solyanreklam
sagreklam

Çocuklar 23 Nisan Çoşkusunu Büyükşehirle Yaşıyor

Çocuklar 23 Nisan Çoşkusunu Büyükşehirle Yaşıyor

Çocuklar 23 Nisan Çoşkusunu Büyükşehirle Yaşıyor
  • 22 Nisan 2018, Pazar 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan bu yl 2. kez düzenlenen ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram dolaysyla miniklere armaan edilen Uluslararas Çocuk Festivali balad.

Kongre ve Sergi Saray’nda gerçekletirilen festivalin açln Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz gerçekletirdi. Bakan Kocamaz’ açl konumasn yapmak üzere Mersin Büyükehir Belediyesi Bilgi lem Dairesi Bakanl tarafndan organize edilen insans Nao Robotu sahneye davet etti. Bakan Kocamaz Nao Robotu ile festival hakknda sohbet ederken, Robot Nao çocuklarn 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram’n kutlad.

“Dünyada hiçbir ülkenin çocuunun böyle bir bayram yok. Çünkü onlarn bizim gibi büyük bir Atatürk’ü yok

Festival’de konuan ve çocuklara seslenen Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan’ armaan ettii çocuklar için Büyükehir Belediyesi olarak festival düzenlemekten dolay son derece gururlu olduklarn belirtti.  Bakan Kocamaz, “Tüm dünya çocuklar özel ve güzel ama bizim milletimizin çocuklar çok ayrcalkl. Zira dünyada hiçbir ülkenin ve milletin çocuunun böyle bir bayram yok. Çünkü onlarn bizim gibi büyük bir Atatürk’ü yok. Çocuklar bizim geleceimiz ve özelimiz. Bu ülkenin gelecekte yönetilmesinde söz sahibi olacak çocuklarmz bizim için gerçekten çok önemli. Biz onun için çocuklarmz çok seviyor ve onlar gelecee hazrlyoruz. Mersin Büyükehir Belediyesi olarak göreve talip olduumuzda verdiimiz sözlerin sonuna kadar arkasnda duruyor ve Mersin’i bir taraftan çocuk dostu, kadn dostu, yal dostu, genç dostu, engelli dostu kent olarak hazrlama konusunda youn bir gayret gösteriyoruz” dedi.

Mersin’de yaayan ve festival alann ziyaret eden çocuklar mutlu görmekten dolay kendilerinin de mutlu olduunu ifade eden Bakan Kocamaz,  “Çocuklarmz 23 Nisan, yani Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açld bu günde daha mutlu, daha neeli görmek bizleri daha da mutlu ediyor. Çocuklarmz bir araya getirerek dostluk, arkadalk ve kardelik duygularn gelitirmek düüncesi ile hazrladmz bu etkinlik, inallah hem çocuklarmz için hem de aileleri için hayrl olacaktr. Çocuklarmza mutlu, neeli gönüllerince geçirecekleri bir bayram temenni ediyor, kendilerini gelecein Türkiye’sine hazrlama konusunda çalmaya, baarl olmaya davet ediyorum. Tüm çocuklarmzn 23 Nisann kutluyor, gözlerinden öpüyorum” eklinde konutu.

Geleneksel çocuk oyunlar bu festivalde

Açl konumasnn ardndan modern, Kafkas ve ritim dans grubu tarafndan gerçekletirilen dans gösterisi ile devam eden festivalde çocuklar, kendileri için oluturulan aktivite alanlarnda doyasya elendiler. Çocuklar tarafndan en sevilen çizgi film karakterlerinin maskotlar da festival alannda yerini alarak, çocuklara elenceli dakikalar yaatt.

ki gün sürecek olan festivalin ilk gününde tenis, futbol, voleybol, basketbol müsabakalarnn yan sra oyun istasyonlarnda sek sek, be ta, yakar top, ya satarm, havada istop, birdirbir,  topaç çevirme, köe kapmaca gibi geleneksel çocuk oyunlar da yerini ald. Teknoloji çanda çocuklarnn birçounun yabanc olduu geleceksel oyunlar, çocuklardan youn ilgi gördü.

Çuval yar, halat çekme, ip altndan geçme ve gazete dans gibi yarmalarnda yer ald festivalde çocuklar gönüllerince elenirken, düzenlenen müsabakalarla da kyasya mücadele ettiler. Gün boyu süren etkinlikler kapsamnda tiyatrolar, dans gösterileri, müzikaller, yarmalar, orta oyunu, pandomim gösterileri ve bilimsel sahne gösterileri de festival alannda yerini ald. Resim, ritim ve kukla yapm atölyesinde ise yeteneklerini ortaya çkarma ans bulan çocuklar, velilerini arttlar.

Çocuklar ile birlikte festival alannda bulunan aileleri de çocuklarnn özgürce elenebilmesine olanak salayan ve festivali düzenleyen Mersin Büyükehir belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’a teekkür ettiler.  

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık