solyanreklam
sagreklam

65 Bin Kişi Barış, Huzur Ve Kardeşlik İçin Koştu, Mersin Tek Yürek Oldu

65 Bin Kişi Barış, Huzur Ve Kardeşlik İçin Koştu, Mersin Tek Yürek Oldu

65 Bin Kişi Barış, Huzur Ve Kardeşlik İçin Koştu, Mersin Tek Yürek Oldu
  • 03 Aralık 2017, Pazar 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan bu yl üçüncüsü gerçekletirilen Uluslararas Mersin Maratonu kouldu.

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n ‘Haydi Sende Mersin’e Ko Mersin’de Ko’ çars ile start alan maratonda 65 bin kii bar, huzur ve kardelik için tek yürek oldu. Her yl katlmn katlanarak artt ve Mersinlilerin sabrszlkla bekledii Mersin Maratonu’nun üçüncüsü kouldu. 42 km 195 metre, 15 km, 5 km Halk Kousu, Tekerlekli skemle yar, Çocuk Maratonu, Özel Sporcular Kousu olmak üzere 6 kounun start ald 3.Uluslararas Mersin Maratonu’nda 22 ülkeden toplam 940 atlet ter döktü. Kalknma Bakan Lütfi Elvan, Mersin Valisi Ali hsan Su ve Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz ve Türkiye Atletizm Federasyonu Bakan Fatih Çintimar’n start vermesiyle balayan 3.Uluslararas Mersin Maratonu’nda Mersin sokaklar heyecanl ve renkli bir yara sahne oldu. Maratona gösterilen youn katlmdan duyduu memnuniyeti ifade eden ve amaçlarna ulatklarn ifade eden Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, “Bugün burada gerçekten insanlarn heyecan, insanlarn katlm ve burada gördüümüz manzara bizlerin umudunu daha da artryor. Tahminlerin üzerinde bir katlmn olmas bizleri gelecek açsndan umutlandryor. Zaten bizim amacmz, bu kentte yaayan bütün insanlar bir araya getirmek, birletirmek, bütünletirmek ve gelecee huzur içinde, mutlu bir ekilde bakmalarn, yönelmelerini salamak. Gördüümüz manzara, Mersin adna güzelliklerle dolu. Bütün katlmclara, bu ie emek veren bütün arkadalarmza teekkür ediyorum” dedi.

Atletler parkurda ter döktü

Uluslararas Atletizm Federasyonlar Birlii’nin (IAAF) Yol Yarlar Kategorizasyonu’nda verdii Bronz Kategori’nin (Bronz Label) hedeflendii Mersin Maratonu’na 22 ülkeden bir çok elit sporcu katld. 5 parkurun yan sra düzenlenen Çocuk Maratonu ve Özel Sporcular Kousu da maratonu renklendirdi. Forum AVM önünden balayan maratonda sporcular yarlarn yine Forum AVM’de tamamlarken, halk kousu Dumlupnar Lisesi önünde son buldu. 3. Uluslararas Mersin Maratonu tekerlekli iskemle yar ile balad. Maratonun 3 Aralk Dünya Engelliler Günü’nde Engelli Sporcularn yar ile balamas katlmclardan büyük alk toplad. Parkuru baaryla tamamlayan atletlerden erkeklerde Birol Kamar 2 saat 20 dakika 28 saniye ile birinci, kadnlarda ise Zübeyde Süpürgeci 2 saat 14 dakika 8 saniye ile birinci oldu.

Çocuk maratonu ve özel sporcu kousu renkli görüntülere sahne oldu

3. Uluslararas Mersin Maratonu’nda bu yl yer alan Çocuk Kousu ve Özel sporcular kousu ise renkli görüntülere sahne oldu. Çocuklarn ve özel sporcularn youn ilgi gösterdii maratonda kyasya mücadele eden çocuklarn performanslar ve ailelerinin heyecan görülmeye deerdi.

Mersin Maratonu’da bu yl parkur rekoru krld

Türkiye dâhil 22 ülkeden 169 sporcunun katld 42 kilometre 195 metrelik maraton ise Forum Mersin Alveri Merkezi’nden, Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n verdii iaretle balad. Tulumba Köprüsü istikametinde ilerleyen parkur, Adnan Menderes Bulvar boyunca devam ettikten sonra balangç noktasnda son buldu. Vatandalarn parkur boyunca Türk bayraklar ile elik ettii yarta, erkeklerde ilk 3 sray Fasl ve Kenyal sporcular ald. Kenyal atletler bu yl birincilii Fasl atlete kaptrd. 42 km’de Fasl atlet Hassane Ahouchar 2 saat 11 dakika 21 saniye ile birinci olurken, ikincilik, üçüncülük ve dördüncülük ödülleri Kenyal atletlerin oldu. Geçen yln ampiyonu Kenyal atlet Moses Too 2 saat 11 dakika 45 saniye ile ikinci, yine Kenyal David Kiptui Tarus 2 saat 12 dakika 5 saniye ile üçüncü ve Joel Kipkogei Kimutai 2 saat 12 dakika 7 saniye ile dördüncü oldu. 42 km kadnlarda ise Kenyal atlet Truphena Chepchirchir 2 saat 28 dakika 47 saniye saniye derecesiyle birinci olurken, Etiyopyal atlet Alemitu Ajema Lema 2 saat 31 dakika 36 saniye ile ikinci, Srbistanl atlet Olivera Jevtic ise 2 saat 41 dakika 9 saniye ile üçüncü srada yarmay tamamlad. 3.Uluslararas Mersin Maratonu 42 km’de birinci olan atletlerin dereceleri ile bu yl parkur rekoru krlm oldu. 42 km 195 m Türk Sralamas Erkeklerde Nuri Kömür 2 saat 27 dakika 30 saniye ile birinci, Üzeyir Söylemez 2 saat 29 dakika 11 saniye ile ikinci, Murat Kurtak 2 saat 33 dakika 47 saniye ile üçüncü oldu. 42 km 195 m Türk Sralamas Kadnlarda Zuhal Kaya 3 saat 20 saniye ile birinci Nevin ahin ise 3 saat 3 dakika 12 saniye derecesiyle ikinci oldu.

15 km kousunda Kenyal atletler birincilii kimseye kaptrmad

Toplam 770 atletin kyasya mücadele ettii 15 km kousunda ise her yl önemli derecelere imza atan Kenyal atletler birincilii yine kimseye kaptrmad. 15 Km kousunda erkekler kategorisinde Kenyal atlet Benard Cheruiyot Sang 44 dakika 17 saniyelik derece ile birinci oldu. Burindili atlet Thierry Ndikumwenayo 44 dakika 17 saniye ile ikinci, Kenyal atlet Kimutai Kiplimo ise 44 dakika 50 saniye ile üçüncü oldu. 15 km Kadnlarda Kenyal atlet Daisy Jeptoo Kimeli 48 dakika 41 saniye ile birinci oldu. Yine Kenyal olan atlet Delvine Relin Meringor 48 dakika 52 saniye ile ikinci, Juliet Chekwel 53 dakika 10 saniye ile üçüncü oldu. 15 km Türk Sralamas Erkeklerde Mert Girmaledesse 46 dakika 13 saniye ile birinci, Resul Çevik 47 dakika 50 saniye ile ikinci, Ayhan Salam ise 48 dakika 51 saniye ile üçüncü oldu. 15 km Türk Sralamas Kadnlarda eyma Yldz 53 dakika 38 saniye ile birinci, Sümeyye Erol 54 dakika 50 saniye ile ikinci, Demet Dinç ise 54 dakika 57 saniye ile üçüncü oldu.

Maratonun tamamlanmasnn ardndan düzenlenen ödül töreninde dereceye giren sporcular ödüllerini ve madalyalarn Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz ve protokol üyelerinin elinden ald.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık