solyanreklam
sagreklam

Anlamlı Etkinliğe Büyükşehir Desteği

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin desteği, Manisa Telsiz Radyo Amatörleri ve Arama Kurtarma Derneği (MAT) organizasyonunda, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katılımı i...

Anlamlı Etkinliğe Büyükşehir Desteği
  • 06 Ağustos 2018, Pazartesi 12:41

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin desteği, Manisa Telsiz Radyo Amatörleri ve Arama Kurtarma Derneği (MAT) organizasyonunda, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden ‘Yılın Doktoru’ merhum Dr. Bedri Bilge anısına, Spil Dağı Milli Parkı Atalanı mevkiinde 2 günlük afet eğitim kampı düzenlendi. 

12 Nisan 2017’de hayatını kaybeden Manisa Sağlık İl Müdürlüğü 112 Komuta Kontrol Merkezi hekimlerinden Dr. Bedri Bilge anısına, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin desteği, Manisa Telsiz Radyo Amatörleri ve Arama Kurtarma Derneği (MAT) organizasyonuyla Spil Dağı Milli Parkı Atalanı mevkiinde 2 günlük afet eğitim kampı düzenlendi. Resmi kurumlar ve sivil toplum kuruluşları birlikte hareket eden MAT tarafından merhum Dr. Bedri Bilge anısına organize edilen afet eğitim kampına Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, AFAD, UMKE, Manisa İl Sağlık Müdürlüğü, Türk Kızılayı, AKUT, ATT Der, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Dağcılık Federasyonu, PARHAD’dan yaklaşık 200 kişi katıldı. Olası afet durumlarında daha koordineli ve daha hızlı çalışmak için kurumlararası tanışmayı hedefleyen eğitim kampında, afetlerde kaybolan şahısları arama kurtarma, yangın söndürme eğitimi ve doğa koşullarında hayatta kalma eğitimleri verildi.
Kampta çeşitli eğitimler verildi
Afet eğitim kampı hakkında bilgiler veren MAT Başkanı Bahattin Özer, kampın verimli geçtiğini belirterek, afet ve acil durumlarda hizmet veren kamu kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile Spil Dağı Milli Parkı Atalanı mevkiinde etkinliğin bu yıl 2’incisini düzenlediklerini kaydetti. Özer, “Dr. Bedri Bilge Afet Eğitim Kampı kalabalık bir katılımcı grubu ile birlikte gerçekleştirildi. Kampta katılımcılara doğa koşullarında hayatta kalma, afetlerde ve doğada kaybolan insanları arama kurtarma eğitimleri verildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı personelleri tarafından yangın söndürme eğitimleri verildi. Eğitimlerin yararlı ve faydalı olduğunu düşünüyoruz. Bizlere bu kampı düzenlemekte destek veren Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne, Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.
Teşekkür belgesi takdim edildi
Eğitim kampında ayrıca, kampa eşi adına katılım sağlayarak destek veren Dr. Bedri Bilge’nin eşi Dilara Bilge’ye Manisa Telsiz Radyo Amatörleri ve Arama Kurtarma Derneği Başkanı Bahattin Özer tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık