solyanreklam
sagreklam

Büyükşehir Çiftçiye Umut Olmayı Sürdürüyor

Büyükşehir Çiftçiye Umut Olmayı Sürdürüyor

Büyükşehir Çiftçiye Umut Olmayı Sürdürüyor
  • 07 Ocak 2018, Pazar 0:00

Hem destek hem tevik

Mersin Büyükehir Belediyesi Tarmsal Hizmetler Dairesi Bakanl, hayata geçirdii dev projelerle tarma verdii desteklere hz kesmeden devam ediyor. Saysz proje ile Mersin tarmna güç veren Büyükehir Belediyesi, son olarak “stiridye Mantar” projesi ile hem çiftçiye destek veriyor, hem de alternatif ürünlere tevik ederek daha fazla kazanca imza atyor.

Örnek proje örnek olacak

Mersin Büyükehir Belediyesi Tarmsal Hizmetler Dairesi Bakanl, Mersin’de tarmn gelimesine örnek olan projelere imza atmay sürdürüyor. Saysz fidan ve proje destekleri ile Mersin tarmnda fark yaratan Büyükehir Belediyesi, arclktan hayvancla, hibe desteklerinden teknik eitimlere kadar birçok konuda çiftçinin yannda yer alarak üreticileri kaliteli üretim ve daha bol kazançla tantryor.

Son olarak Tarsus’un Çiritepe ve Kaleburcu mahallelerinde hayata geçirilen ‘stiridye Mantar Üretim Sistemleri’ ile geçimini baclktan kazanan üreticileri alternatif tarm ürünleri ile tantran Büyükehir Belediyesi, Mersin’in mevcut tarm ve üretim desenine katk salayarak ekonomik, ekolojik, çeit ve verim yönünden daha fazla kar elde edilebilmesine olanak salyor.

Proje ile tarmla uraan ailelerin yaam standartlarnn yükseltilmesi ve ekonomik yönden aile bütçesine katk salanmas amaçlanrken, 70 metrekare alanda 7 ton kompost kapasiteli iki mahallede yaltml üretim çadrnda istiridye mantar üretimi hedefleniyor. Kurulan örnek tesisler ile bu mahallelerde yaayan üreticilere i istihdam da salanm oluyor. Hayvanclk ve bitkisel faaliyetlerde bulunan bölge halk, mantar yetitiricilii ile bundan sonra hem aile bütçesine, hem Mersin tarmna, hem de ülke ekonomisine katk yapacak.

70 metrekarede ayda 5 bin lira

stiridye Mantar Projesi’nde yer almaktan duyduu mutluluu anlatan Kaleburcu Mahalle Muhtar Fuat en, “Böyle güzel bir projede yer almaktan gurur duyuyorum. stiridye Mantar ile hem kendi mahallemize hem de çevremize öncülük edecek bir projede yer alyoruz. Burada 70 metrekarede Allah izin verirse yaklak 5 bin lira gelir elde edeceiz. Mahalle halkmz bu yörede sadece üzüm üretimi ile geçiniyor. Yerimiz krsal olduu için üzümcülük bizler için doyurucu bir üretim olmuyor. Dolaysyla mahallemizin böyle alternatif bir kazanca ihtiyac vard. Mahalleli ilk duyduunda çok sevindi ve imdi herkes bu ii yapmak için sra bekliyor. Her zaman yanmzda olan Büyükehir Belediye Bakanmz Burhanettin Kocamaz ve Tarmsal Hizmetler Daire Bakanl yöneticileri ile personellerine teekkür ediyoruz. Bize çok büyük destek verdiler. Ciddi miktarda harcamalar ile güzel bir tesis kurdular. Henüz deneme aamasnda ama yaklak 1 ay sonra biz de buradan kazanacamz gelirle bu ii gelitirmeyi istiyoruz” dedi.

Tarsus üzümünün tahtna talip

Üretici Sakine Bebek ise Büyükehir Belediyesi tarafndan mahallelerine kurulan tesis sayesinde herkesin alternatif üretim ile daha çok kazanacana iaret ederek “Buras krsal kesim olduu için tarmsal üretimden yeteri kadar kazanamyorduk. Ama bu proje oldukça baarl ve yerinde bir proje. Ben de ileride bu tesisten kurmay düünüyorum. Bu projede sadece tesis sahibi deil, burada çalan 20 kii daha ek gelir elde ediyor. Üretimden güzel bir gelir elde edilirse, yllardr üzümden umduunu bulamayan mahalle sakinlerimizin hepsi bu ie balar” diye konutu.

Çiritepe Mahalle Muhtar Yaar Can, “Bu proje krsal kesimlere büyük fayda salayacak. Küçük bir alanda 4-5 bin lira kazanç getireceini planlyoruz. Mahalle halk baclk ve üzüm üreticilii ile urayor. Üzüm 20 sene önce de ayn fiyattan alnyordu, imdi de ayn fiyattan alnyor. Araziler de küçülünce üretici gelecek seneye kavuamaz oldu. Ama bu proje ile bahsi geçen miktar bizler için büyük para demek. Mahalle sakinleri de sabrszlkla buradan çkacak sonucu bekliyor. Herkes artk mantar yetitiriciliine balamak istiyor. Bizleri Mersin’den görüp halimizi anlayan ve yardmmza koan Büyükehir Belediye Bakanmz Burhanettin Kocamaz’a çok teekkür ederiz” eklinde konutu.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık