solyanreklam
sagreklam

Spor Dünyası Mersin'de Buluşmaya Devam Ediyor

Spor Dünyası Mersin'de Buluşmaya Devam Ediyor

Spor Dünyası Mersin'de Buluşmaya Devam Ediyor
  • 01 Mart 2018, Perşembe 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi, “Sporun Mutfandakiler Paneli” ile spor dünyasnn önemli isimlerini Mersin’de  arlamaya devam ediyor.

Sporun duayen ve tecrübeli isimleri bir araya geldi

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan her ay düzenli olarak yaplmaya devam eden, spor dünyas hakknda bilinmeyenlerin ve merak edilenlerin konuulduu ‘Sporun Mutfandakiler Paneli’nde katlmclar deneyimlerini vatandalarla paylat.

BJK ve GS eski Milli Futbolcular Mersin’de

Kanal D ve CNN Türk Spor Muhabiri, akademisyen, yazar ve gazeteci Emre Tilev’in moderatörlüünü üstlendii panel, Almanya’da futbola balayan, 1996’da Kocaelispor’a transfer olarak Türkiye kariyerine balayan ve 1999-2003 yllar arasnda ampiyonluu yaayan Beikta eski Milli Futbolcusu Ahmet Dursun, futbola Balkesir altyapsnda balayan, 1992 ylnda profesyonellie geçen, 1995-1996 sezonunda Galatasaray formas giyerek kariyerinde zirve yapan Galatasaray eski Milli Futbolcusu Evren Turhan, TRT Spor Stadyum Program’nda yorumculuk ve Türkiye Futbol Federasyonu Hakemleri ve Gözlemcileri Dernei Bakanl yapm, FIFA eski Hakemi ile Merkez Hakem Kurulu eski Bakan Mustafa Çulcu ile Turkcell U16-U18 Salon Atletizm ampiyonas’nda 60 Metre Engelli’de Yldzlar Salon Türkiye Rekoru ’nu 2 kez yenileyen, Okullar Dünya ampiyonu Milli Atlet evval Ayaz’n katlmyla gerçekleti.

Kongre ve Sergi Saray’nda gerçekletirilen ‘Sporun Mutfandakiler Paneli’ni dinleyenler arasnda, Mersin Büyükehir Belediyesi Genel Sekreter Yardmclar Mustafa Kemal Çokakolu ve Hasan Gökbel, Mersin dmanyurdu Kulüp Bakan Hamit zol ve MY Teknik Heyeti, Mersin Üniversitesi BESYO Bölüm Bakan Doç. Dr. Yunus Yldrm, TÜFAD Mersin ube Bakan Mesut Bilir, Türkiye Spor Yazarlar Dernei Mersin l Temsilcisi Ali Adalolu, DHA GS Muhabiri Serhan Türk ve çok sayda örenci yer ald.

“Mersin’i ailem olarak görüyorum”

Kanal D ve CNN Türk Spor Muhabiri, akademisyen, yazar ve gazeteci Emre Tilev, artk Mersin’i ailesi olarak görmeye baladndan söz ederek, “Ben Mersin’i hep ailem olarak görüyorum artk. Burada her ay bir baka spor panelinde sizlerle birlikte olmann güzelliklerini yayoruz. Bu panellerin düzenlenmesinde çok büyük emei geçen isimler var ki, bunlardan biri de Mersin Büyükehir Belediye Bakanmz Sayn Burhanettin Kocamaz. Çok youn bir çalma temposu var ve ben öncelikle ona teekkür ediyorum. Bizi stanbul’dan buraya getirdi. Sizlerin karsnda, sizlerle beraber sorularnz yantlama ansna eritik. Mersin spor potansiyeli anlamnda müthi bir kent. Çok deerli sporcular yetitiriyor, oyunlara ev sahiplii yapyor. Harikulade tesisleri var” dedi.

Döneminde futbol dinamiklerinden en önemli biri olan ve genellikle att gollerle gündeme oturan Beiktal eski Milli Futbolcu Ahmet Dursun, futbolculuk kariyerinden ve BJK serüvenine nasl baladndan bahsederken, “Allah sana bir yetenek veriyor ve kullanmas, üstüne koymas sana kalm. Bende Allah’n bana verdii yetenei iyi deerlendirdim, kendime baktm, iyi çaltm ve bunun sonucunda da baarl oldum” ifadelerini kulland. 2013 ylnda futbolu brakan Dursun, Türkiye’ye geldii yllardan bu güne kadar alt yap probleminin çözüme kavumadndan, Türk futbolunda neden yldz yetitirilemediinden ve çocuklara küçük yalarda futbolun detaylar öretilmezse, ileride de baarl olamayacaklarndan söz etti. Dursun son olarak Survivor maceralarn da katlmclar ile paylat.

“Mersin dmanyurdu’nu tekrardan Süper Lig’de görmek istiyoruz”

Galatasaray macerasndan söz ederek konumaya balayan Galatasaray eski Milli Futbolcusu Evren Turhan, “Mersin’i seviyorum ve çok gelme frsatm olmamt. Zaman zaman futbol oynamaya ve birkaç defa da gezmeye gelmitim. nallah Mersin dmanyurdu’nu da tekrardan Süper Lig’de görürüz” diye konutu. GS eski Milli Futbolcusu Turhan, 1 Mart’ta GS Müzesi’nin açlacann müjdesini verirken,  FIFA eski Hakemi ve Merkez Hakem Kurulu eski Bakan olan Mustafa Çulcu ile yaad anlarndan, sahalarda yaadklar olaylardan ve krmz kartlarndan da söz etti. Bu sezon hangi takmn ampiyon olaca konusunda yorum yapan Turhan, 3 büyük takm ve Baakehir’in ampiyonlua oynadndan söz ederek, gönlünde yatan ampiyonun ise Galatasaray olduunu belirtti.

FIFA eski Hakemi ile Merkez Hakem Kurulu eski Bakan Mustafa Çulcu da “Uzun bir aradan sonra Mersin’e geldim ve Mersin çok deimi, çok da güzel bir ehir zaten. Eksik olan tek ey Mersin dmanyurdu’nun Süper Lig’de olmay. nallah en ksa zamanda onu da görürüz. Çok deerli iki futbolcu kardeim urada olduu kadar sahada da asil ve beyefendilerdi. Sahada süreli hakeme yardm eden ve hakemin yannda olan, pozitif enerjisini hakeme ve oyunculara veren çok deerli sporcular. Onlarla birlikte ayn jenerasyonda görev yaptm için kendimi ansl addediyorum” ifadelerine yer verdi. Hakemliin sadece düdük çalmak ve sar-krmz kart göstermek olmadn da dile getiren Çulcu, hakemlerin kendi kiisel geliimlerini salamak zorunda olduklarndan bahsetti.

“Baarmdaki en büyük destek ailemden geldi”

Baarya giden yolculuunda neler yaadndan, o gibi olmak isteyen gençlere baarsnn kaynann ne olduundan bahseden Okullar Dünya ampiyonu Milli Atlet evval Ayaz, “Bu baarmda en büyük destei bana ailem verdi. Onlara çok teekkür ediyorum. Antrenörüm sayesinde de buralara kadar geldim. Her gün düzenli olarak antrenman yaptk, birçok yara girdim, deneyim kazandm. Oradaki deneyimlerle dünya ampiyonluuna girdim. Orada büyük bir baar elde ettim. Tokyo’da olmay istiyorum ve bunu için çalyorum. Bu yl da hedefimiz Akdeniz Oyunlar” eklinde konutu. Ayaz, günde kaç saat çaltn anlatarak, hedefinin 100 Metre Engelli olduunu belirtti.

Panelin ardndan soru-cevap ksmna geçildi ve panelistler, örencilerin sorularn yantlad. Düzenlenen panelin ardndan, protokol üyeleri tarafndan spor dünyasnn önemli isimlerine organizasyona katldklar için çiçek ve plaket hediye edildi.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık