solyanreklam
sagreklam

Mersin Sokakları Maratonla Renklendi

Mersin Sokakları Maratonla Renklendi

Mersin Sokakları Maratonla Renklendi
  • 04 Aralık 2017, Pazartesi 0:00

Spor kenti Mersin’de, spor için atan kalpler bir oldu ve maratonda kotu. 65 bin insan maraton için arlayan Mersin, spor dolu saatler geçirdi, insanlar sporla birleti.

7’den 70’e her yatan insann katld maraton gönülleri birletirdi, insanlarn spor dolu vakit geçirmesini salad. Mersin Maratonu’nun mimar Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n verdii iaret ile balayan maratonda binlerce insan dereceye girebilmek için yart.

Maratona olan katlmn hedefledikleri rakamn çok üstünde olduunu ve böyle bir organizasyonu Mersin’de düzenlemekten son derece mutlu olduklarn ifade eden Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, “Bunlar Mersin için güzel gelimeler. Mersinlilerin bu ii sahiplenmesi bizi çok mutlu ediyor. Maratona ilk yl halk kousu dâhil 1043 kii katlmt. Geçen yl ehitlerimiz adna komutuk ve 27 bin kii katlmt. Bu yl hedefimiz 50 bin olmasna ramen 65 bini geçtik. Dolaysyla önümüzdeki yln hedefini 100 bin olarak belirledik ve ben onu da aacamza inanyorum. Çünkü Mersin bu ii sahiplendi. Bu kadar güzel bir ehrin en iyi aktivitelerle tantlmas gerekiyor. Mersin’de aklnza gelen her türlü aktivite yaplabilir. Her zaman söylüyorum Mersin’i sporun bakenti yapmak istiyorum” dedi.

Bakan Kocamaz, “Asl hedefimiz altn kategori”

Maratonu ve hayat geçirdikleri birçok sportif faaliyeti çok daha ileri noktalara götürmek için gayret gösterdiklerinin altn çizen Bakan Kocamaz, “Maratonun dünyann sayl maratonlar arasna gireceini düünüyorum. Çünkü parkur olarak dünyann en güzel parkuru. Dümdüz bir parkur. Dolaysyla sporcularn da rekor denemelerini rahatlkla yapabilecekleri bir ortam. Ben bu konuda çtay biraz yüksek tutuyorum ve iddialyz. Mersin hak ettii yere gelecek. Bu yl Bronz Kategoriye bavuru yaptk. Temsilciler u anda maratonu izliyorlar ve deerlendirme yapyorlar. Bronz Kategoriye de girdikten sonra asl hedefimiz Altn Kategori. Zaten o aamaya ulatmzda da Mersin maratonda hak ettii yere gelmi olacak” eklinde konutu.

“Türkiye’nin ikinci büyük maratonu”

Mersin Maratonu’nun Türkiye’nin ikinci büyük maratonu haline geldiini belirten Atletizm Federasyonu Bakan Fatih Çintimar, “Mersin Maratonu Türkiye’de ikinci büyük maraton haline geldi. Katlm olarak, seyirci olarak çok ciddi bir rakama ulat. 65 bin kiiyi bir araya getirmek bile organizasyonun ne kadar büyük olduunu gösteriyor. Bu kadar insann komasn salamak çok büyük bir sorumluluk. Mersin’de herkes kendi sal için, spor kültürü için, gelecei için kouyor. Daha salkl ve güçlü bir neslin oluabilmesi için belediye bakanlarnn en önemli görevlerinden biri de halkn spor yapabilmesini salamak. Ben bu anlamda Mersin Büyükehir Belediye Bakanmz Burhanettin Kocamaz’a teekkür ediyorum”  diye belirtti.

“Muhteem bir organizasyon oldu”

Mersin’de gerçekleen her organizasyona katlmak için gayret gösterdiini ve katlmaktan son derece gurur duyduunu söyleyen milli atlet Sema Aydemir, “Mersin Büyükehir Belediyesi beni her zaman davet ediyor. Kendilerine çok teekkür ediyorum. Ben her zaman buradaym. 3 ay önce verdiim bir sözü tutmak için geldim ve çok mutluyum. 3 Aralk Dünya Engelliler Günü’nde böyle bir organizasyonun olmas da ayrca çok güzel. Her zaman engelli kardelerimiz gibi hissedip, düünmeliyiz. Muhteem bir organizasyon oldu. Yal, genç demeden herkes kouyor. Her zaman ben madalya alrdm ama bu kez madalya datyorum. Çok eleniyorum ve burada ie yaradm hissediyorum. Benim komak için sebebim özgürlük. Çünkü koarken kendimi özgür hissediyorum. Mersin Büyükehir Belediyesi’ne bu organizasyondan dolay çok teekkür ediyorum” eklinde konutu.

“nsanlar birletiren bir organizasyon”

Maratona Nide’den katlan ve 15 km parkurunda yaran öretmen Hikmet Demirezen, “Maratona üç yldr katlyorum. Mersin’in dünyaya ve Türkiye’ye tantm açsndan güzel bir aktivite olduunu düünüyorum. nsanlar çok güzel vakit geçiriyor. nsanlar birletiren, salk açsndan da oldukça güzel bir faaliyet. Bizim koma sebebimiz salk. nsanlarn her yata spor yapmas gerektiini düünüyorum. Herkesin spor yaparak yaam kalitesini arttracan düünüyorum. Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’a çok teekkür ediyorum” ifadelerini kulland.

stanbul Baclar’dan gelerek tekerlekli iskemle yarna katlan ve birinci olan Birol Kamar, “Ekip olarak geldik. Yar çok güzel geçti. Engelliler günü olmas nedeniyle bugün çok güzel bir gün. Burada birçok engelli arkadamzla karlatk. Engellilerin spor yapmasna katk salayacan düünüyorum. Bizim amacmz engellilerin daha çok dar çkmasn salamak. Burada da birçok engelli arkadamz bizi gördü. Ben de kendi kulvarmda birinci oldum. Umarm tüm engelli arkadalarmza örnek olur” dedi.

Halkn maratona bak açs çok güzel

lk kez maratona katldn, Mersin’i ve maratonu çok beendiini dile getiren Tamer Eryiit, “Nide’den geliyorum ve maratona ilk kez katlyorum. Gerçekten çok güzel bir organizasyon ve parkur çok güzel, çok memnun olduk. Halkn maratona bak açs çok güzel. Hava çok güzel. Parkur çok güzel. Ben de önce salk diyorum ve salk için kouyorum. Böyle bir organizasyon için Mersin Büyükehir Belediyesi’ne çok teekkür ediyorum”  diye belirtti.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık