn sonsuza kadar yaatlacan kararllkla ifade ediyorum.”


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık