solyanreklam
sagreklam

Başkan Kocamaz Akdeniz Ekonomi Forumu Tanıtım Toplantısı?na Katıldı

Başkan Kocamaz Akdeniz Ekonomi Forumu Tanıtım Toplantısı?na Katıldı

Başkan Kocamaz Akdeniz Ekonomi Forumu Tanıtım Toplantısı?na Katıldı
  • 01 Mart 2018, Perşembe 0:00

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz,7-8 Mart tarihlerinde ilk kez Mersin’de gerçekletirilecek olan ‘Akdeniz Ekonomi Forumu’nun tantm toplantsna katld.

stanbul’da gerçekleen tantm toplantsna Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n yan sra Kalknma Bakan Lütfi Elvan, Dou Yayn Grubu Yönetim Kurulu Bakan Erman Yerdelen, Özgencil Grup Yönetim Kurulu Bakan eref Özgencil, Mersin Uluslararas Liman Müdürü Johan Van Daele ve i dünyasndan temsilciler katld.

Uzun soluklu uluslararas konferanslar zincirinin ilk halkasn oluturan ‘Akdeniz Ekonomi Forumu’nun tantm toplantsnda konuan Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz,  7-8 Mart tarihlerinde Mersin’de gerçekletirilecek olan Foruma Büyükehir Belediyesi olarak destek verdiklerini ifade etti.

Forumun ana temasnn ‘Ekonominin Cazibe Merkezi Akdeniz’ olarak belirlendiini ifade eden Bakan Kocamaz,  “Dou Akdeniz bölgemiz corafi konumu, doal ve tarihi dokusu, kültürel birikimleri, sanayi, tarm ve turizm potansiyeli, liman, serbest bölge gibi lojistik deerleri, Ortadou, Körfez ve Afrika odandaki stratejik konumu ile gerçekten de ekonominin cazibe merkezi konumundadr. Küresel trendler, tarm, sanayi, enerji, lojistik, kadim kentler ve mavi büyüme konularnn ele alnaca bu ilk toplant, bölgemizin söz konusu potansiyelinin en iyi ekilde deerlendirilmesine önemli katklar salayacaktr”  eklinde konutu.  

“Gelecek nesillere borç yüklemek yerine onlarn hak ve hukukunu gözeten bir süreç yaayacaz”

Son dönemde sürdürülebilir üretim ve tüketim, sürdürülebilir kalknma, yeil büyüme kavramlar ön plana çkmaya baladn sözlerin ekleyen Bakan Kocamaz, “Bugün dünyann younlat asl konu, “herkes ve her ey için sürdürülebilir bir yaam standard” oluturmaktr. Bu standarda ekonomik, sosyal ve çevresel geliimi bir arada gözeten bir kalknma yaklamyla ulaabiliriz. Dünyamz sadece 50 yl içerisinde hesapsz kitapsz kaynak tüketimine dayal bir sanayiden insan haklar ve çevreyi gözeten “yeil büyüme” kavramna ulamtr. imdi ise “mavi büyüme” kavram ile kar karyayz” diye belirtti.

11 bin yllk tarihiyle Anadolu’nun, insanlk tarihiyle yat bir medeniyetler beii olduunu belirten Bakan Kocamaz, hem insanl mutlu klacak, hem geçmi hatralara sayg duyacak, hem de gelecek nesillerin haklarna sahip çkacak bir üretim ve yönetim anlay uygulamak durumunda olduklarn ifade etti.

“Forumun, yeil ile maviyi mükemmel bir ahenkle buluturan Mersin’imizde düzenleniyor olmas isabetli oldu”

Kadim deerleri çada çizgilerle gelecee tayan ve halkn huzur ve refahn salayan projeler ürettiklerinin altn çizen Bakan Kocamaz, “Mersin Büyükehir Belediyesi olarak biz, her bakmdan benzersiz bir renkler, sesler ve deerler manzumesi olan ilimizi, bu paha biçilmez ahenginin farknda olarak milli, yerli, vizyoner bir anlayla yönetiyoruz.  Akdeniz Ekonomi Forumu zincirinin ilk halkasnn, “yeil” ve “mavi büyüme” kavramlarnn revaçta olduu bir dönemde, yeil ile maviyi mükemmel bir ahenkle buluturan Mersin’imizde düzenleniyor olmas her bakmdan isabetli olmutur” dedi.

Ekonominin Cazibe Merkezi Akdeniz

lk kez Mersin’de gerçekletirilecek olan ve Türkiye Cumhuriyeti Babakan Binali Yldrm’n katlmas beklenen Akdeniz Ekonomi Forumu’na,  Kalknma Bakan Lütfi Elvan, Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakan Dr. Ahmet Eref Fakbaba,  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Dr. Faruk Özlü, belediye bakanlar, i dünyasndan temsilciler ve ekonomistler katlacak.

Mersin HiltonSA Otel’de gerçekleecek ve iki gün sürecek olan forumda, Akdeniz Havzasnda Ticaret ve Yatrm Frsatlar, Makroekonomik Gelimeler Inda Dünya ve Türkiye, Akdeniz Havzas Hedef; Ekonomi ve Sanayide stikrarl Büyüme, Lojistik Üssü Akdeniz Havzas, Sürdürülebilir novatif Tarm ve Gda, Endüstri 4.0 Sanayi Devrimi ve Teknolojik Gelimeler, Destinasyon: Dou Akdeniz, Tarihi Kentlerden Günümüze - Akdeniz Mavisinden Yaanabilir Yeil ehirlere konu balkl oturumlar gerçekletirilecek.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık