solyanreklam
sagreklam

Başkan Kocamaz: ?Torosların Zirvesinde Bir Kartal Yuvası; Arslanköy?

Başkan Kocamaz: ?Torosların Zirvesinde Bir Kartal Yuvası; Arslanköy?

Başkan Kocamaz: ?Torosların Zirvesinde Bir Kartal Yuvası; Arslanköy?
  • 01 Mart 2018, Perşembe 0:00

 

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Arslanköy’ün kurtuluunun 98. yldönümü etkinliklerine katld. Arslanköy’ün düman igalinden kurtuluunun yl dönümü programnda konuan Bakan Kocamaz, “Toroslar’n zirvesindeki kartal yuvasndan dosta güven dümana korku salan Arslanköyümüz, 98 yl önce dönemin hainlerine gereken dersi en güzel ekilde vermi ve hürriyetine kavumutur” dedi.

 

Kurtulu Sava’nda düman igali altndaki Mersin’de Kuvayi Milliye’nin balad yer olan Arslanköy’de düzenlenen programa, Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Toroslar Kaymakam Ahmet Hikmet ahin, MHP Mersin Milletvekili Baki imek ve protokol üyeleri ile çok sayda vatanda katld.

 

“Vatanseverliin silah iman, mühimmat duadr”

 

Arslanköy’ün 98. kurtulu yldönümünü kutlamak, aziz ehitlerin hatralarn yâd etmek için Arslanköy’de toplandklarn dile getirerek konumasna balayan Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, “Toroslarn zirvesinde bir kartal yuvas gibi duran Arslanköyümüzün kurtuluu, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye’nin bamszlk garantisi ve sembolü olarak gördüü Yörük ateinin sonsuza kadar yanmas yolunda önemli bir kilometre tadr” diyerek Arslanköy’ün kurtulu tarihi hakknda detayl bilgiler verdi.

 

Arslanköy’de 98 yl önce dönemin hainlerine gereken dersin en güzel ekilde verildiini ve bu sayede Arslanköylülerin hürriyetine kavutuklarn dile getiren Bakan Kocamaz, “Bundan 98 yl önce yaananlar göstermektedir ki, hiçbir mücadele kolay kazanlmamtr ve dümanlarmz kendilerine uaklk edecek hainleri her dönemde kolayca bulabilmilerdir. hanetin silah küfür, mühimmat fitne ve iftiradr. Vatanseverliin silah iman, mühimmat mücadele ve duadr. Toroslarn zirvesindeki kartal yuvasndan dosta güven dümana korku salan Arslanköyümüz, 98 yl önce dönemin hainlerine gereken dersi en güzel ekilde vermi ve hürriyetine kavumutur” eklinde konutu.

 

“Vatanseverlerimiz hainlerden çok daha inançl olduu için hâlâ bu topraklardayz”

 

Mersin’in 15 Temmuz hain darbe teebbüsü srasnda ve sonrasndaki duruuyla d destekli hainlere bir kez daha geçit vermediini belirten Bakan Kocamaz,  “15 Temmuz hain darbe teebbüsü srasnda ve sonrasndaki duruuyla Mersin’imiz ve aziz milletimiz d destekli hainlere bir kez daha geçit vermemitir. Türk milleti olarak bin yldr bu topraklardayz. Nice badireler atlattk. Nice ihanetlere uradk. Ancak vatanseverlerimiz hainlerden çok daha fazla, çok daha güçlü ve çok daha inançl olduu için hâlâ bu topraklardayz. Cenab Mevla’m, Türkiye Cumhuriyetini vatan ve milletiyle birlikte sonsuza kadar var etsin. Milletimizin bekas için Afrin’de cansiperane savaan aslan yürekli Mehmetçiklerimizin üzerinden gölgesini eksik etmesin, yar ve yardmclar olsun” ifadelerini kulland.

 

98 yl önce vatan ve hürriyet destan yazan Kuvay Milliyecilerin torunlar olarak Arslanköylülere seslenen Bakan Kocamaz, “u anda Mersin’de gördüümüz birlik ve beraberlik, Mersin’i sahiplenme duygularnn gelimesi, milli duygularn yükselen bir deer haline gelmesi, Mersin’de Kuvay Milliye ruhunun yeniden diriliini göstermektedir” diye belirtti.

 

Toroslar Kaymakam Ahmet Hikmet ahin de konumasnda Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilelebet var olacan dile getirerek, “Kahraman ecdadmzn yakt kurtulu ve bamszlk ateinin hala ayn evk ve inançla devam ettirildiini dosta dümana bu birlikte duruumuz ve bu bayrama cokulu katlmnz ile kantlyorsunuz” dedi.

 

Arslanköy’ün kurtuluu coku ile kutland

 

Kutlamalar, Atatürk Ant’na çelenk konulmas ile balad. Protokol üyelerinin ve vatandalarn Mersin Büyükehir Belediyesi Bando Takm’nn marlar ve Adana Akdeniz Mehter Takm eliinde tören alanna gerçekletirdii yürüyüün ardndan Arslanköy'ün düman igalinden kurtuluunun anlatld temsili gösteri sahnelendi. Kuvayi Milliye milislerinin geçi töreni yapt kutlamalarda, düman kuvvetlerinin Arslanköy’den çkarllar da temsili olarak canlandrld. Etkinlikte ayrca, Mersin Büyükehir Belediyesi Tiyatro ve Sinema ube Müdürü Hüseyin Arslanköylü tarafndan Arslanköy’ün tarihi ve kurtulu mücadelesinde sergiledii destans mücadele de anlatld. Arslanköylü örenciler ve vatandalar tarafndan okunan iirler, oynanan piyeslerden sonra etkinlik Mersin Büyükehir Belediyesi Halk Oyunlar Ekibinin gösterileri ve Akdeniz Mehteran takm tarafndan verilen konser ile sona erdi.

 

 

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık