solyanreklam
sagreklam

Başkan Kocamaz; ?Bizi Vatandaşlarla Karşı Karşıya Getirmek İstiyorlar?

Başkan Kocamaz; ?Bizi Vatandaşlarla Karşı Karşıya Getirmek İstiyorlar?

Başkan Kocamaz; ?Bizi Vatandaşlarla Karşı Karşıya Getirmek İstiyorlar?
  • 08 Ocak 2018, Pazartesi 0:00

Mersin Büyükehir Belediye Meclisi 2018 yl Ocak Ay Toplants’nn 1. Birleimi, Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz bakanlnda gerçekletirildi.

Meclis Toplants’nda Mersin Büyükehir Belediyesi Denetim Komisyonu Üye Seçimi yapld.

Kongre ve Sergi Saray’nda gerçekletirilen toplantda, idare tekliflerine ait 26, komisyon raporlarna ait 10 ve 5 gündem d olmak üzere toplamda 41 madde görüüldü.

“Daha büyük hizmetlere hep birlikte imza atacaz”

2018 yl Ocak Ay Toplantsnn 1. Birleimi’nde konuan Bakan Kocamaz, 4 yldr Büyükehir Belediyesi olarak Mersin’e ve bütün ilçelerine birçok hizmeti verdiklerini belirterek, “nallah daha büyük hizmetlere yine hep birlikte imza atmaya devam ederiz. Bu vesileyle 2018 ylnn hem sizler, belediyelerimiz, Mersinimiz, ülkemiz ve insanlk âlemi için hayrlara vesile olmasn temenni ediyorum. nallah 2018 yl özellikle bölgemizdeki karmaalarn, kavgalarn, kanlarn bittii bir yl olur. nsanlar dünyalk için birbirlerinin huzurunu bozmazlar. Bar, hogörü, sayg ve sevgi ortam geliir. Tüm insanlk ve ülkemiz rahata erer” dedi.

Mersin Büyükehir Belediyesi olarak tüm ilçelere eit mesafede, siyasi ayrm yapmadan hak ettikleri hizmeti verme gayreti içerisinde olduklarnn altn çizen Bakan Kocamaz, “Elbette elimizdeki tüm imkânlar en iyi ekilde deerlendirmek durumundayz. Mersin’in büyük eksiklikleri var. Bu eksiklikleri plan program çerçevesinde karlkl sayg sevgi çerçevesinde bir bir çözeriz. u anda Mersin’in tamamnda bir antiye görünümü var. Her yerde hizmetler sürüyor. Bizi sevindiren en büyük olay yllardr ihmale uram, krsaldaki bölgelerin özellikle yol ve içmesuyu konusunda vatandamzn rahatlatlm olmas hepimiz için bir övünç vesilesi. Yaplan bütün hizmetler hemerilerimize ve memleketimize hayrl uurlu olsun” eklinde konutu.

“Kendimizi bir kiinin menfaatine teslim edecek durumumuz yok”

Silifke lçesi Yeilovack Mahallesi snrlar içerisinde bulunan Yeilovack Liman ilave dolgu alan ve revizyonu ile ilgili madde hakknda konuan Bakan Kocamaz, “Bu liman hali hazrda fabrikann iini görüyor. Ama duyumlarmza göre istenen o bölgeye birkaç tane daha çimento fabrikasnn yaplmas. Kendilerinin söylemesine göre filtreleri çok iyi ve etrafa toz yaymyor. Ama zaman zaman bölgeden geçerken çimentonun tozundan etkilenen aaçlarn durumu, rengi çok farkl. Bu vatandalar geçmite oraya çimento fabrikasn yaparken yolunu planlayacaklard. O bölge orada bulunan köylerin ekmek yedii alan. Tarmla urayorlar, sera yapyorlar ve geçimlerini salyorlar. O bölgelerde istimlâk yaparak, yeni yol güzergâh yaplmas için bize talepte bulundular. Bu teklifin yaplmas bile ahlaki deil. Bize parasn verelim bu yolu istimlâk edin diyorlar. Bizi vatandalarla kar karya getirmek istiyorlar. Kendimizi bir kiinin menfaatine teslim edecek durumumuz yok” ifadelerini kulland.

“Hali hazr liman zaten onlarn ihracatn karlayabiliyor”

Hali hazr limann ihracat karlayabildiini belirten Bakan Kocamaz, “Daha önce o bölgede termik santraller yaplmak için uralyordu. Sa olsun Sayn Çevre ve ehircilik Bakan ile yaptmz görümede bu ie scak bakmadn, izin vermeyeceini ve o bölgelerin turizm amaçl deerlendirilmesi gerektiini ifade etti. Dolaysyla o limann büyütülmek istenmesinin amac oraya yeni tesislerin yaplmas. Hali hazr liman zaten onlarn ihracatn karlayabiliyor. Yeni, ilave bir liman yaplmasnn turizm bölgesi ilan edilmi yerlere faydas olacan düünmüyorum” diye belirtti.

Büyükehir’den Sivrialan Köyüne Âk Veysel Park

Türk Ozan Ak Veysel atrolu’nun doup yaad Sivas’n arkla lçesi’nin Sivrialan Köyü’nde Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan yaklak iki dönüm arsaya çocuk park yaplmas konusu mecliste görüüldü. Alnan karara göre, Sivas li’nde Âk Veysel atrolu’nun ismini tayan bir park yaplmas veya mevcut bir parkn adnn Âk Veysel Park olarak deitirilmesi meclise sunuldu.

Ayrca Büyükehir Belediyesi tarafndan Sivrialan Köyü’nün ‘Karde Köy’ veya ‘Karde Ozan Köy’ ilan edilmesi ve Mersin Büyükehir Belediyesi’nin de ‘Abi Büyükehir Belediyesi’ ilan edilmesi ile ilgili teklif ilgili komisyona havale edildi.

Mersin Büyükehir Belediyesi ile Endonezya’nn Medan ehri arasnda karde ehir ilikisi kurulmas ile ilgili madde ve Tarsus Belediyesi tarafndan 25 Mart 2018 tarihinde düzenlenecek olan “12. Uluslararas Tarsus Yar Maratonu”na destek verilmesi ile ilgili teklif görüülerek ilgili komisyonlara havale edildi.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık