solyanreklam
sagreklam

Akdeniz?in Dalga Sesleri Barış Nameleriyle Bir Senfoniye Dönüşecek

Akdeniz?in Dalga Sesleri Barış Nameleriyle Bir Senfoniye Dönüşecek

Akdeniz?in Dalga Sesleri Barış Nameleriyle Bir Senfoniye Dönüşecek
  • 12 Mart 2018, Pazartesi 0:00

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz bu yl 17.’si düzenlenecek olan Mersin Uluslararas Müzik Festivali’nin tantm toplantsna katld.

Mersin Uluslararas Müzik Festivali’nin tantm toplantsna Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz'n yan sra Mersin Uluslararas Müzik Festivali Yürütme Kurulu Bakan Selma Yac, Toroslar Belediye Bakan Hamit Tuna, Mezitli Belediye Bakan Neet Tarhan, festivale destek veren sivil toplum kuruluu ve oda temsilcileri ile basn mensuplar ve sanatseverler katld.

“Müziin üstünlüü tartlmazdr”

Toplantda konuan Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, insan ruhu üzerinde derin izler brakan müziin insanlar aras etkileim, bütünleme ve yaygnlama noktasnda en etkin sanat dal olduundan bahsederek, “Bir millet için dil, en temel kültür taycs olmakla birlikte, evrensel iletiim ve etkileimde müziin üstünlüü tartlmazdr. Mersin Büyükehir Belediyesi olarak uluslararas kültür, sanat ve spor etkinliklerine ayr bir önem veriyoruz. Bu tip organizasyonlar, ilimizin ve ülkemizin tantmnda, kültürel ilikilerin gelitirilmesinde son derece önemli araçlar olarak görüyoruz” dedi.

“Mersinimizi müzikle kanatlandryoruz”

nsanln evrensel dili olarak kabul edilen müziin kültürel birlemenin en önemli arac olduunu dile getiren Bakan Kocamaz, “Bu anlaymz gereince bu yl 17.’si gerçekletirilecek Mersin Uluslararas Müzik Festivali’nin üzerine titriyor, daha da gelimesi için tüm imkânlarmz seferber ediyoruz. Her mevsimde ayr bir güzellie bürünen yeryüzü cenneti Mersin’imizin en güzel hali olan bahar aylarn hayata estetik bakn en güzel ifadelerinden biri olan müzikle kanatlandryoruz. Yine bu yl da her yl olduu gibi dünyann pek çok ülkesinden müziin ritmine yön veren kymetli sanatçlarmz arlyor olacaz” eklinde konutu.

“Milletimizin bar, kardelik ve hogörü mesajlarn tüm dünya ile paylayoruz”

17. Mersin Uluslararas Müzik Festivali’nde tüm dünyann güzelliklerinin, müziin coku ve asaletiyle ayn duygular etrafnda Mersin’de bir araya getirildiini ifade eden Bakan Kocamaz, “Kylarnda nice medeniyetlerin kurulduu Akdeniz’in dalga seslerini bar, kardelik, ak ve sevgi nameleriyle doyumsuz bir senfoniye dönütürüyoruz. Ülkemizin deerlerini dünya deerleriyle buluturuyor, milletimizin bar, kardelik ve hogörü mesajlarn tüm dünya ile paylayoruz. Mersin’imizin yüz ak organizasyonlarndan biri olan Mersin Uluslararas Müzik Festivali’nin ulat nokta, sevginin, bütünlemenin, dayanmann ve bütün Mersinlilerin baarsdr. Avrupa Festivaller Birlii üyesi Mersin Uluslararas Müzik Festivali’nin ilimize, ülkemize ve tüm insanla güzellikler getirmesini diliyorum. Bu baarl organizasyonda emei geçen bata rahmetli Nevit Kodall ve Selma Yac Hanmefendi olmak üzere Mersin halk adna herkese teekkür ediyorum” diye belirtti.

Bakan Kocamaz konumasnn sonunda Mersin Büyükehir Belediyesi olarak gerçekletirdikleri baz kültür ve sanat etkinliklerinden bahsederek, 3 ylda yaptklar 2000’e yakn etkinlikle, Mersin’i bir kültür ve sanat ehri yapmak için var güçleriyle çaltklarn dile getirdi.

Müzik festivali gibi festivallerin kurumsal bir yap içerisinde Mersin tantm fonu olarak yürütülmesini arzu ettiklerini ifade eden Bakan Kocamaz, “Ancak belediyelerimizin bu vakfa ortak olmasna maalesef bakanlk olarak yol verilmedii için vazgeçilmek durumunda kalnd. Ama bu etkinliklerin daimi olmas ve bir elden yürütülmesi için bir irkete dönütürülmesi eklinde düüncemiz de var.  Belediyeler ve sivil toplum kurulular bu irkete üye olabilir. Sadece müzik festivali deil bütün etkinliklerin o kapsamda deerlendirilmesi bizim arzumuz” dedi.

“Yac: Yllar sürsün, festivalimiz sürsün istiyorum”

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözü ile konumasna balayan Mersin Uluslararas Müzik Festivali Yürütme Kurulu Bakan Selma Yac, ‘Bir millet sanat ve sanatkârlardan yoksunsa tam bir hayata sahip olamaz. Mustafa Kemal Atatürk’ün sanata verdii önemi zaten biliyorsunuz. Biz birçok eyi onun gibi düünüyoruz. Müzik festivalimiz 17 yldr baar ile devam ediyor.  Bunun baarda yanmzda olan Mersin Büyükehir Belediyesi ve tüm kurulularn pay var. Benim inandm bir ey var. Hiçbir eyi ‘ben’ diyerek yapamayz.  ‘Biz’ dersek yaparz. Festivalimiz yllar içinde çok daha güzel yerlere tanacak.  Ylar sürsün, festivalimizde sürsün istiyorum”  ifadelerini kulland.

17. Mersin Uluslararas Müzik Festivali, sanatseverleri bu yl da zengin bir sanatç kadrosu ile karlayacak.  Yurtiçi ve yurtdndan gelen yldz isimler ile önemli müzik gruplarnn da içinde yer ald festival, 14 Nisan-8 Mays 2018 tarihleri arasnda gerçekletirilecek.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık