solyanreklam
sagreklam

Başkan Kocamaz?dan Çarpıcı Açıklamalar

Başkan Kocamaz?dan Çarpıcı Açıklamalar

Başkan Kocamaz?dan Çarpıcı Açıklamalar
  • 09 Ocak 2018, Salı 0:00

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Tarsus Belediyesi tarafndan düzenlenen muhtarlar toplantsna katld. Bakan Kocamaz, toplantda yapt konumada bir süredir kendisine yönelik yürütülen karalama kampanyalarna sert bir dille yant verdi.

“Belediyecilikte 25’inci yla adm atacaz”

Tarsus Belediyesi tarafndan düzenlenen toplantya, Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Tarsus Belediye Bakan evket Can, Tarsus Muhtarlar Dernei Bakan Mustafa Naci Güllü, Milliyetçi Hareket Partisi Tarsus lçe Bakan Erturul Bodur ve mahalle muhtarlar  katld.

Toplantda söz alan Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, gerçekletirdikleri ve hayata geçirmeyi planladklar hizmetler ile ilgili bilgiler aktard. Bakan Kocamaz, “Belediyecilikte 2 buçuk ay sonra 24 yl devirmi olacaz ve 25’inci yla adm atacaz. 30 Mart 2018’de de 25 yl tamamlam olacaz. Sizlerle beraber birçounuzla Tarsus’ta 20 yl hizmet yaptk. O dönem köyler mahalle deildi ve bize bal deildi. Beldeler de bize bal deildi ve yasalar bu yerlere hizmet etmemize engeldi. Biz kaçak göçek bir ekilde gerek beldelere gerekse köylere hizmet yaparken, bir de ikâyetler oluyor, bamza müfettiler geliyordu. Ama hiçbir zaman yapabileceklerimizi hiç kimse engelleyemedi. Biz bu yerleim yerlerine her zaman destek vermeye, muhtarlarmzn acil problemlerini çözmeye çaltk. Allah’tan ki 30 Mart 2014’de bu snrlar kalkt ve biz de artk çok rahat bir ekilde bütün yerleim birimlerimize hizmet vermeye çalyoruz” dedi.

“Tarsus bir adm önde”

Bakan Kocamaz, sosyal medya üzerinden, özellikle Tarsus’a yönelik hizmetlerle ilgili eletiriler aldn dile getirerek, “Bu tür toplant ve ziyaretlere geldiimizde sosyal medyada özellikle Mersin merkez ve ikinci bölgeden hep Tarsus’a gidiyorsunuz diye ikâyetler geliyor. Oysa biz her yere alan orannda, nüfusu orannda ulamaya çalyoruz. Mersin’in merkezi Mersin genelinin yüzde 54’üne hitap ediyor. Tarsus, Mersin genelinin yüzde 22’sine, Mersin’in bats da yüzde 24’üne hitap ediyor. Yani neredeyse Mersin’in dörtte biri Tarsus, dörtte biri merkezin bats ve dier kalan da merkez olarak deerlendirilebilir. Tarsus’ta 20 yl görev yaptk. Bu 20 yllk süre içerisinde Mersin’in bütün ilçelerini dâhil ettiinizde problemlerin büyük bir ksmnn tamamland tek yer Tarsus. Nerede ne ihtiyaç varsa, nerede ne eksiklik varsa onu tamamlamak gayreti içerisindeyiz. Bizler eit hizmet anlay ile çktmz bu yolda hiç kimseyi veya hiçbir bölgeyi birbirinden ayrmadan hareket ediyor ve hizmetlerimizi Mersin’in tamamna yaymak için çabalyoruz”

Bakan Kocamaz: “Ellerindeki oyuncaklar alnm oluyor”

Mersin Büyükehir Belediyesi’nin krsala hizmet götürdükçe baz kesimlerin bu hizmetlerden rahatsz olduunu belirten Bakan Kocamaz, “Bizler özellikle krsaldan hizmete baladkça birileri rahatsz olmu. Biz krsala hizmet verdikçe baz meclis üyeleri bunlara kar çkyor. Çünkü istismar edecekleri bir ey kalmyor ve ellerindeki oyuncaklar alnm oluyor. Yllardr stabilize dahi olmayan yollardan bizim insanmz ürettii ürünü getirdi götürdü ve yeterince karlk bulmayacak ekilde pazara koturdu. Ama bugün Allah’a çok ükür ki Mersin genelinde hemen hemen her yer asfalt olmu durumda. Artk vatandalarmzn geçmiteki skntlar ortadan kalkt” eklinde konutu.

“Siz ipe un sermek istiyorsunuz”

Geçtiimiz günlerde AK Parti Tarsus lçe Bakan’nn Tarsus’a yaplmas düünülen Devlet Hastanesi hakkndaki iddialarna açklk getiren Bakan Kocamaz, bilinmeyenleri anlatt. Bakan Kocamaz,  “82 evlere hastane yapacaz dediler. Hemen 300 metre yaknnda SSK hastanesi var dedik. Bizim gönlümüzden geçen kentin havadar bölgesi ve en üst bölgelerdi. Çünkü nüfusun çounluu o bölgelere kaym durumdayd. En az 10 dönüm arazi lazm dediler, 12 dönüm arazi verdik. Sonra en az 20 dönüm arazi istediler, verdik. Aradan biraz zaman geçti buras yetmiyor dediler, en az 30 dönüm arazi istediler. mar deiiklii yaptk 30 dönüm verdik. Arkasndan bu defa 40 dönüm istediler. Bende amaçlarn bildiimden siz nereye kaçarsanz biz sizi kovalayacaz dedim. Siz ipe un sermek istiyorsunuz, bir de günah keçisi aryorsunuz dedim. 40 dönüm, 60 dönüm ve en son 80 dönüm derken arka tarafta okulla hastanenin arasnda bir yol var onu iptal etmemizi istediler. Son olarak tamam, onu da iptal ettik. Ama yine de baz siyaset ahlakndan yoksun kiiler gidip orada burada Belediye Bakan hastaneyi engellemi diyorlar. Ben hastaneyi engellesem elime ne geçecek ve ne karm olacak. Siyaseti ayaa düüremeyeceksiniz. Basit hesap yapmayacaksnz. u Tarsus’a toplu ine ucu kadar katks olmayan birisi, ömrünü Tarsus’a hizmet etmi birine siyasi hnçla iftira atmaya, güya onu vatandan gözünde küçük düürmeye çalyor. Tabi bu zat muhteremin içinde erik kurusu var. 1999’da sandn dibine gömüldü halen içindeki erik kurusunu dna çkaramad. Yüzüme görünüp geldii zaman ceketini ilikliyor, ama srtmz döndüümüz zaman seviyesine iniyor, seviyesi de maalesef çukur seviyesi. Tarsus bizim doup büyüdüümüz, ekmeini yediimiz, suyunu içtiimiz, havasn teneffüs ettiimiz ve hizmet ettiimiz, hayatmzn en verimli bölümünü bu kenti bir yerlere getirmek için harcadmz yer” diye kaydetti.

Mersin genelinde vatandan memnuniyetinin artmas ve gittikleri her yerde kendilerinin  canla bala kucaklanmasnn kendilerinin coku ile karlanmasnn mutluluk verdiini dile getiren Bakan Kocamaz, “Daha yaplacak çok iimiz var ama biz laf deil i üretiyoruz. Biz icraat adamyz, biz laf üretmeyiz, i üretiriz. Yaptklarmz da söyleriz, yapamadklarmz da” ifadelerine yer verdi.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık