solyanreklam
sagreklam

Başkan Kocamaz, ?Mersin?e Ömrümüzü Vermeye Devam Edeceğiz?

Başkan Kocamaz, ?Mersin?e Ömrümüzü Vermeye Devam Edeceğiz?

Başkan Kocamaz, ?Mersin?e Ömrümüzü Vermeye Devam Edeceğiz?
  • 08 Ocak 2018, Pazartesi 0:00

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Evde Salk Hizmeti Projesi ve Mersin’in ulamna kazandrlan 30 yeni otobüsün tantm törenini gerçekletirdi.

Bakan Kocamaz törenin ardndan yeni alnan otobüslerle yolculuk yaparak, ehir turu gerçekletirdi.

Cumhuriyet Meydan’nda yaplan tantm törenine Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n yan sra Bozyaz Belediye Bakan Mehmet Ball, Gülnar Belediye Bakan Ahmet Günel, Mersin Büyükehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Hasan Gökbel, MESK Genel Müdürü Baha Günhan Güngördü, Mersin Ülkü Ocaklar l Bakan Gökhan Demir, Mercedes-Benz Türk Otobüs Pazarlama ve Sat Müdürü Alper Kurt, MHP Mersin l ve lçe yöneticileri, meclis üyeleri ve vatandalar katld.

Kent ulam için alnan 30 yeni otobüs ve Evde Salk Hizmeti Projesi’nin tantm töreninde konuan Bakan Kocamaz, “2014 yl 30 Mart öncesi Mersin’de göreve tabi olurken bir iddia ile yola çktk. Mersin’in bugüne kadar aslnda hak ettii ama bir türlü ulaamad hizmetlerle vatandamz buluturacamz açkladk. Mersin’i yllanm problemlerini çözmeyi amaçladk ve Mersin’de yaayan insanlarn huzurunu, güveninin, hogörüsünü, mutluluunu gelitireceimizi, büyüteceimizi söyledik. Biz biliyorduk ki göreve tabi olduumuz bu yerel yönetim aslnda olmas gerektii yerde deil. Büyükehirler içerisinde en geride kalan ve Mersinlinin hiç hak etmedii belediye olan Mersin Büyükehir Belediyesiydi. 15 yl görevde kalm bir yerel yönetim bu belediyede hala sistemi oturtamam. Mersin’i hak ettii yere getirememi. Ama biz 20 yllk Tarsus tecrübemizle göreve baladmzda Mersin’i bir uçtan bir uca yönetmeye baladk” dedi.

“2014 yl da Mersin için milat oldu”

Göreve geldikten sonra araç filosunu genilettiklerini sözlerine ekleyen Bakan Kocamaz, “Yeni aldmz 30 otobüse ek olarak, küçük otobüsler alarak krsal bölgelerimizde kullanma sunacaz. Göreve geldiimizde 90 tane otobüs vard ama bunun yalnzca 30 tanesi çalyordu. Biz istiyoruz ki bu belediyede çalan herkes bir taraftan emeinin karln alsn. Biz göreve geldiimizde belediyemizde toplam araç says 200
‘dü. Biz buna yaklak bin araç daha ekledik. MESK’de ise 95 araç vard. u an MESK’nin araç saysn 550’ye çkardk. Evde bakm hizmetleri için 21 araç, 3 doktor, 8 hemire, 12 bakm destek personeli, 6 temizlik personeli, 3 fizyoterapist, 3 sosyal çalmac, 2 psikolog,  1 koordinatör ve 1 büro personeli ile hizmet vermeye baladk. Ksa sürede vatandalarmzdan çok olumlu tepkiler aldk. Her iki hizmetinde Mersin’e ve vatandalarmza hayrl olmasn temenni ediyorum. 2004 yl Tarsus için milat olmutu, 2014 yl da Mersin için milat oldu.  Mersinliler bize sahip çkt sürece biz de Mersin’e sonuna kadar sahip çkacaz. Mersin’e ömrümüzü vermeye devam edeceiz”
eklinde konutu.

Hafif Rayl Sistem Projesi ile ilgili eletirilere de yant veren Bakan Kocamaz, “Darda herkes her eyi konuabilir ama bu Mersin’i 15 yl yönetip hak ettii yere getiremeyenlerin hiçbir yerde hiçbir ekilde konuma hakk yoktur. Geçmite rayl sistemle ilgili hazrlanm bir proje olduunu söyleyenler var. Ben buradan bunu söyleyenlere sesleniyorum. lk frsatta ellerindeki projeyi getirip bize teslim etsinler. Zira biz 30 Mart’ta görevi devraldktan sonra Mays aynda bir taraftan Kalite çalmalarn balattk, dier taraftan kentin anayasas olmas gereken ama olmayan 1/100 binlik çevre düzeni plann ve Ulam Master Plan’n balattk” ifadelerini kulland.

“Ulam Master Plan’n hazrlamak 2 buçuk yl sürdü”

Mersin’in Ulam Master Plan’nn yapmnn 2 buçuk yl sürdüünü ve sürecin oldukça uzun olduunu ifade eden Bakan Kocamaz, “Ben buradan soruyorum. Ulam Master Plan olmayan bir kentin rayl sistem projesi olabilir mi? Daha önce 10 ay gibi ksa bir sürede yaplan projeye güvenip yola çkmamz mümkün deildi. Yeniden bu Kentin Ulam Master Plan’n yaptrdk ki bu 2 buçuk yl sürdü. Ulam Master ve çevre planlarnn bakanlklarda onaylatlmas da uzun bir süre ald. Bu projeler Kasm aynda onayland. Ancak bizim planladmz havaray sistemi Türkiye’de daha önce yaplmadndan maalesef bakanlktan onay görmedi. Daha sonra hafif rayl sistemde karar kldlar. Hemen 2018 programna aldrmak için Kalknma Bakanl’na bavurumuz yaptk ve alnmasn bekliyoruz. Bu hafta inallah proje çalmasna seri bir ekilde balanacak. Zamana ihtiyacmz var. Keke bunlar eskiden yaplm olsayd da biz bugün rayl sistemi Mersin’de sonuçlandrma noktasna getirebilseydik. 2018 programna alnd takdirde inallah yl sonuna kadar projesi tamamlanacak ve ihalesine geçmi olacaz” dedi.

Bu Proje le Salk Evinizde

Büyükehir Belediyesi sosyal belediyecilik alannda yeni bir projeye daha imza atarak salk hizmetlerini vatandan ayana götürüyor. lerleyen yalar nedeniyle hareket kstll yaayan ve bu nedenle salk hizmetleri, kiisel bakm gibi ihtiyaçlarn karlayamayan yal, engelli ve bakma muhtaç vatandalara yönelik evde salk ve bakm uygulamasn balatt. Proje balad andan itibaren ksa süre içerisinde Büyükehir Belediyesi’ne bal evde salk ve bakm ekipleri 600 evi ziyaret ederek, vatandalara salk ve bakm hizmeti verdi.

Büyükehir Belediyesi’nin hayata geçirdii projeden çeitli hastalklara bal olarak evde salk hizmetine ihtiyaç duyan hasta, engelli, yataa baml hastalar ve yallar faydalanabilecek. Hizmetten yararlanmak isteyen vatandalar, 0324 223 42 42 numaral iletiim numarasndan ya da 444 2 153 numaral Mersin Büyükehir Belediyesi çar merkezinden 08.00- 17.00 saatleri arasnda randevu alabilecekler.

 

,


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık