Başkan Kocamaz ?Mersin?de Engelleri Kaldırmaya Kararlıyız?

• 02 Aralık 2017, Cumartesi 0:00

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, 3 Aralk Dünya Engelliler Günü dolaysyla yazl bir mesaj yaynlad. Bakan Kocamaz mesajda u ifadelere yer verdi; “3 Aralk, 1992 ylnda Birlemi Milletler tarafndan Dünya Engelliler Günü ilan edilmi ve bu tarihten itibaren tüm ülkelerde ayn adla anlmtr. OECD-AB ve Türkiye verilerine göre, dünya nüfusunun yaklak %15’i engelli bireylerden oluuyor. Yani dünyada 1 milyar engelli var. Türkiye’de ise Ulusal Engelli Veri Taban’na göre engelli birey says 1,6 milyon; ancak resmi olmayan rakamlara göre %13 düzeyinde, 9 milyon engelli vatandamz bulunduu tahmin ediliyor. Dünyann birçok yerinde sosyal ve çevresel artlar, teknik ve fiziki imkânlar, ne yazk ki engelli vatandalarmz için yeterli nitelikte deildir. Engelli bireyler hayatn birçok alannda çeitli zorluklarla karlamakta, farkl problemlerle yüz yüze gelmektedir. Mersin Büyükehir Belediyesi olarak, engelli vatandalarmzn huzur ve güven içinde yaayaca ‘Engelsiz Bir Mersin’ hedefindeyiz. Mersin’de engelleri kaldrmaya kararlyz. Kentimizin, engelli vatandalarmz için her yönüyle yaanabilir, örnek bir kent olmas için bugüne kadar ortaya koyduumuz faaliyetler, bugünden sonra da artarak devam edecektir. Bilindii üzere Mersin Büyükehir Belediyesi, Türkiye’de bir ilk olarak Engelliler Daire Bakanl’n kurmu, Engelli vatandalarmzla en üst düzeyde ilgilenmek ve amacyla faaliyetlerine balamt. Geçtiimiz Ekim aynda düzenlediimiz Engelsiz Sanat Festivali’nde, dünyann dört bir köesinden engelli sanatçlar ehrimizde konuk etmi, onlarn zekâ ve yeteneklerine, özveri ve gayretlerine yakndan ahitlik etmitik. Engelli vatandalarmz anlamak, onlarn karlat problemleri çözüme kavuturmak, onlar için engelsiz bir ehir oluturmak amacyla; örnek ve öncü projelerimiz, liyakat sahibi kadrolarmzla, Mersin Büyükehir Belediyesi olarak, çalmalarmz büyük bir titizlikle sürdüreceiz. Bu duygu ve düüncelerle, tüm engelli vatandalarmza sevdikleriyle birlikte salk ve huzurla geçecek nice güzel yllar temenni ediyor; selam, sevgi, sayg ve muhabbetlerimi sunuyorum.”